poze romanian sinfonietta orchestra

Romanian Sinfonietta Orchestra

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 24 August 2022 19:30
Ateneul Român: str. Franklin nr. 1

Categorii: Muzica si Concerte , Festivaluri

Numar min/max participanti: 0/800

Festivalul Internațional de muzică clasică “Vara Magică” continuă în această vară seria evenimentelor culturale deja cunoscute și apreciate pe plan național și internațional. Ediția a XI-a cuprinde 9 concerte, câte unul în fiecare săptămână, care vor avea loc în perioada 6 iulie – 31 august la Sala Mare a Ateneului Român. Programul complet al Festivalului Vară Magică - ediția a XI-a este disponibil pe site-ul www.varamagica.ro.

Romanian Sinfonietta Orchestra

Dirijor și solist: Alexander Sitkovestki
Program:
W. A. Mozart – Divertimento nr. 11 în Re major, KV 251
P.I. Ceaikovski – Souvenir d’un lieu cher, trei piese pentru vioară și orchestră
Meditatie, Scherzo și Melodie
L. Beethoven – Simfonia nr. 1 în Do major, op. 21

Orchestra Romanian Sinfonietta a debutat în anul 2010 în cadrul Festivalului Internaţional „Enescu şi muzica lumii” de la Sinaia. Orchestra este pregătită de maestrul Horia Andreescu şi a fost înfi-inţată, alături de Orchestra Junior și Orchestra Română de Tineret, la iniţiativa violoncelistului și profesorului Marin Cazacu. Abordarea unor capodopere din repertoriul clasic și romantic a pornit din necesitatea apropierii tinerilor muzicieni români de marea muzică simfonică şi de la ideea de a-i uni în cea mai impresionantă muncă de creaţie şi responsabilitate individuală şi colectivă.

Orchestra este alcătuită din tineri muzicieni cu vârste cuprinse între 16 si 20 ani, selectați la nivel național, și a fost invitată să concerteze la Sinaia, Bușteni, Câmpina, Brașov, Sibiu și București.

Primele performanțe nu au întârziat să apară. Astfel, după pregătirile de la Sinaia din luna au-gust, Orchestra Romanian Sinfonietta a concertat la Ateneul Roman, in cadrul Festivalului “Magic Summer“ în 2012 si 2013. În anul 2012 și 2014 orchestra a avut onoarea de a concerta alături de marea pianistă Elisabeth Leonskaja.

Ediția a XI-a cuprinde 9 concerte, câte unul în fiecare săptămână, în perioada 6 iulie – 31 august, la Sala Mare a Ateneului Român. Programul complet al Festivalului Vară Magică - ediția a XI-a este disponibil pe site-ul www.varamagica.ro.

Festivalul Internațional de muzică clasică “Vara Magică” este organizat în fiecare an de Lanto Communication, iar realizarea ediției a XI-a este posibilă cu suportul: Radio România Muzical, TVR2 și Centrul pentru Tineret al Municipiului București (coproducători), Niro Investment Group, Oscar Downstream, Borsec, Luxten Lighting Company, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, Marea Lojă Națională din România, ARCUB (parteneri) și Radio România Cultural și Radio Trinitas, Senia Music, Revista Cariere (parteneri media).

Biletele sunt disponibile online pe bilete.ro sau myticket.ro sau la Casa de Bilete a festivalului, deschisă la Ateneul Român, Str. Benjamin Franklin 1-3, de luni până vineri, între 14:00-19:00.

Mai multe detalii: https://www.varamagica.ro

Pret bilet: 95 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 706

Eveniment postat de organizator

aurelia butolo

Adaugat in urma cu 622 zile, 15 Iul. 2022

Adaugat de aurbut

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 20

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .