poze mall promenada gazduieste expozitia ia semne si poveste
poze mall promenada gazduieste expozitia ia semne si poveste

Mall Promenada gazduieste expozitia „IA: Semne si Poveste”

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 11 Aprilie 2015 10:00

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Intre 11 si 26 aprilie, vizitatorii vor putea afla povestea celor peste 40 de ii din perioadele antebelica si interbelica, expuse pe o instalatie inspirata de Coloana Infinutului

In Sambata Mare, mall Promenada va inaugura una dintre cele mai apreciate expozitii dedicate pattern-urilor traditionale, „IA: Semne si Poveste”. Aceasta cuprinde peste 40 de ii cu valoare de patrimoniu si 6 texte curatoriale, ce explica importanta acestor obiecte vestimentare pentru identitatea culturala a Romaniei. Avand-o drept curator pe Iulia Gorneanu, expozitia va putea fi vizitata la mall Promenada intre 11 si 26 aprilie.

Exemplu de design colectiv de mare rafinament, feminitatea si delicatetea iei au inspirat, de-a lungul anilor, colectii ale unor designeri precum Yves Saint Laurent, Jean-Paul Gaultier, Oscar de la Renta sau Tom Ford. Fiind purtata de celebritati precum Sophia Loren, Kate Moss, Anne Hathaway sau Adele, ia a fost printre primele obiecte care au pus numele Romaniei pe harta internationala a design-ului.

Piesele care vor fi expuse la mall Promenada reprezinta adevarate opere de arta, fiind printre ultimele ii autentice, create manual in perioadele antebelica si interbelica. Vizitatorii vor putea descoperi tainele aflate in spatele iilor romanesti prin intermediul unor texte curatoriale, ce explica importanta acestor vesminte pentru femeia din comunitatea traditionala si simbolismul ornamentelor cu care sunt brodate. Avand mai mult decat un simplu scop estetic, semnele cusute sau tesute pe ie reflectau starea socio-cultuala a femeii care o purta, varsta, prestigiul in comunitate sau legatura cu lumea nevazuta.

„Aceasta piesa autentic romaneasca a ajuns pe marile catwalk-uri ale lumii, unde a ramas vreme de decenii si, tocmai de aceea, ar trebui sa ne ofere inca un motiv sa ne mandrim cu ea”, a declarat Despina Ponomarenco, PR & Events Manager in cadrul mall Promenada. „Prin prezenta expozitiei dedicate iei in mall Promenada, ne propunem sa apropiem romancele de acest vesmant si sa le aratam ca nu este o piesa de muzeu, ci o haina vie, cu un puternic mesaj identitar, pe care o pot face sa traiasca in outfit-urile lor.”

Expozitia „IA: Semne si Poveste” se afla la nivelul 1 din mall Promenada si va putea fi vizitata gratuit intre 11 si 26 aprilie. Mai multe detalii despre eveniment puteti descoperi pe promenada.ro sau pe Facebook, Promenadaro.

Comenteaza pe Facebook
people

Adaugat in urma cu 3276 zile, 09 Apr. 2015

Adaugat de PEOPLE

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 305

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .