poze  festivalul toamna bunata ilor pescare ti

Festivalul Toamna Bunătăților Pescărești

Bucuresti , Bucuresti. Joi 10 Octombrie 2019 09:00 - Duminică 13 Octombrie 2019
Parcul National Lia Manoliu, Bd-ul Basarabia (fost 23 August)

Categorii: Festivaluri , Petreceri , Targuri

Numar min/max participanti: 1000/0

Show inedit week-endul acesta în Parcul Naţional din Sectorul 2 Bucureşti, la FESTIVALUL TOAMNA BUNĂTĂŢILOR PESCĂREŞTI. De joi, 10 octombrie, şi până duminică, 13 octombrie, organizatorii promit un festin pescăresc straşnic cu sute de kilograme de peşte şi fructe de mare în preparate alese.

Pentru cine iubeşte natura, peştele şi voia bună, Parcul Naţional vă deveni locul ideal pentru relaxare dar și pentru a degusta cele mai bune preparate: raci, scoici, pui de baltă şi toate soiurile de peşte vor fi prezente întru deliciul celor prezenţi, borş de peşte, storceagul pescăresc, păstrăv şi crap la proţap, vinegreta din păstrăv, varza călită cu peşte, plăcinte cu peşte, crochete şi chifteluţe, hamsii şi scoici, cabanos de somon, mititei din peşte şi somon, sărmăluţe în foi de vită din peste servite cu mămăliguţa, usturoi şi lămâie, sote din păstrăv cu spanac, file de păstrăv cu sos de măsline sau aperitivul din păstrăv cu fulgi de migdale.
De la ospăţ nu vor lipsi grătarele ce for sfârâi de la primele ore ale dimineţii cu sute de sentimente de peste: nisetru, scrumbie, dorada, crap, somon, biban, ştiuca, macrou, păstrăv, dar şi sute de kilograme de fructe de mare, caracatiţa, creveţi, scoici şi hamsii pane, rapăne, iar saramura de crap va fi şi ea la loc de cinste! Pregătită cu legume proaspete şi aromată cu puţin usturoi, saramura va merge de minune lângă o mămăliguţă caldă.
Peisajul de sărbătoare va cuprinde o paletă gastronomică diversificată cu specialități inedite, pe care le veţi observa imediat, fiindcă ies din tiparul cu care suntem obişnuiţi: şuberec tătărăsc de peşte, gulaş sau papricaş, zacuscă de peşte, paella cu fructe de mare, frigărui de creveţi, calamari, tentacule de caracatiţă, rechin, peşte spadă şi scoici, midii şi rapăne ecologice culese tradiţional din Marea Neagră şi pregătite pe plită în sos de vin, pane, sau la ceaun, toate preparate la faţa locului.
Nimeni nu pleacă de la festival cu mâna goală, pentru că, pe lângă preparatele pescăreşti, se vor mai putea găsi vestitele plăcinte munteneşti, veritabilele poale-n brâu moldoveneşti, plăcintele dobrogene cu brânză, toate preparate cu ingrediente sută la sută naturale şi gătite după cele mai vechi reţete tradiţionale, alături de bucate alese: cozonaci, dulciuri şi dulceţuri, miere, siropuri şi sucuri naturale, brânzeturi şi afumături, jamboane, cârnaţi, mici, costiţe, ciolane şi multe alte cărnuri aromate, stropite din belşug cu vin, ţuica fiartă şi bere.
Cei pasionați de handmade vor găsi obiecte atât tradiționale cu motive populare românești, genți din piele naturală, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie și podoabe tradiţionale, icoane pe lemn sau pe sticlă, dar și bijuterii lucrate manual cu multă migală.
Copiii se vor putea răsfăţa cu chips pe băţ, din cartofi naturali, waffe cu tot soiul de umpluturi dulci, clătite cu gemuri naturale şi numeroase tipuri de gogoşi - cu sau fără topping, sucuri multicolore la dozator, îndrăgita vată pe băţ, acadelele rotunde uriaşe, turtă dulce, ciocolată artizanală sau batoane din seminţe, fructe confiate şi nuci. Şi tot pentru cei mici am amenajat şi un parc de distracţii.
VĂ AŞTEPTĂM CU MARE DRAG!

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/512545682879366/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 5622

Eveniment postat de organizator

visionimprove brasov

Adaugat in urma cu 623 zile, 07 Oct. 2019

Adaugat de VisionImprove10296

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 133

Alte Evenimente din Bucuresti
process communication model comunicarea eficienta curs online

Process Communication Model®: Comunicarea eficientă – curs online

Bucuresti, Bucuresti. 7 Iul 2021 - 9 Iul 2021
curs v ray corona si arnold randare in 3d studio max

Curs V-Ray, Corona si Arnold, randare in 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 13 Iun 2021 - 27 Iun 2021
concert judas priest

Concert Judas Priest

Bucuresti, Bucuresti. Marţi 20 Iulie 2021
curs corel draw

Curs Corel Draw

Bucuresti, Bucuresti. 13 Iun 2021 - 27 Iun 2021
  • Ai ceva de zis?

    .