poze festivalul mucenicilor

Festivalul Mucenicilor

Bucuresti , Bucuresti. Joi 5 Martie 2020 09:00 - Luni 9 Martie 2020
Parcul National Lia Manoliu, Bd-ul Basarabia (fost 23 August)

Categorii: Festivaluri , Petreceri , Targuri

Numar min/max participanti: 1000/0

Primăvara soseşte în Parcul Naţional cu bucate alese la FESTIVALUL MUCENICILOR, iar Weekend-ul acesta batem orice record în materie de Mucenici!! Mucenici copţi şi tăvăliţi prin miere şi miez de nucă, mucenici fierţi şi aromatizaţi cu scorţişoară, lămâie şi multă dibăcie şi migală, mucenici în toate formele şi pentru toate gusturile vor fi pregătiţi la TÂRGUL MUCENICILOR din PARCUL NAŢIONAL.

Vă aşteptam în perioada 5 - 9 martie la un Festival cu adevărat imediat, încărcat cu show-uri gastronomice şi recorduri culinare delicioase, sub toate formele şi culorile de... MUCENICI!!!!, la cel mai mare eveniment dedicat Sărbătorii celor 40 de Mucenici!!
Şi surprizele nu se opresc aici! Organizatorii promit să lase cu gura căscată fiecare vizitator prezent la cea de-a VIII-a ediţie a FESTIVALULUI MUCENICILOR, eveniment cu tradiţie în rândul bucureştenilor!

Special pentru această ediţie a târgului am invitat gospodine iscusite din toate zonele ţării ce vor prepara sub ochii trecătorilor mucenici inediţi dar şi tradiţionali din Muntenia, Oltenia, Moldova, Bucovina, Dobrogea, vin să se întreacă în muncă şi migală, chiar sub ochii oaspeţilor, pentru a bate recordul în materie, tradiţii şi gusturi care mai de care mai bune. Iar pentru că tradiţiile se păstrează cu sfinţenie în rândul romanilor, gospodinele vor turna zeci de mii de paharele de vin, aşa cum cere şi obiceiul de a bea 40 de pahare de vin sau palinca, după priceperea fiecăruia.

Tot la târg veţi putea gusta din vestitele plăcinte munteneşti, veritabilele poale-n brâu moldoveneşti, din plăcintele dobrogene cu brânză, toate preparate ce conţin ingrediente sută la sută naturale şi gătite după cele mai vechi reţete tradiţionale.
La un aşa festin nu vor pute lipsi plăcintele alese, cozonaci şi poale-n brâu, dulciuri şi dulceţuri, brânzeturi şi afumături, jamboane, muşchiuleţi, toate preparate proaspete şi fragede special aduse pentru a ne înfrupta din ele, pastrama care va sfârâi pe grătare, cârnaţii, micii, costiţe, ciolane şi multe alte cărnuri aromate, stropite din belşug cu vin şi ţuica fiartă şi cu licori angelice din struguri, prune, caise, piersici, vişine şi pere.
Pentru cei care respectă zilele de post, gospodinele vin la târg cu zacuscă de vinete sau de ghebe, miere și păstură, dulceţuri, siropuri şi sucuri naturale sau mere aromate, păstrate cu mare grijă peste iarnă.
În târg se vor găsi și obiecte tradiționale, lucrate cu multă măiestrie de meșteri autentici. Pentru ziua de 8 Martie, Ziua Femeii, puteți alege de aici, persoanelor dragi, cadouri cu totul deosebite: îi cu alesături, rochii din lână împâslită, genți din piele naturală cu motive naționale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie și podoabe tradiţionale, icoane pe lemn sau pe sticlă.
VĂ AŞTEPTAM CU MARE DRAG!

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/1051437015236024/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 4229

Eveniment postat de organizator

visionimprove brasov

Adaugat in urma cu 1488 zile, 02 Mar. 2020

Adaugat de VisionImprove10296

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 133

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .