poze festivalul pescaresc editia a x a

FESTIVALUL PESCARESC EDITIA A X-A

Bucuresti , Bucuresti. Joi 24 Martie 2022 10:00 - Duminică 27 Martie 2022
PARCUL IOR- BISERICA MARAMURESEANA, SECT 3 ( ALEX IOAN CUZA)

Categorii: Festivaluri , Jocuri si Concursuri , Targuri

Numar min/max participanti: 500/1000

PESTE CAT VEZI CU OCHII LA CEA DE-A X-A EDITIE A FESTIVALULUI PESCARESC DIN PARCUL IOR ! DE BUNA VESTIRE HAI LA CEL MAI MARE FESTIVAL PESCARESC DIN CAPITALA!! DE SHOW-URI PE CINSTE VOM AVEA PARTE CU OCAZIA MARII SARBATORI A BUNEI VESTIRI , INCEPAND DE JOI 24 MARTIE, PANA DUMINICA 27 MARTIE, IN PARCUL IOR DIN BUCURESTI, LANGA BISERICA DE LEMN MARAMURESANA!

De BUNA VESTIRE se mananca PESTE, pentru a fi tot anul "ca pestele in apa"! De asemenea traditia spune ca in aceasta zi de mare sarbatoare primul cantec al cucului trebuie asteptat cu veselie si cu stomacul plin, astfel anul va fi plin de lucruri bune si veselie.
Vino in PARCUL IOR din Capitala incepand de joi 24 martie, pana duminica 27 martie, la un adevarat festin pescaresc! Pentru pregatirea acestui festin organizatorii au invitat maestrii bucatari din toate zonele tarii, ce vor aseza cu sarguinta dis de dimineata sute de kilograme de peste si fructe de mare in preparate alese!
CANTITĂȚILE DE PEȘTE SUNT IMPRESIONANTE! PESTE 100 DE SORTIMENTE DE PEȘTE ȘI PREPARATE DIN PEȘTE - SCRUMBIE, HERING, MACROU, PASTRAV, DORADA, BIBAN, CRAP NOVAC, CRAP DE DUNARE, CARAS, SOMN, NISETRU, BIBAN ROSU, SOMON, ZARGAN, SCOICI SI FRUCTE DE MARE, PESTE 10.000 DE PORȚII DE PEȘTE CE VOR FI PREGĂTITE DE CEI MAI ISCUSIȚI BUCĂTARI, TOATE VĂ AȘTEAPTĂ SAPTAMANA ACEASTA, DE JOI PÂNĂ DUMINICĂ, LA CEL MAI MARE FESTIVAL PESCARESC DIN CAPITALA!
Printre Vedetele festinului din Pacul IOR vor fi inegalabila saramura de crap, storceagul pescaresc, pastrav si crap la proțap, vinegretă din pastrăv, mititei sau chifteluțe din pește, sărmăluțele pescărești, plăcinte cu pește, crochete și chifteluțe de hamsii și scoici, cabanos si mici din somon, evident nu vor lipsi nici bunătățile tradiționale, cunoscute deja pe piața românească precum salata de icre de crap, pasta din păstrăv, zacusca din pește cu ciuperci si alte delicatese din peste.
BORȘUL DE PEȘTE LIPOVENESC va fi si el la loc de cinste, în pregătirea căruia se vor folosi sute de kilograme de știucă, somn, crap, caras și sute de kilograme de zarzavat: ceapă, ardei gras, roșii, leuștean etc.
Proaspat, afumat sau marinat, prajit sau la gratar, cu mămăliguță și usturoi, in plăcinte, crochete, mici, in chifteluțe sau sărmăluțe în foi de viță ,cu usturoi sau cu lămâie, PESTELE ESTE VEDETA ACESTUI WEEKEND, asadar ia-i cu tine pe toti cei dragi și hai sã ne vedem și revedem timp de 4 zile la cea de-a X-a editie a FESTIVALULUI PESCARESC din PARCUL IOR din CAPITALA, de joi 24 martie, pana duminica 27 martie, unde vestiti producatori si bucatari ne vor intriga papilele gustative cu preparate care nu pot fi refuzate.
Incingem și grătarele, așa cum îi stă bine unui sfârșit de săptămână petrecut în aerul prosapăt al parculului IOR. Vă îmbiem și cu mititei, cârnăciori, costițe și frigărui asezonate cu murături și lipii coapte pe plită,pastrama la ceaun, tocan de oaie cu mamaliguta, cotlete de berbecut la gratar, pastrama in bere la tigaie, sloi de oaie, pastrama friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, toate vor face pereche cu licorile angelice de care nu uităm nicicum: de struguri, prune, caise, piersici, vișine și pere.
Bineinteles nu vor lipsi produsele traditionale, carnati de casa traditionali din carne de porc sau carnati de casa traditionali de vita cu oaie, carnati la garnita, carnati cruzi sau afumati, produse traditionale, afumaturi, muschiuleti si branzeturi de toate felurile, de la cele traditionale la branzeturi fine, ca sa fie pentru gusturile tuturor.
La un asa festin nu pot lipsi deserturile savuroase: cozonaci si placinte poale’n brau din Bucovina, alivenci moldovenesti, placinte boieresti, placinte ardelenesti si placinte muntenesti, placinta dobrogeana, placinte-n foi dulci sau sarate, cheesecake-uri și prăjituri cu fructe, turta dulce pentru cei mici, langosi, gogosi si clătite cu ciocolata si fructe, dulcețuri și gemuri proaspete, preparate ce conțin ingrediente sută la sută naturale și gătite după cele mai vechi rețete tradiționale.
Si pentru ca dorim sa venim si in ajutorul celor care respecta cu strictete zilele de post, va asteaptam cu o simfonie de dulciuri savuroase de post - prajituri cu nuca, turta dulce, salam de biscuiti, bomboane fondante, prajitura cu susan, prajitura cu morcovi, placinta cu dovleac, placinta cu mere, placinta cu varza, cu spanac sau cartofi, cornulete cu majun, produse de patiserie orientala, dar si cu tocanite gustoase de post, tocana de legume, ghiveci călugăresc, varza călită, fasole la cazan, tocanite cu legume, tocanite cu ciuperci, sarmale de post cu mamaliguta si ardei iute si multe alte bunatati de post si tot pentru participanti, organizatorii au mai pregatit standuri si zone cu fructe, legume, zacusca si gemuri bio.
Fiind perioada cadourilor pentru doamne si domnisoare, domnii vor gasi cadouri speciale aduse de meşteri populari renumiti, cele mai frumoase cadouri si exponate lucrate manual cu multa maiestrie.
VA ASTEPTAM CU DRAG!
Cea mai bogată și plină de produse tradiționale piață volantă din Capitală este deschisă in fiecare weekend în PARCUL IOR din Capitala mai exact în zona Biserica Maramureșană, unde producători autentici va așteaptă să degustați produse traditionale si bunatati care mai de care mai alese toate după gustul romanului și după numele pieței: „ROMÂNIA AUTENTICĂ”, va asteptam cu produse ecologice, traditionale si naturale, realizate in ferme si gospodarii taranesti.
Menționăm faptul că având în vedere contextul epidemiologic actual, se vor respecta toate măsurile și regulile cu privire la standardul minim aplicabil pentru evenimentele și acțiunile culturale organizate în aer liber, la locul de desfășurare a pietei volante.



Mai multe detalii: https://autenticevents.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1405

Eveniment postat de organizator

vladuta adam

Adaugat in urma cu 760 zile, 22 Mar. 2022

Adaugat de autenticeventsbv

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 153

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .