poze bucharest jazz festival 2023

Bucharest Jazz Festival 2023

Bucuresti , Bucuresti. Joi 7 Septembrie 2023 - Duminică 10 Septembrie 2023

Categorii: Festivaluri , Muzica si Concerte

Artişti nominalizaţi la premiile Grammy, senzaţii noi ale jazzului britanic, orchestre, trupe şi muzicieni din America, Germania, Finlanda, Austria, România şi Franţa vin la Bucureşti pentru o nouă ediţie Bucharest Jazz Festival.

Organizat în perioada 7-10 septembrie, Bucharest Jazz Festival 2023 aduce, pe de o parte, trei zile de concerte live la Combinatul Fondului Plastic (8-10 septembrie) şi un preview special de concerte cu acces gratuit în prima zi de festival, pe 7 septembrie, la ARCUB – Hanul Gabroveni. Festivalul care i-a adus la București pe Jan Garbarek, Terence Blanchard, Lee Konitz și Marilyn Mazur, Bucharest Jazz Festival este un proiect organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.

Festivalul de la Bucureşti ia startul în acest an pe 7 septembrie cu o seară specială de concerte cu acces liber la ARCUB – Hanul Gabroveni. Până pe 10 septembrie, Bucharest Jazz Festival va continua cu alte trei zile de concerte live şi jam sessions la Combinatul Fondului Plastic.

Bucharest Jazz Festival 2023 începe joi, 7 septembrie, cu două concerte cu acces gratuit la ARCUB – Hanul Gabroveni. Pianistul Sebastian Spanache deschide ediţia cu un concert în pasajul Hanului Gabroveni, urmat de Mircea Tiberian Quartet, o colaborare internaţională între marele pianist român şi Claudio Puntin (Elveţia), Chris Dahlgren (SUA) şi Nadia Trohin (România/Moldova). Concertul include, în mare parte, compoziţii ale membrilor grupului, dar şi câteva piese din folclorul românesc vechi.

Concertele Bucharest Jazz Festival se mută la Combinatul Fondului Plastic pentru perioada 8-10 septembrie şi propun publicului de jazz un mix efervescent de live performances şi jam sessions ale unor grupuri, orchestre, solişti instrumentişti şi voci ale jazzului din Europa şi America de Nord.

Vineri, 8 septembrie, programul de la Combinatul Fondului Plastic ia startul cu un concert susţinut de Sorin Romanescu Trio, urmat de concertul „Conspiracy” al Big Bandului Radio România, dirijat de Tobias Hoffmann, solist Vilkka Wahl. Un adevărat spectacol muzical, concertul orchestrei din România este o interpretare live a muzicii celui mai recent album al artistului german Tobias Hoffmann, „Conspiracy”, alături de chitaristul din Finlanda, Vilkka Wahl.

După lansarea în 2023 a celui mai nou album al său, „All One”, artistul de origine canadiană Ben Wendel cântă pe 8 septembrie la Bucharest Jazz Festival alături de cvartetul său. Un saxofonist de jazz aventuros, Ben Wendel este cunoscut pentru stilul său de improvizaţie armonios şi sofisticat, cu influenţe post-bop, clasice şi post-rock. După ce a devenit cunoscut ca membru al grupului nominalizat la premiile Grammy, Kneebody, Wendel atrage atenţia criticii şi publicului ca artist solo şi compozitor.

Pianistul din Ungaria Lukács Márton şi bateristul Csikós Áron deschid seria concertelor de sâmbătă, 9 septembrie, cu un live set de jazz modern şi muzică electronică, în care sunetele experimentale se combină cu ritmuri groove şi armonii unice. Atmosfera de petrecere de sâmbătă seara continuă la Combinatul Fondului Plastic cu un concert al artiştilor români de la Muntet. Inspiraţi de muzica lui Coltrane, Alex Munte, Alex Cos, Michael Acker şi Sergiu Fănică combină jazzul contemporan cu referinţe hip-hop, balade şi muzica electronică.

Cunoscuţi pentru show-urile cu repertoriu în continuă dezvoltare, freestyle-urile şi piesele ad-hoc, liricile elevate şi groove-urile contagioase de dans, Norzeatic & Qinta Spartă vin pentru prima dată la Bucharest Jazz Festival sâmbătă, 9 septembrie, cu un concert de hip-hop, jazz şi muzică electronică.

În ultima zi de festival, duminică, 10 septembrie, urcă pe scena festivalului una dintre cele mai noi apariţii pe scena jazzului românesc, trupa TajNic. Înfiinţat la începutul anului 2022, trioul format din Florian Nicolau, Albert Tajti şi Iulian Nicolau prezintă la Combinatul Fondului Plastic noul lor proiect de jazz contemporan şi muzică improvizată, un mix inedit de elemente de funk, electronic, clasic și contemporan, creând o experiență fascinantă și captivantă pentru public.

Câștigătoarea competiției New Jazz Players din cadrul Bucharest Jazz Festival 2019, Anita Petruescu susţine un concert de neratat în 10 septembrie, alături de grupul său format din artişti din Ţările de Jos. Una dintre cele mai apreciate cântărețe de jazz ale noii generaţii şi deţinătoarea Premiului pentru cea mai bună interpretare vocală la Festivalul și Concursul Internațional de Jazz „Johnny Răducanu”, artista a cântat alături de muzicieni de top, precum Mircea Tiberian, Sorin Romanescu, Iulian Nicolau și Albert Tajti. Concertul Anita Petruescu Group din ultima zi de festival este urmat de prestaţia artiştilor francezi de la Gin Tonic Orchestra, care au pregătit pentru publicul bucureştean un concert de future jazz, indie rock şi broken beat.

Unul dintre cele mai apreciate grupuri ale scenei londoneze, Nubiyan Twist închide Bucharest Jazz Festival 2023 cu un live act exploziv. Format din muzicieni, DJ şi producători, colectivul artistic Nubiyan Twist este renumit pentru „bucuria pură de a crea împreună o experienţă unică pe scenă, care este de-a dreptul contagioasă” (Gigwise).

Abonamentele Early Bird Bucharest Jazz Festival 2023 au fost puse în vânzare începând de astăzi, 27 iulie, și pot fi achiziționate online de pe arcub.ro, Entertix.ro, Myticket.ro, în magazinele partenere și la casa de bilete ARCUB (strada Lipscani 84-90). Abonamentele Early Bird pot fi achiziţionate până pe 20 august la preţul de 150 de lei pentru zona de acces general şi 200 de lei pentru zona cu locuri pe scaun. Abonamentele sunt valabile pentru concertele din perioada 8-10 septembrie de la Combinatul Fondului Plastic.

Abonamente Early Bird (perioada de achiziţie 27 iulie – 20 august):

– Zona 1 – Abonament cu loc pe scaun | 8-10 septembrie | Combinatul Fondului Plastic: 200 lei

– Zona 2 – Abonament acces general | 8-10 septembrie | Combinatul Fondului Plastic: 150 lei

Mai multe detalii: https://arcub.ro/proiect/bucharest-jazz-festival-2023/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 828
Cuvinte cheie: jazz , rock , Evenimente Bucuresti
polonic ghitza

Adaugat in urma cu 264 zile, 08 Aug. 2023

Adaugat de polonicus

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 29

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .