poze salonul national de arta plastica cu tema religioasa editia ii
poze salonul national de arta plastica cu tema religioasa editia ii poze salonul national de arta plastica cu tema religioasa editia ii poze salonul national de arta plastica cu tema religioasa editia ii

Salonul National de Arta Plastica cu Tema Religioasa, Editia II

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 15 Aprilie 2015 11:00 - Joi 30 Aprilie 2015
Strada General Eremia Grigorescu, nr 24 , Incinta Teatrului Tandarica, Et 1

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Fundația Outsider ART RO by Dimișcă anunță organizarea în perioada 8 aprilie – 2 mai a celei de-a doua ediții a Salonului Național de Artă Plastică Religioasă.

Expoziția va fi deschisă de criticul de artă Marius Tița și va avea loc pe 8 aprilie, la ora 19:00, la spațiul expozițional al Fundației, denumit Dimișcă Studio/Gallery. Tema de anul acesta este Ecumenic Art pentru că, așa cum spune curatorul expoziției, Laurențiu Dimișcă, Dimișcă Studio/Gallery dorește să adune sub același acoperiș nu doar icoane, ci și artă cu temă religioasă.
„Am dorit să existe o unitate între ortodoxism și catolicism, dar și să aducem laolaltă mai mulți artiști. Unii din ei abordează frecvent în lucrărilor lor teme religioase, dar nu pictează icoane, astfel că sunt într-un fel marginalizați. Ei nu pot expune în cadrul unei expoziții de icoane, iar dacă pun lucrările cu tematică religioasă alături de alte lucrări din portofoliu, cele dintâi își pierd de fapt valoarea spirituală. Anul acesta, am dorit ca prin Salonul Național de Artă Plastică să aducem o unitate între cele două categorii: iconari și artiștii plastici care abordează teme religioase. În fond, există mai multe modalități de a te apropia de diviniate și de creștinism” spune Laurențiu Dimișcă.
Ideea de Ecumenic Art, prezentă deja sunt alte denumiri în numeroase țări creștine, cu scopul de a unifica arta cu temă religioasă și arta religioasă, i-a venit nu întâmplător lui Laurențiu Dimișcă, el fiind un artist care pictează atât icoane, cât și pânze cu temă religioasă.
Expoziția este colectivă și vor participa atât artiști care fac parte din portofoliul Fundației Outsider Art RO, dar și noi descoperiri ale galeriei. Pentru că ideea de Ecumenic Art este menită să șteargă granițele, anul acesta la Salonul Național de Artă Plastică cu Tematică Religioasă veți putea admira lucrări din colecția Fundației C.M.Imago, lucrări care au fost realizate în 2012 în timpul taberei ”colecția de azi - PORTRET” din Județul Neamț.
Parteneri: Teatrul Tăndărică, C.M. Imago, Uniunea Artiștilor Plastici din România- Asociația Filiala Artă Plastică Religioasă și Restaurare, Contrast, ERA. Partener Media: ArtInfo News.
Despre Laurențiu Dimișcă: doctor în arte plastice, fondator al Fundației Outsider Art RO și ambasador UNESCO pentru Eurointegrare prin artă, Laurențiu Dimișcă s-a născut în anul 1977 și a absolvit cursurile Universității de Artă și Design din Cluj Napoca. De-a lungul timpului, Laurențiu a fost implicat în numeroase proiecte naționale și internaționale care nu au trecut neobservate: a susținut un workshop cu 300 de copii de la centre sociale din nouă regiuni situate în centrul Franței, a avut expoziții în Elveția, Franța, Republica Dominicană, Italia, China, Belgia, America și este promotor al Outsider Art în România.
Despre Dimișcă Studio/Gallery: Preocupat încă din 2008 cu introducerea pe piața românească de artă a mișcării Outsider Art, artistul Laurențiu Dimișcă înființează în 2010 Fundația Outsider Art cu scopul de a promova artiști naționali și internaționali prin evenimente, saloane internaționale de artă brută și expoziții în afara țării. În 2013 se înființează Dimișcă Studio/Gallery în inima Bucureștiului, spațiul expozițional al fundației care expune constant artiștii din mișcarea artă brută și valențele ei (folk art, neue invention, artă naivă, artă marginală, art singular,arta naiva ,arta populara contemporana, raw art, outsider art, arta vizionara, art alternativ, artă noua figuratie ). Spațiul este vizibilă la nivel internațional, fiind singurul din Europa de Est de acest fel. Mereu în căutare de nume noi, Dimișcă Studio/Gallery are deja un portofoliu de 100 de artiști din țări precum România, Franța, Spania, Elveția, Portugalia, UK, Cuba, Argentina, SUA, Australia. De asemenea, Dimișcă Studio/Gallery își propune să facă arta accesibilă prin Outsider Art Fashion și MobilArt, două concepte dezvoltate de Laurențiu Dimișcă prin care îmbrăcămintea, accesoriile și mobila devin lucrări de artă de sine stătătoare.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/660080964125379/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2497

Eveniment postat de organizator

dimiscastudiogallery

Adaugat in urma cu 3364 zile, 10 Apr. 2015

Adaugat de Dimisca

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

Alte Evenimente din Bucuresti
curs on line 2024 urbanism si amenajarea teritoriului

CURS ON-LINE 2024 URBANISM SI AMENAJAREA TERITORIULUI

Bucuresti, Bucuresti. 15 Iul 2024 - 19 Iul 2024
cursuri on line functionari publici 2024

CURSURI ON-LINE FUNCTIONARI PUBLICI 2024

Bucuresti, Bucuresti. 8 Iul 2024 - 12 Iul 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
festival nostalgia 2024

Festival Nostalgia 2024

Bucuresti, Bucuresti. 28 Iun 2024 - 30 Iun 2024
  • Ai ceva de zis?

    .