poze lansare miroirs de gigi caciuleanu
poze lansare miroirs de gigi caciuleanu

Lansare „MIROIRS”, de Gigi Căciuleanu

Bucuresti , Bucuresti. Duminică 30 Octombrie 2016 18:00
Teatrul National București, Sala Atelier

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Duminică, 30 octombrie, ora 18:00, în sala Atelier a Teatrului Naţional, vă aşteptăm la un eveniment special, din cadrul Festivalului Naţional de Teatru 2016: lansarea cărţii „Miroirs”, de Gigi Căciuleanu.

Gigi Căciuleanu, o personalitate mondială a dansului contemporan dezvăluie în volumul „Miroirs”, o faţetă mai puţin celebră a personalităţii sale artistice: lirismul. 44 de poezii şi 28 de desene sunt cuprinse într-un volum care aminteşte de graţia dansului, însă surprinde prin precizia cu care autorul stăpâneşte nu doar gestul ci şi cuvântul şi linia culorilor.

La lansare, alături de Gigi Căciuleanu, pe scenă vor fi dans-actorii „Gigi Căciuleanu Romania Dance Company”, iar volumul va fi prezentat de doamna Ludmila Patlanjoglu.

„Gigi Căciuleanu - dansator, coregraf, pedagog cu vocaţie, conducător de companii reputate este o voce originală şi profundă a dansului contemporan. Un destin artistic de excepţie, modelat de întâlniri cu personaje ilustre: Miriam Răducanu, Pina Bausch, Rosella Hightower, Pierre Cardin, Jean Michel Jarre, Murray Louis, Maina Gielgud, Maia Pliseţkaia. Protagonist şi creator al unor capodopere scenice, unde sunt împreună cercul ridicat la pătrat, focul vulcanilor, briza primăverii, zborul mut al îngerilor.
Teluric şi celest, senzual şi spiritual, Gigi Căciuleanu este un virtuos al formei şi al ideii prin dans. În Miroirs 44 de poeme şi 28 de desene ne dezvăluie o faţă tainică a artistului. Gigi Căciuleanu dansează pe foaia albă cu aceeaşi graţie ca pe scenă, compunând un chip „cioplit din frânturi de viaţă, din frânturi de corp, din zdrenţe de vis, din picături de hău”. Ludmila Patlanjoglu

Intrarea liberă.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/126252207847376/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 924

Eveniment postat de organizator

art production

Adaugat in urma cu 2709 zile, 28 Oct. 2016

Adaugat de art-production

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 227

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .