poze festivalul pescaresc de buna vestire bucure ti

Festivalul Pescăresc de Buna Vestire – București

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 22 Martie 2024 09:00 - Luni 25 Martie 2024
Alveola Kiseleff

Categorii: Festivaluri , Petreceri , Targuri

Numar min/max participanti: 0/1000

Gata de o petrecere culinară pescărescă de proporții? Hai să aruncăm o privire mai aproape la ce te așteaptă în perioada 22 – 25 martie la Alveola Kiseleff din Sectorul 1 București. Mai exact pește cât vezi cu ochii la cea de a XII-a ediție a Festivalului Pescăresc de Buna Vestire, una dintre cele mai mari sărbători religioase din Postul Paştelui, cunoscută în popor şi ca Blagoveştenia.

Suntem extrem de încântați să anunțăm prezența bucatarului Ovidiu Țigănuș – Bărbosu! Cunoscut drept un adevărat „creator de clipuri video” culinare, Bărbosu va aduce în fața voastră preparate tradiționale din pește și fructe de mare, într-un show de neuitat! Cu postările sale captivante, ce adună zeci de mii de aprecieri, Bărbosu a devenit o adevărată sursă de inspirație pentru pasionații de gastronomie, atât din România, cât și din diaspora. Așa că nu uitați să aveți la îndemână „agregatele”, lingurile și furculițele, pentru că Bărbosu va pregati adevărate delicii pescărești! Un adevărat festin, recorduri culinare, show-uri spectaculoase, activități distractive atât pentru adulți cât și pentru copii și o varietate impresionantă de preparate delicioase pregătite cu și despre pește.
Imaginează-ți sute de kilograme de pește și fructe de mare pregătite în cele mai ingenioase moduri posibile de către maeștri bucătari din toate colțurile țării. De la scrumbie, hering, macrou, păstrăv, doradă, biban, crap novac, crap de dunăre, caras, somn, nisetru, biban roşu până la somon, scoici și fructe de mare, vei avea ocazia să descoperi arome și texturi captivante. Veți putea savura delicii precum saramura de crap, storceagul pescăresc, mititei sau chifteluțe din pește, precum și deserturi savuroase cum ar fi cozonaci, plăcinte poale-n brâu de la mama lor din Bucovina, clătite, bubble waffles și multe altele.
Printre VEDETELE festinului pescăresc vor fi inegalabila saramură de crap, storceagul pescăresc, păstrăv şi crap la proțap, vinegretă din păstrăv, mititei sau chifteluțe din pește, sărmăluțele pescărești, plăcinte cu pește, crochete și chifteluțe de hamsii și scoici, cabanos şi mici din somon.
Cine a gustat măcar o dată ciorba de pește lipovenească nu se poate să nu se fi îndrăgostit de acel gust senzațional, preparat cu sute de kilograme de știucă, somn, crap, caras și sute de kilograme de zarzavat: ceapă, ardei gras, roșii, leuștean etc. Proaspăt, afumat sau marinat, prăjit, la grătar sau pe plită, cu mămăliguță și usturoi sau cu lămâie, în plăcinte, crochete sau sărmăluțe, pestele va face SENZATIE la cel mai mare festival pescăresc din Capitală.
Evenimentul va oferi și o varietate de preparate a grătar pentru a satisface toate preferințele culinare. Iar pentru cei care țin post, festivalul nu uită să ofere opțiuni adecvate, cu tocănițe gustoase de post, sarmale de post și multe altele.
În plus față de deliciile culinare, atmosfera va fi animată de diverse activități și surprize pentru toți participanții:
- Ateliere de creație pentru copii, pictură, facepainting
- Concurs – pregatește cel mai delicious borș pescăresc
-Show-uri culinare spectaculoase în fiecare zi a festivalului cu Bărbosu’ (Ovidiu Țigănuș)
- Momente artistice
- Degustări și povești pescărești, și multe altele.
Sute de preparate pescărești aduse la rang de artă, aer curat și distracție garantată, aşa că nu aveţi nici un motiv să lipsiţi!
- Festivalul Pescăresc de Buna Vestire
- Vineri, 22 martie și până luni 25 martie
- Locație: Alveola Kiseleff, Sectorul 1 București

Mai multe detalii: https://autenticevents.ro/festivalul-pescaresc-de-buna-vestire-bucuresti/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 3768

Eveniment postat de organizator

vladuta adam

Adaugat in urma cu 41 zile, 18 Mar. 2024

Adaugat de autenticeventsbv

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 153

Alte Evenimente din Bucuresti
bazaar pe victoriei 27 28 aprilie

Bazaar pe Victoriei - 27-28 aprilie

Bucuresti, Bucuresti. 27 Apr 2024 - 28 Apr 2024
targul de carte gaudeamus la bucuresti 2024

Targul de carte Gaudeamus la Bucuresti - 2024

Bucuresti, Bucuresti. 16 Oct 2024 - 20 Oct 2024
street food festival bucuresti 2024

Street Food Festival Bucuresti 2024

Bucuresti, Bucuresti. 27 Apr 2024 - 28 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .