poze festivalul de bun must si pastrama dupa gust

FESTIVALUL DE BUN MUST... ŞI PASTRAMĂ DUPĂ GUST

Bucuresti , Bucuresti. Joi 5 Octombrie 2023 09:00 - Duminică 8 Octombrie 2023
Bulevardul Basarabia, intrare Parcul National

Categorii: Festivaluri , Petreceri , Targuri

Numar min/max participanti: 0/1000

“MUST HAVE-UL” toamnei este mustul proaspăt stors de la FESTIVALUL DE BUN MUST... ŞI PASTRAMĂ DUPĂ GUST, festival ce îşi va deschide porţile joi, 5 octombrie 2023, şi până duminică, 8 octombrie, pe Bulevardul Basarabiei, intrarea de la Parcul Naţional din Bucureşti. Garantăm un adevărat desfăt şi răsfăţ al tuturor simţurilor, de la care vă promitem că nu vă veţi da plecaţi! Tone de must, proaspăt stors, vă aşteaptă la o sărbătoare de gusturi şi arome, din prima recoltă a acestui an într-un show gastronomic tradiţional cu fete mândre şi frumoase îmbrăcate în straie populare care vor zdrobi cu picioarele strugurii proaspeţi şi aromaţi.

Dar ce ar fi mustul fără o pastramă fragedă alături? În afară de must, la festival se vor întrece bucătari iscusiţi în prepararea celei mai bune pastrame. Grătarele vor sfârâi încărcate de tone de pastramă fragedă de oaie, berbecuţ, vită sau porc, coaptă în jar, pusă pe grătar sau la tigaie, preparată de maeştrii bucătari după reţete păstrate cu sfinţenie din moşi-strămoşi, reţete pe care le vor pregăti pe B-ul Basarabiei, la intrarea în Parcul Naţional, sub ochii gurmanzilor şi a tuturor celor ce ne vor trece pragul.
Iar cine are pofta de o altă “gustărică”, tot aici veţi avea de unde alege: proaspete, afumate sau uscate, bunătăţi pentru toate gusturile: mezeluri, slănină, preparate tradiţionale, cotlete, mii de mititei, jamboane, ciolane, garnituri tomnatice şi colorate, tradiţionalele poale’n brâu cu brânză sărată şi mărar, sau brânză dulce şi stafide, sau prăjitura preferată a lui Creangă cu brânză multă, unt, ouă, lapte smântâna și măalai... mai exact faimoasele alivenci moldoveneşti, dar şi dulciuri mai “moderne”, kurtos kalacs, waffe, acadele, langoşi, gogoşi, ce mai, delicatese fel de fel.
Amenajăm o mustărie în aer liber unde trecătorii vor putea degusta cel mai delicios şi proaspăt must, făcut din prima recoltă de anul acesta, şi promitem că vor curge tone de litrii de must, deschizând apetitul pentru bucatele de tradiţie, pregătite în bucătăria amenajată în aer liber, ca la bunici odinioară, adevărate trufandale româneşti de sezon.
Accesul este gratuit pentru toți cei ce doresc să petreacă câteva zile de relaxare și divertisment, rețeta perfectă pentru un weekend reușit!

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 7109
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

vladuta adam

Adaugat in urma cu 208 zile, 03 Oct. 2023

Adaugat de autenticeventsbv

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 153

Alte Evenimente din Bucuresti
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
concert ara malikian

Concert ARA MALIKIAN

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 25 Mai 2024
lord of the dance

LORD OF THE DANCE

Bucuresti, Bucuresti. Marţi 21 Mai 2024
festival nostalgia 2024

Festival Nostalgia 2024

Bucuresti, Bucuresti. 28 Iun 2024 - 30 Iun 2024
  • Ai ceva de zis?

    .