poze transfer de identitate
poze transfer de identitate poze transfer de identitate poze transfer de identitate

transfer de identitate

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 8 Septembrie 2015 11:00 - Joi 17 Septembrie 2015
strada Academiei numărul 15, sector 1

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

În perioada 8 septembrie – 1 octombrie, Elite Art Gallery are plăcerea de a vă invita la expoziția Transfer de identitate, un concept inedit, dezvoltat de cinci artiste ale căror viziuni conlucrează armonios, tocmai prin diversitatea tehnicilor folosite. Expoziția reunește ceramică (Lucia Lobonț și Ileana Horoba Danci), instalație textilă (Athena Dumitriu) și pictură (Irina Irimescu și Sorana Părăian).

Transfer de identitate își datorează numele diversității mediului cultural în care trăiesc cele 5 artiste românce, precum și mobilității căreia ele îi sunt supuse. Am putea spune că Elite Art Gallery găzduiește, cu această ocazie, o întâlnire surprinzătoare între cinci artiste care, deși au origini comune, lucrează acum în Franţa, Suedia şi România. Fiecare dintre ele propune lucrări marcate de încărcătura locală a spaţiului în care trăiesc acum, putându-ne astfel aștepta la o veritabilă negociere între identităţi.
De la pictură, la ceramică sau la tapiserie, de la un mediu la altul, între om şi natură se operează un transfer de identitate. Profilurile de portrete ale Irinei Irimescu – care dau seama de o anonimitate, de o absenţă a identităţii la exterior – se extrapolează tridimensional în figurinele mascate în ceramică pictată ale Ilenei Danci Horoba. Prinde astfel contur o interioritate bogată prin dialogul între tehnici. O serie de obiecte din ceramică ale Luciei Lobonţ conlucrează în acelaşi efort de stabilire a unei conexiuni. Pe de altă parte, jocul dintre absenţă şi prezenţă este figurat abstract prin instalaţia de tapiserie a Athenei Dumitriu, pentru ca Sorana Pârâian să conchidă circular, la propriu și la figurat, acest dialog.
Materialele folosite dau seama de un ciclu de transgresiuni prin care trece însăşi fiinţa umană: pictura versatilă îşi găseşte stabilitatea în textura telurică a ceramicii, dar o stabilitate încă fragilă. O fixaţie mai durabilă, dar elastică, se realizează la nivel textil, în legături şi noduri interminabile. În cele din urmă, expoziţia va rezulta într-un exerciţiu de explorare a distanţei ce se stabileşte între oameni, între culturi, între elementele naturii – reconciliată la nivel artistic prin identificarea posibilelor legături.
Elite Art Gallery vă invită să parcurgeți acest exercițiu ingenios de comprehensiune a diferitelor personalități, dar și a alterității și a transferului fragil ce are loc între procesul dificil de marcare a unei identități și schimbarea datorată mobilității fiecărei persoane în parte.

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 8 septembrie – 1 octombrie 2015, în fiecare zi de luni până vineri în intervalul orar 11:00 – 19:00, iar sâmbăta în intervalul 11:00 – 17:00, pe strada Academiei, nr.15, Sector 1, București.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/EliteArtGallery

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1036

Eveniment postat de organizator

eliteart galerie

Adaugat in urma cu 3150 zile, 03 Sep. 2015

Adaugat de EliteArt7623

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 25

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .