poze festivalul strada armeneasca 2018

Festivalul Strada Armeneasca 2018

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 3 August 2018 18:00 - Duminică 5 August 2018
strada Armeneasca

Categorii: Festivaluri , Muzica si Concerte , Spectacole si Filme

In perioada 3-5 august 2018 Strada Armeneasca prinde viata!

Strada Armenească prinde din nou viață în perioada 3-5 august 2018 pentru a V-a ediție a Festivalului Strada Armenească!

Sub deviza #hay5 în acest an, Festivalul Strada Armenească este o experiență unică în București. Timp de 3 zile vom petrece în stil armenesc iar participanții se vor putea bucura de numeroase activități, concerte și dansuri, renumitul bazar precum și de și mai renumitul khorovatz (grătar)! Fiind anul centenarului ne dorim să celebram acest lucru și să oferim bucureștenilor o experiență de neuitat.

La scenă vor urca nume precum Mihai Mărgineanu, Irina Rimes, Corina Chiriac, Capriel & Garbis Dedeian, Relu & The Zuralia Orchestra, Grupul Iza și mulți alții. Nu vor lipsi nici dansurile, unde avem nume precum Grupul Iza, Ansamblul Vartavar & Hayakaghak, Ansamblul Asteria & Kymata, Ansamblul L’Allodola și mulți alții. Pentru o listă completă vă invităm să urmăriți pagina de facebook și/sau website-ul oficial al festivalului, care sunt actualizate constant.

Bazarul va cuprinde tot felul de bunătățiuri, care să împace toate gusturile. De la food trucks cu diferite delicatese la bijuterii pentru doamne, haine și porturi tradiționale, picturi pe sticlă și obiecte de ceramică toate acestea si multe altele așteaptă să fie descoperite în bazarul nostru . Nu va lipsi nici tradiționalul atelier de caligrafie, unde veți putea afla mai multe despre unicitatea alfabetului armean și veți vedea de ce este o sursă de inspirație pentru lucrări de artă.
În ceea ce privește activitățile, suntem siguri că nu vă veți plictisi! V-am pregătiți mai multe tururi ghidate prin cartierul Armenesc, Catedrala Armeană și Muzeul Dudian, un treasure hunt în zona festivalului pentru a afla mai multe despre toate etniile prezente la eveniment, un escape room prin care veți descoperi povestea ascunsă a școlii armene din București, ateliere de dansuri și caligrafie, strada de carte și bineînțeles, deja faimoasa bătaie cu apă, sărbătoare intitulată Vartavar la armeni!

După cum mulți dintre voi știți, la Festivalul Strada Armenească nu ne veselim numai cu armenii ci, ca în fiecare an, ni se alătură și comunitățile evreiești, romă și grecească și, anul acesta, comunitatea italienilor, care v-a pregătit momente deosebite la scenă. Și că tot vorbim de momente deosebite, anul acesta soprana Armine Khachatryan va susține un concert de muzică religioasă în Catedrală Armeană, incluzând și melodii ale maestrului Komitas.
Vă veți putea bucura privirea și cu 3 expoziții, menite să evidențieze prezența și spiritul armean în România. În timp ce vizitați și explorați festivalul, nu ratați zona restaurantului, pentru a gusta preparate cu tradiție pentru armeni. Paul Agopian va fi prezent pentru a vă povesti mai multe despre preparatele armenești și influențele orientale în preparatele caucazine.

Sigur că, nu i-am uitat nici pe cei mici, construind o zonă de copii unde aceștia vor putea participa la diferite ateliere, spectacole și activități, pentru a-i ține ocupați și fericiți, în timp ce părinții se pot bucura liniștiți de festival. De asemenea, în fiecare dimineață, îi așteptăm pe cei mici cu diferite piese de teatru. Și că veni vorba de teatru, Compania RAMPA este pregătită să ofere și copiilor mai mari sau foarte mari spectacole memorabile la scenă, în a doua parte a zilei.

Programul complet, atât la scenă cât și la festival va fi vizibil încă de la intrarea pe Strada Armenească și va fi pus la dispoziția tuturor participanților. Accesul este gratuit!

Acestea fiind spuse, vă invităm cu drag să ne bucurăm împreună de aceste 3 zile în care spiritul armenesc cuprinde inima Bucureștiului și sperăm că și festivalul va cuprinde inima participanților. Vă mulțumim pentru sprijinul acordat în toți acești ani și vă așteptăm cu drag la festival!

Unde:
Strada Armenească din București
Când:
Vineri, 3 august, 18:00-22:00
Sâmbătă, 4 august, 10:00-22:00
Duminică, 5 august, 10:00-22:00

Organizatori: Uniunea Armenilor din România, Armenian Youth Organization

Parteneri principali: Departamentul pentru Relații Interetnice, Primăria Sectorului 2, Arhiepiscopia Bisericii Armene din România

Parteneri strategici: Uniunea Elenă din România, Partida Romilor Pro-Europa, Federația Comunităților Evreiești din România, Asociația Italienilor din România RO.AS.IT.

Parteneri organizatorici: Asociația Edutainment, Premier Catering and Events, Asociația Cultour, URSUS, BCR

Parteneri: Atelierul de Creație, La Armeni, Editura Ararat

Parteneri media: Agerpres, Bucharest City App, Bucureștii vechi și noi, Povești de călătorie, Ziarul Ararat, EuropaFM, Atelierul de știri, PlayU, Gratuitor

Mai multe detalii: http://www.stradaarmeneasca.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2037
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

setin

Adaugat in urma cu 2089 zile, 01 Aug. 2018

Adaugat de SetinM

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .