poze festivalul de bun must si pastrama dupa gust editia a vi a 2018
poze festivalul de bun must si pastrama dupa gust editia a vi a 2018 poze festivalul de bun must si pastrama dupa gust editia a vi a 2018 poze festivalul de bun must si pastrama dupa gust editia a vi a 2018

FESTIVALUL DE BUN MUST..SI PASTRAMA DUPA GUST EDITIA A-VI-A 2018

Bucuresti , Bucuresti. Joi 20 Septembrie 2018 12:00 - Duminică 23 Septembrie 2018
Parcul National Lia Manoliu, Bd-ul Basarabia (fost 23 August)

Categorii: Festivaluri , Jocuri si Concursuri , Targuri

Numar min/max participanti: 2000/4000

A- VI- a EDITIE A " FESTIVALULUI DE BUN MUST.. SI PASTRAMA DUPA GUST! " IN PARCUL NATIONAL WEEKEND-UL ACESTA!!

DESPRE PASTRAMIOARE, MUST SI GUSTUL TOAMNEI ! va fi vorba weekend-ul acesta, in perioada 20 - 23 Septembrie, de joi pana duminica, in PARCUL NATIONAL din Capitala.
Pastrama de oaie, numita de vestiti baci "un fel de mar al cunoasterii, intr-un paradis lumesc ", va merge mana in mana cu " bardacutele " cu must proaspat stors din strugurii zdrobiti de fete tinere, imbracate in frumos port popular, care ne vor transmite din gingasia si bucuria lor.
Pastramioarele fripte-n jar, pe funduri de lemn, ce vor face pereche cu bardacutele cu must proaspat stors, si cu oameni frumosi adunati laolalta, aceasta este reteta ideala a unei zile frumoase tomnatice, aceasta este atmosfera cu care sunteti asteptati in PARCUL NATIONAL timp de patru zile, sa serbam cum se cuvine venirea Toamnei si culesul roadelor.
Ciobani vestiti veniti din zonele Sibiului, Apusenilor si a Maramuresului aduc cu ei retete pastrate cu sfintenie din mosi-stramosi, retete pe care le vor pregati in Parcul National, sub ochii gurmanzilor si a tuturor celor ce ne vor trece pragul.
Coapta in jar sau pusa pe gratar, PASTRAMA, alaturi de MUSTUL proaspat stors de vranceni renumiti pentru vinurile lor in toata tara, vor face o SARBATOARE DE GUSTURI SI AROME, ce mai!
Am amenajat o mustărie în aer liber, de unde trecătorii vor putea degusta cel mai delicios şi proaspăt must, făcut din prima recoltă de struguri de anul acesta!
Pentru că tradiţiile se păstrează cu sfinţenie în rândul viticultorilor, încă de la primele ore ale dimineţii, mai multe domnişoare vor face must, prin zdrobirea strugurilor cu picioarele.
Spectacolul va fi „acompaniat“ de berbecuţi la proţap si tone de pastrama la ceaun, ca show-ul culinar pe cinste, spre deliciul gurmanzilor.
Şi, pentru că s-a dat startul la sezonul recoltelor, pe trecători îi aşteaptă cele mai proaspete legume şi fructe, aduse direct din grădinile celor mai pricepuţi agricultori.
De asemenea, organizatorii promit spectacole culinare în aer liber, cu grătare, mici şi zeci de kilograme de pastramă proaspătă, numai bună de savurat la o asemenea petrecere.
Nu vor lipsi nici tradiţionalele sărmăluţe cu mămăliguţă, plăcintele maramureşene sau pâinea coaptă în cuptor. Pentru ca festinul culinar să fie complet, comercianţii vă mai oferă şi dulciuri, dulceţuri, brânzeturi şi afumături, toate, de cea mai bună calitate.
Meşterii populari au venit şi ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri si exponate lucrate manual.
Pentru cei mici, am amenajat şi un parc de distracţii. Cei mari vor avea parte de muzică pentru toate gusturile: etno, dance, folclor autohton si tarafuri, ce vor anima petrecerea.
Vă aşteptăm cu drag şi cu voie bună !

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 8220

Eveniment postat de organizator

visionimprove brasov

Adaugat in urma cu 2048 zile, 17 Sep. 2018

Adaugat de VisionImprove10296

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 133

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .