poze mim fictional characters

MIM, fictional characters

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 5 Decembrie 2012 19:30 - Sâmbătă 15 Decembrie 2012
Str Narciselor nr 1 (vis a vis de Conservator)

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

MIM Fictional characters Mihaela Buica, Ioana Mandru, Miruna Calciu 5 decembrie, ora 19.30 Bohemia Tea House Str. Poiana Narciselor nr.1 (Vis-a-vis de Conservator)

MIM
Fictional characters
Mihaela Buica, Ioana Mandru, Miruna Calciu
5 decembrie, ora 19.30
Expozitie: 5-15 dec
Bohemia Tea House
Str. Poiana Narciselor nr.1
(Vis-a-vis de Conservator)


MIM reuneste lucrarile a 3 artiste ale comunitatii de arta Vreausapictez. Gandita ca o expozitie triptic, ea se focuseaza in jurul „personajului” catalizator al compozitiei picturale. Fie ca e vorba de personajul feminin in ipostaza misterioasa, usor senzuala, de portretul desenat de tip manga al Mirunei Calciu sau personajele adolescente sau bivalente (reprezentate sub forma cuplului) ale Ioanei Mandru, expozitia propune 3 paradigme de tratare a subiectului artistic, pe care noi l-am numit pe scurt MIM.

Mihaela Buica abordeaza un personaj etern feminin. Subiectul se exprima prin miscare si este amprentat de o gama larga de expresii: senzualitate, erotism asumat, vulnerabilitate, ascundere. Personajele prezentate la MIM, plutesc intr-o stare de gratie dansanta si sunt tratate cu acuratete si sensibilitate. Cu o abordare compozitionala si coloristica complexa, Mihaela Buica creeaza atmosfera si mister in jurul lucrarilor sale.

Pentru Ioana Mandru arta trebuie sa socheze, sa creeze reactii, sa fie mereu diferita si total imprevizibila. In aceasta linie, personajele ei sunt ludice si spontane. Colectia expusa are doua parti: prima trateaza ca intr-un puzzle tematica cuplului: dualitatea, etapele aparitiei unui cuplu, energia masculina versus energia feminina. A doua parte contine 5 lucrari cu pseudoportrete de copii, adolescenti de "cristal" care face o trimitere subtila la copiii autisti. Tehnica folosita in ambele minicolectii este tehnica umeda, guase, tempera pe carton si pastelul de ulei.

Pentru Miruna Calciu, MIM este un debut in lumea expozitionala. Personajele pe care le-am umarit in virtual pana acum, isi solicita dreptul la reprezentare si expunere. In plina adolescenta, tanara artista ne surprinde cu un ciclu compozitii proaspete, vesele, muzicale. Alaturi de acestea o serie de portrete manga, pe care artista le-a realizat in ultimul an.

„Where tea is drunk, civilisation begins”
Gazda evenimentului, Bohemia Tea House, este un spatiu dedicat culturii, civilizatiei si relaxarii. „Avem o grija deosebita pentru clienti si ii tratam cu tot ce avem mai bun: ceaiuri aromate, produse gatite in casa cu mult suflet, o atmosfera boema, carti de citit sau boardgames si incercam sa ii surprindem in mod placut cu toate evenimentele frumoase pe care le organizam aici.”

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1996
Cuvinte cheie: Expozitie , Evenimente Bucuresti

Eveniment postat de organizator

artiel comunitateadearta

Adaugat in urma cu 4155 zile, 02 Dec. 2012

Adaugat de Artiel9042

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 7

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .