poze festivalul na ional de folclor cununa carpa ilor edi ia i
poze festivalul na ional de folclor cununa carpa ilor edi ia i poze festivalul na ional de folclor cununa carpa ilor edi ia i poze festivalul na ional de folclor cununa carpa ilor edi ia i

Festivalul Național de Folclor “Cununa Carpaților”- ediția I

Bucuresti , Bucuresti. Joi 5 Mai 2022 19:00 - Vineri 6 Mai 2022
Palatului Național al Copiilor din București, Sala Mare

Categorii: Festivaluri , Muzica si Concerte , Spectacole si Filme

Centrul Național de Artâ “Tinerimea Română” invită în zilele de 5 și 6 mai de la ora 19.00 la Sala Mare a Palatului Național al Copiilor din București la o întâlnire de sărbătoare cu obiceiul, muzica, dansul și autenticul costum tradițional românesc.

În program vor fi reprezentate toate regiunile țării, în interpretări de top pline de energie și strălucire garantate de trei dintre cele mai performante ansambluri profesioniste din România.
Gazda festivalului, Ansamblul Folcloric “Cununa Carpaților” al C.N.A. “Tinerimea Română” din București - coordonator Ștefan Osepciuc, instructor de dans Vlăduț Simulescu, conducerea muzicală Dan Ionescu, a avut plăcerea de a invita Ansamblul Artistic Profesionist “Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași - conducerea muzicală Dumitru Lucaci manager, coregraf Petre Șușu, alături de Ansamblul Artistic Profesionist “Baladele Deltei” din Tulcea - conducerea muzicală Aurelian Croitoru, manager-coregraf Ștefan Coman, precum și grupul de elevi de la liceul de coregrafie Floria Capsali, coordonat de profesorul Claudiu Staicu, cele două spectacole fiind prezentate de actrița Miruna Ionescu.

Publicul din mediul citadin, dar mai ales din București are rare ocazii de a vedea și auzi adevărata față a unor spectacole folclorice de calitate, deși România este țara cu una dintre cele mai atractive și variate tradiții din spațiul balcanic cel puțin. Pe fondul acestei rare apariții a folclorului autentic pe scenele capitalei a apărut ideea acestui festival, care pe lângă spectacolele propriuzise va cuprinde în premieră și sesiuni de comunicări între ansamblurile participante alături de tinerii elevi de la liceul de coregrafie, prilej al unor binevenite schimburi de experiență și idei artistice, numerele coregrafice lucrate împreună urmând a fi prezentate publicului în cadrul celor două seri ale festivalului.

Spectacolele vor aduce bucuria reconectării la emoția cântecului și jocului popular românesc, prin intermediul artei unor virtuozi ai genului, fiind adresate publicului de toate vârstele.

Mai multe detalii: https://tinerimearomana.ro/cununa-carpatilor/festivalul-national-de-folclor-cununa-carpatilor/

Comenteaza pe Facebook
ppdp

Adaugat in urma cu 714 zile, 14 Apr. 2022

Adaugat de managerdp

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 402

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .