poze festivalul placintelor

FESTIVALUL PLĂCINTELOR

Bucuresti , Bucuresti. Joi 29 Septembrie 2022 09:00 - Duminică 2 Octombrie 2022
PARCUL IOR- BISERICA MARAMURESEANA, SECT 3 ( ALEX IOAN CUZA)

Categorii: Festivaluri , Petreceri , Targuri

Numar min/max participanti: 0/1000

PLĂCINTA – UN FEL DE MÂNCARE ÎNTR-O MIE DE FELURI, frământată cu drag, rumenită şi aburită, este gustoasă și sănătoasă în orice fel, iar la FESTIVALUL PLĂCINTELOR din Parcul IOR (zona Biserica maramureşeană) ce se va desfăşura în perioada 29 septembrie – 2 octombrie veţi avea ocazia să gustaţi din toate reţetele posibile de plăcinte româneşti, doar din ingrediente naturale şi de la ţăranii romani. Când toamna de afară ne cheamă aproape de foc, plăcintele romaneşti cu brânză de vaci, cu brânză sărată, varză sau cartofi adună familia şi prietenii la o vorbă bună şi un pahar cu vin sau must, iar mirosul lor de proaspăt copt şi aburind ne fac nerăbdători precum nişte copii.

Dacă vrei să încerci adevărate plăcinte dolofane, tradiţional româneşti, te aşteptam în Parcul IOR la o paradă de plăcinte, pentru că sloganul festivalului este ”La Plăcinte Înainte!” Evenimentul va aduce în fata vizitatorilor bucătari și producători din toate colțurile țării, cu o diversitate de plăcinte pregătite atât după rețete tradiționale cât și după rețete inedite din bucătăria modernă, plăcinte ce vor atinge dimensiuni record, în toate formele și pentru toate gusturile!
Organizatorii vă provoacă să savurați plăcinte din toate zonele tradiționale românești, dar și delicatese orientale, în gusturi cu specific turcesc, tătăresc, grecesc, o explozie de arome și culori, un adevărat spectacol gastronomic. Printre vedetele festivalului vom putea regăsi: plăcinta oltenească cu praz și telemea, plăcinta ardelenească cu varză murată, alivenci şi poale-n brâu moldoveneşti, învârtita, plăcinte munteneşti, mocănești, ciobăneşti cu brânză de burduf, plăcinte dobrogene cu brânză sărată, plăcinte olteneşti cu brânză de burduf şi praz, plăcinte boiereşti, plăcinta de casă sârbească cu dovleac, cu mere şi scorțișoară, cu brânză și spanac, cu brânză dulce și stafide, plăcinte macedonene cu telemea şi mărar, turte țărănești coapte pe plită şi alte sute de plăcinte cu umpluturi clasice sau cu amestecuri inedite, din ingrediente naturale, dulci sau sărate, cu blat sau din foietaj, o sărbătoare pentru papilele gustative indiferent de gusturi.
Nu vor lipsi nici preparatele la grătar, fripturi din cărnuri aromate și mâncăruri la ceaun, preparate pregătite de maeștri bucătari ce vor încinge și grătarele de la primele ore ale dimineții și pe care vor perpeli: sute de mititei, cârnați din porc, vită și vânat, frigărui și pastrame de toate felurile, costițe și ciolane, toate acestea stropite cu vin şi must... din belșug.
Vreme frumoasă și multe delicii culinare... aceasta este rețeta perfectă pentru un weekend reușit! Accesul este gratuit!


Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 5130

Eveniment postat de organizator

vladuta adam

Adaugat in urma cu 580 zile, 23 Sep. 2022

Adaugat de autenticeventsbv

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 153

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .