poze festivalul de toamna cu bulz si pastrama

FESTIVALUL DE TOAMNĂ CU BULZ ŞI PASTRAMĂ

Bucuresti , Bucuresti. Joi 15 Septembrie 2022 09:00 - Duminică 18 Septembrie 2022
Parcul Tineretului, platoul Sincai

Categorii: Festivaluri , Petreceri , Targuri

Numar min/max participanti: 0/1000

Weekendul acesta ne îmbulzim la bulz și pastramă! De joi, 15 septembrie, şi până duminică, 18 septembrie, la FESTIVALUL DE TOAMNĂ CU BULZ ŞI PASTRAMĂ din Parcul Tineretului. Coborât de la munte, din jarul de la stână, BULZUL va fi vedeta acestui weekend în Parcul Tineretului, alături de un alt preparat savuros, mămăliga în pături, lângă o pastramă bine perpelită, afumată şi condimentată cum numai ciobanii adevăraţi ştiu.

Cum ne place să culegem de prin țară rețete tradiționale pline de savoare, de data aceasta vom aduce în fața vizitatorilor un adevărat Cioban, sosit tocmai din Alba Iulia, Nicolae Ciobanul, ce se aşează neaoş, cu suflet şi multă răbdare şi făureşte “îmbunături” pline de poveste şi tradiţie.

Că se numeste bulz de mămăligă, bulz ciobănesc, urs de mămăligă sau gâscă de mămăligă, umplut cu urda, caş sau brânză de burduf, bulzul rămâne cu siguranţă acel preparat rustic ce amintește de savoarea mâncărurilor ciobănești, de altăoară. Această bunătate surprinde perfect bogăția gusturilor românești, dar și simplitatea vieții din munți sau cătune îndepărtate.

Gustului tradițional românesc va fi întregit şi de un preparat aparte, mămăliga savuroasă în pături, un bulz reinterpretat, pregătit după o străveche reţeta ardelenească, pentru care bucătari iscusiţi vor aşeza în tihnă un strat de mămăligă, unul de brânză, unul de unt, afumătura din belşug, iar un strat de mămăligă, unt, brânză şi afumătura, iar la final, în loc de “frişcă” la acest “tort” inedit, vor unge bine cu o strachină de smântână proaspătă.

La un aşa festin straşnic, ciobanii vor orândui şi o pastramă bine încinsă pe grătar, iar când focul întâlneşte ingredientele şi carnea aromată şi este strunit cum trebuie, se nasc povești savuroase, aşa că vă invităm în Parcul Tineretului, pe Platoul Șincai, să le depănăm şi degustăm împreună. Adevăraţii meşteri ai grătarelor, vor da “din casă” cele mai bine păstrate secrete despre gătitul si friptul cărnurilor: pastramă de berbecuţ la grătar, pastramă de oaie la ceaun, cotlete de berbecuţ la grătar, pastrama în bere la tigaie, sloi de oaie, pastrama friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, cârnaţi de casa tradiţionali din carne de porc sau cârnaţi de casa tradiţionali de vită cu oaie, carnaţi la garniţa, carnaţi cruzi sau afumaţi, toate acestea lângă o bărdăcuţa cu vin, must sau bere.

Nu vor lipsi nici tradiţionalele plăcinte maramureşene, vestitele plăcinte muntenești, veritabilele poale-n brâu moldovenești, plăcinte dobrogene cu brânză, plăcinte și prăjituri cu fructe de sezon, pregătite toate “în văzul lumii”, tot aici veţi avea parte de deserturi savuroase, clătite şi gogoşi, cheesecake și prăjituri cu fructe, turtă dulce pentru cei mici, dulcețuri și gemuri de cireșe și de vișine, toate preparate ce conțin ingrediente sută la sută naturale și gătite după cele mai vechi rețete tradiționale.

Vreme frumoasă şi multe delicii culinare... aceasta este rețeta perfectă pentru un weekend reușit! Accesul este gratuit!

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2426
Cuvinte cheie: Festival , Targ , bulz , weekend , Evenimente Bucuresti

Eveniment postat de organizator

vladuta adam

Adaugat in urma cu 561 zile, 14 Sep. 2022

Adaugat de autenticeventsbv

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 151

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .