poze prima competitie internationala de dans irlandez din romania

Prima competitie internationala de dans irlandez din Romania

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 17 Septembrie 2016 08:00 - Duminică 18 Septembrie 2016
Bulevardul Energeticienilor 5, 030171 Bucharest

Categorii: Festivaluri , Alte Evenimente

Primul eveniment international de dans irlandez din Romania va avea loc in weekend-ul 17 – 18 septembrie 2016 si va cuprinde examinari de grad, pe data de 17 si, cel mai important, competitia internationala, pe data de 18, deschisa publicului pentru vizionarea de aproape a acestui sport inedit.

Se anunta participanti din mai multe scoli europene. Organizatorul, STEYsha School of Irish Dance, este singura scoala de acest gen din tara noastra.

Evenimentul este un pas istoric in dezvoltarea dansului irlandez atat in Romania, cat si in intreaga zona de sud-est a Europei. Astfel de competitii au loc anual in majoritatea tarilor europene, insa Bucharest Feis (pronuntat FESH) va fi prima competitie de dans irlandez din istoria mondiala a dansului irlandez organizata in regiunea noastra.

Cel mai recent pas istoric in domeniul dansului irlandez romanesc a fost in august 2014, cand Mara CERNAT a obtinut certificarea internationala de profesor de dans irlandez (TCRG), in urma unei examinari complexe in fata Comisiei de dans irlandez din Dublin. Mara Cernat lucreaza alaturi de echipa din STEYsha School of Irish Dance pentru a oferi dansatorilor participanti si vizitatorilor o competitie de prima clasa.

Potrivit unui comunicat remis 9am,competitia se va desfasura duminica, 18 septembrie 2016, intre orele 08:00 – 18:00, la Centrul Sportiv Apollo (Bulevardul Energeticienilor nr. 5, Bucuresti) si se anunta competitori din numeroase tari europene: Romania, Austria, Bulgaria, Cehia, Germania, Polonia, Rusia, Serbia, Elvetia, Marea Britanie si Ucraina. Competitia va fi jurizata de doi arbitri certificati: Esther Bromley (Anglia/Italia) si Maire Treacy-Dixon (Irlanda), iar muzica va fi asigurata live de muzicianul specializat, Kristian Fisl (Cehia).

Concursul va fi un adevarat tablou al varietatii dansului irlandez, competitorii fiind impartiti atat pe niveluri de dificultate (de la incepatori pana la campioni), cat si pe varste (de la sub 8 ani pana la peste 30 de ani). Acestia isi vor arata aptitudinile in numeroase sub-competitii, iar BucharestFeis nu ar putea fi complet fara o competitie speciala cu tematica „Transylvania Land”, in cadrul careia dansatorii vor interpreta prin dans si costume personaje mitice si folclorice romanesti.

Toti concurentii premiati vor primi cupe pentru locul I si medalii pentru urmatoarele pozitii, cat si alte surprize pregatite de STEYsha School of Irish Dance si sponsorii evenimentului. Accesul la competitie va fi gratuit pentru vizitatori, sala Centrului Sportiv Apollo asigurand peste 400 de locuri in tribuna, iar cei ce vor dori sa profite de aceasta ocazie pentru a se inscrie la un curs de dans irlandez vor putea face acest lucru chiar la Bucharest Feis.

Pentru mai multe detalii, vizitati site-urile www.bucharestfeis.steysha-dansirlandez.ro/ si steysha-dansirlandez.ro/.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/BucharestFeis/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1292

Eveniment postat de organizator

dutu andreea

Adaugat in urma cu 2766 zile, 31 Aug. 2016

Adaugat de andreea.dutu

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .