poze festivalul verzei

FESTIVALUL VERZEI

Bucuresti , Bucuresti. Joi 13 Octombrie 2022 09:00 - Duminică 16 Octombrie 2022
PARCUL IOR- BISERICA MARAMURESEANA, SECT 3 ( ALEX IOAN CUZA)

Categorii: Festivaluri , Petreceri , Targuri

Numar min/max participanti: 0/1000

Haideţi să savurăm gustul toamnei la FESTIVALUL VERZEI din Parcul IOR, lângă Biserica de lemn Maramureşeană, în perioada 13- 16 octombrie. Va fi cu siguranţă “cea mai cea” mâncare de sărbătoare cu VEDETA TÂRGULUI, VARZA, pregătită de gospodine după reţete numai de ele ştiute, sub toate formele, culorile şi condimentată pentru toate gusturile. Cei dornici de a savura preparate atât inedite, cât şi tradiţionale, sunt aşteptaţi la provocarea supremă a toamnei: VARZA. Producătorii vor aduce sute de kilograme de varză, iar bucătăresele prezente la festival promit un adevărat festin culinar cu tone de varză, albă sau roşie, dovadă a recoltei de anul acesta, care va fi gătită în toate formele – de la ceaune în care vor fierbe mii de sarmale, tocănițe sau varză călită cu carne şi cârnaţi, varză gătită în oale de lut, varză călită cu ciolan, varză cu costiţe, varză cu afumătură, rață pe varză, nelipsita varză a la Cluj, plăcinte cu varză, acre sau dulci, după gust, turte tradiţionale cu varză după cele mai vechi reţete, toate alături de o mămăliguţă, cu ardei iute, varză pe săturate, atât crudă cât şi murată, cu chimen, dafin, boia, sare, piper și alte zeci de condimente ce fac “casă bună” cu varza.

Iar între atâtea bunătăți cu varză, vedeta între vedete va fi CEL MAI MARE LUȘCOS ARDELENESC, CEL MAI MARE CEAUN CU CIORBĂ DE VARZĂ ȘI CARNE DE OAIE, preparată dupa rețeta autentic ardelenească, așa că dacă v-am facut curioși, vă poftim la o ciorbă de gusturi traditionale.
La loc de cinste vor fi şi preparatele la grătar, fripturi din cărnuri aromate, mititei, cârnați din porc, vită și vânat, frigărui și pastrame de toate felurile, costițe și ciolane, toate acestea stropite cu must sau bere. Nu vor lipsi nici deserturile savuroase, plăcintele maramureşene sau veritabilele poale-n brâu moldovenești, prăjituri cu fructe de sezon, plăcinte cu dovleac, pregătite toate “în văzul lumii”, turtă dulce pentru cei mici, dulcețuri și gemuri proaspete, toate preparate ce conțin ingrediente sută la sută naturale.
Bineînţeles nu vor lipsi nici produsele tradiţionale precum pastramă de berbecuţ la grătar, pastramă de oaie la ceaun, tocană de oaie cu mămăliguţa, cotlete de berbecuţ la grătar, pastrama în bere la tigaie, pastrama friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, precum şi brânzeturi de toate felurile, pentru gusturile tuturor,
Toate acestea şi multe alte delicii vor fi pregătite în “văzul lumii” şi pentru a putea fi luate şi acasă sau savurate pe loc, la FESTIVALUL VERZEI în PARCUL IOR din CAPITALĂ, de joi 13 OCTOMBRIE, până duminica 16 OCTOMBRIE, unde vestiţi producători şi bucătari ne vor intriga papilele gustative cu preparate care nu pot fi refuzate.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2220

Eveniment postat de organizator

vladuta adam

Adaugat in urma cu 109 zile, 11 Oct. 2022

Adaugat de autenticeventsbv

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 103

Alte Evenimente din Bucuresti
petexpo targul dedicat animalutelor

PetExpo - targul dedicat animalutelor

Bucuresti, Bucuresti. 19 Mai 2023 - 21 Mai 2023
workshop de dezvoltare personala prin pictura de mandale la sed

WORKSHOP DE DEZVOLTARE PERSONALĂ PRIN PICTURĂ DE MANDALE – LA SED

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 19 Februarie 2023
atelier de mar i oare quilling la sediu

ATELIER DE MĂRȚIȘOARE QUILLING – LA SEDIU

Bucuresti, Bucuresti. Vineri 3 Februarie 2023
atelier de mar i oare din fetru la sediu

ATELIER DE MĂRȚIȘOARE DIN FETRU – LA SEDIU

Bucuresti, Bucuresti. Vineri 10 Februarie 2023
  • Ai ceva de zis?

    .