poze  superhero de ciprian macesaru lansat la libraria bastilia
poze  superhero de ciprian macesaru lansat la libraria bastilia

"SUPERHERO" de CIPRIAN MĂCEŞARU, lansat la LIBRĂRIA BASTILIA

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 7 Martie 2012 19:00
LIBRĂRIA BASTILIA - Piața Romană nr. 5

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Săptămâna aceasta va apărea la editura Cartea Românească romanul Superhero, debutul în proză al lui Ciprian Măceşaru, cunoscut deja pentru volumele sale de poezie (Cântecul greierilor de sub calea ferată sau Poeme) sau pentru cronicile de carte pe care le semnează în revista Şapte Seri.

Romanul va fi lansat miercuri, 7 martie, la ora 19.00, la Librăria Bastilia din Bucureşti (Piaţa Romană nr. 5). Evenimentul va fi prezentat de Alex Ştefănescu şi Dan C. Mihăilescu şi va fi moderat de Oana Boca.

Superhero va fi disponibil şi sub formă de e-book.

Ciprian Măceşaru a publicat articole, interviuri, proză şi poezie în reviste precum: Litere, Arte & Idei, România literară, Cuvântul, aLtitudini, Poesis International, Orizont, Mu (Spania). Este fondatorul şi directorul revistei Accent Cultural din Bucureşti.

Paul este un scriitor mediocru, un editor amoral, un soş jalnic şi un fiu revoltat într-o lume a succesului rapid şi a vedetelor de tot felul. Se visează un mare romancier, îşi doreşte să fie un Superhero. Apăsat de amintiri traumatizante din copilărie şi format de poveşti cu supereroi de mucava, oscilând între bovarism şi impostură, el reuşeşte totuşi să dobândească celebritatea mult visată în urma unui furt literar, care însă nu rămâne fără urmări. Romanul lui Ciprian Măceşaru este prima dintre ele.

"Superhero este un roman de debut. L-am scris cu convingerea că viziunea mea asupra moralităţii poate avea o notă de originalitate. Tot ce scriu are această pornire. Asta nu înseamnă că mă declar un om fără pată. Scrisul este radarul cu care depistez fisurile de pe chipul nevinovăţiei. Nu mă interesează viziunile care separă totul în bun şi rău, în alb şi negru. Personajele mele sunt greu de definit. Ele nu pot fi niciodată aşezate până la capăt într-o anumită tabără. Mă interesează oamenii care sunt mai vinovaţi decât îşi închipuie, dar şi cei care sunt mai puţin vinovaţi decât cred. Nu pot glorifica sfinţenia, aşa cum nu pot înfiera diabolicul. Pentru niciuna dintre ipostaze nu sunt suficient de moral." Ciprian Măceşaru despre Superhero.

„Cum să nu admiri necondiţionat aşa o fierbinte coregrafie meditativă, deopotrivă juvenilă şi agil exersată, ingenuă şi experimentată, într-un peisaj uman ireversibil alterat de prostie, rea-voinţă, rea-credinţă şi neputinţă?” (Dan C. Mihăilescu)

Mai multe detalii: http://www.librariumgrup.ro/bastilia/n/lansare-superhero-de-ciprian-macesaru

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 935
Cuvinte cheie: Bucuresti
ppdp

Adaugat in urma cu 4436 zile, 06 Mar. 2012

Adaugat de managerdp

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 403

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .