poze festivalul pescaresc

FESTIVALUL PESCĂRESC

Bucuresti , Bucuresti. Joi 23 Martie 2023 09:00 - Duminică 26 Martie 2023
Bulevardul Basarabia

Categorii: Festivaluri , Petreceri , Targuri

Numar min/max participanti: 0/1000

Pe un fund de baltă, patru ochi lucește. Ce să fie oare? Este două pește….sau două sute de preparate cu şi despre PEȘTE. Lăsând glumă la o parte, weekendul acesta vă invităm la un FESTIVAL PEȘTE AŞTEPTĂRI, de Buna Vestire, una dintre cele mai mari sărbători religioase din Postul Paştelui, cunoscută în popor şi ca Blagoveştenia. Pe Bulevardul Basarabia, de joi, 23 martie, şi până duminică, 26 martie, pește cât vezi cu ochii, la cea de a XI-a ediţie a FESTIVALULUI PESCĂRESC, marca Autentic Events. Un adevărat festin pescăresc, showuri culinare şi surprize inedite pentru toţi vizitatorii festivalului, întrucât am invitat maeştrii bucătari din toate zonele ţării, ce vor aşeza cu sârguinţă dis de dimineaţă sute de kilograme de peşte şi fructe de mare în preparate alese. Cantităţi şi sortimente impresionante de pește: scrumbie, hering, macrou, păstrăv, doradă, biban, crap novac, crap de dunăre, caras, somn, nisetru, biban roşu, somon, zărgan, scoici şi fructe de mare.

Printre VEDETELE festinului pescăresc vor fi inegalabila saramură de crap, storceagul pescăresc, păstrăv şi crap la proțap, vinegretă din păstrăv, mititei sau chifteluțe din pește, sărmăluțele pescărești, plăcinte cu pește, crochete și chifteluțe de hamsii și scoici, cabanos şi mici din somon, evident nu vor lipsi nici bunătățile tradiționale, cunoscute deja pe piața românească precum salata de icre de crap, pasta din păstrăv, zacuscă din pește cu ciuperci şi alte delicatese din pește.


Cine a gustat măcar o dată ciorba de pește lipovenească nu se poate să nu se fi îndrăgostit de acel gust senzațional, aşadar în weekend veţi găsi pe Bulevardul Basarabia cel mai mare BORȘ DE PEȘTE LIPOVENESC, preparat “ca la mama lui” cu sute de kilograme de știucă, somn, crap, caras și sute de kilograme de zarzavat: ceapă, ardei gras, roșii, leuștean etc.


Proaspăt, afumat sau marinat, prăjit, la grătar sau pe plită, cu mămăliguță și usturoi sau cu lămâie, în plăcinte, crochete sau sărmăluțe, PEŞTELE va fi VEDETA ACESTUI WEEKEND. Încingem și grătarele, așa cum îi stă bine unui sfârșit de săptămână şi vă îmbiem și cu mititei, cârnăciori, costițe și frigărui asezonate cu murături și salate primăvăratice, cotlete şi pastramă, cârnaţi de casa tradiţionali cruzi sau afumaţi, produse tradiţionale, afumături, muşchiuleţi şi brânzeturi de toate felurile, cele mai tradiţionale produse pentru gusturile tuturor.


Festinul de Buna Vestire nu se încheie aici, ci continuă cu o selecţie de deserturi savuroase: cozonaci şi plăcinte poale’n brâu din Bucovina, alivenci moldoveneşti, plăcinte-n foi, dulci sau sărate, cheesecake-uri și prăjituri cu fructe, turtă dulce pentru cei mici, langoşi, gogoşi şi clătite cu ciocolată şi fructe, prăjituri de casă, bomboane şi jeleuri colorate, dulcețuri și gemuri proaspete şi multe altele. Pentru cei care respecta cu stricteţe zilele de post, va aşteptăm atât cu preparate cât şi cu deserturi de post: tocănițe gustoase de post, tocană de legume, ghiveci călugăresc, varză călită, fasole la cazan, tocănițe cu legume, tocănite cu ciuperci, sarmale de post cu mămăliguţa şi ardei iute, prăjituri cu nucă, turtă dulce, salam de biscuiţi, plăcinte cu mere, varză sau spanac, cornuleţe cu magiun şi multe altele.


Preparatele vor fi la rang de artă, vremea se anunţa frumoasă, este rost şi de o plimbare, aşa că nu aveţi nici un motiv să lipsiţi de la “Festivalul Pescăresc”, de joi, 23 martie, şi până duminică, 26 martie, pe Bulevardul Basarabia din Capitală.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1572

Eveniment postat de organizator

vladuta adam

Adaugat in urma cu 375 zile, 20 Mar. 2023

Adaugat de autenticeventsbv

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 151

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .