poze festivalul fructelor de toamna

FESTIVALUL FRUCTELOR DE TOAMNĂ

Bucuresti , Bucuresti. Joi 6 Octombrie 2022 10:00 - Duminică 9 Octombrie 2022
PARCUL IOR- BISERICA MARAMURESEANA, SECT 3 ( ALEX IOAN CUZA)

Categorii: Festivaluri , Petreceri , Targuri

Numar min/max participanti: 0/1000

Mai ţineţi minte aroma de toamnă şi mirosul de mere coapte, prune şi scorţişoară? Bunica ne făcea găluşte cu prune şi plăcintă cu mere şi dovleac! Şi ţie la fel nu? Noi o să facem mai multe la FESTIVALUL FRUCTELOR DE TOAMNĂ, ce se va desfăşura în Parcul IOR (zona Biserica Maramureşeană), în perioada 6-9 octombrie. Tone de găluşte cu prune, cea mai gustoasă marmeladă de gutui, cel mai mare şi gustos magiun de prune şi multe alte show-uri culinare ale fructelor de toamnă te aşteptă, care să ne aducă aminte de bunici, de gusturile de-altădată, de copilărie, de lucrurile simple care ne fac să ne simţim bine.

Vă invităm la un adevărat regal al fructelor de toamnă în culoare, arome şi gusturi, fructe de sezon prezente în toate formele, preparatele, spre deliciul celor prezenţi. Venirea toamnei aduce o bogăţie de fructe, iar gospodinele deja caută cele mai bune reţete pentru plăcinte şi dulceţuri pe care le vor pregăti. Nu mai este nevoie să căutaţi reţetele perfecte, la TÂRGUL FRUCTELOR DE TOAMNĂ veţi descoperi secretele unui gust parfumat şi delicios al marmeladei de gutui, al mâncării cu prune uscate, al frupturilor cu sos de mere, pe lângă zecile de kilograme de plăcinte cu măr, dovleac şi prune.
Mii de găluşte cu prune se vor prepara după reţeta tradiţională autentică în mijlocul festivalului, folosind cele mai dolofane prune coapte bine şi zemoase, pentru a convinge şi cele mai rafinate gusturi. Sărbătoarea gustului fructelor va fi întregita şi de sute de kilograme de marmeladă din gutui, dar şi de ceaunul gigant cu magiun de prune, învârtit la foc iute, gustos, aromat şi parfumat, fără zahăr şi fără conservaţi, aşa cum se pregătea odinioară.
Nu vom uita nici de preparatele de bază, pe care le vom îmbrăca tot în straie de toamnă şi fructe, fripturi şi pastramă cu sos de mere, acrişoare sau caramelizate, mâncărică din prune uscate dar şi veritabile grătare şi cărnuri fripte bine în jar: pastramă de berbecuț, cotlete de berbecuț, pastramă în bere la tigaie, sloi de oaie, pastramă friptă-n jar, cârnați de Pleșcoi, mici, costițe, ciolane stropite cu vin şi bere din belșug.
Tot aici veți avea parte de deserturi savuroase, tot cu fructe de sezon bineînţeles, clătite şi gogoși, prăjituri cu fructe, turtă dulce pentru cei mici, dulcețuri și gemuri numai bune pentru cămara de toamnă, toate preparate ce conțin ingrediente sută la sută naturale.
În plus, intrarea este liberă şi e rost şi de o plimbare într-o zonă frumoasă, de voie bună şi de relaxare.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 3130

Eveniment postat de organizator

vladuta adam

Adaugat in urma cu 116 zile, 03 Oct. 2022

Adaugat de autenticeventsbv

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 103

Alte Evenimente din Bucuresti
petexpo targul dedicat animalutelor

PetExpo - targul dedicat animalutelor

Bucuresti, Bucuresti. 19 Mai 2023 - 21 Mai 2023
workshop de dezvoltare personala prin pictura de mandale la sed

WORKSHOP DE DEZVOLTARE PERSONALĂ PRIN PICTURĂ DE MANDALE – LA SED

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 19 Februarie 2023
atelier de pictat saco e la sediu

ATELIER DE PICTAT SACOȘE – LA SEDIU

Bucuresti, Bucuresti. Vineri 27 Ianuarie 2023
atelier de mar i oare quilling la sediu

ATELIER DE MĂRȚIȘOARE QUILLING – LA SEDIU

Bucuresti, Bucuresti. Vineri 3 Februarie 2023
  • Ai ceva de zis?

    .