poze lansare de carte la bucuresti andreea nanu ziua cea mai alba

LANSARE DE CARTE LA BUCUREŞTI – ANDREEA NANU - ZIUA CEA MAI ALBĂ

Bucuresti , Bucuresti. Duminică 9 Martie 2014 18:00
Libraria Humanitas - Bulevardul Elisabeta nr. 38

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Librăria Humanitas de la Cişmigiu vă invită duminică, 9 martie 2014, începând cu ora 18.00, la lansarea volumului de debut al Andreei Nanu - Ziua cea mai albă. Evenimentul se anunţă a fi o celebrare a frumuseţii prin cuvinte, prin ceea ce extensiile noastre sufleteşti ne pot ajuta să trăim acolo unde cuvintele se termină şi unde începe Ziua cea mai albă. Romanul, apărut la Editura Eikon şi prefaţat de doamna Antoaneta Ralian, este primul volum al unei tetralogii, inspirat de lupta lui Iacob cu Îngerul, o metaforă pentru viaţa fiecăruia dintre noi. Cartea poate să atragă cititorii prin schimbarea de ton pe care o propune în peisajul literaturii actuale, o revenire la o proză densă, lirică, în care povestea îşi recapătă nobleţea de odinioară.

Invitaţi, alături de autoare: Dan C. Mihăilescu, Daniel Cristea-Enache, Dumitru Avakian, Răzvan Popovici, Valentin Ajder. Moderatorul serii este Teodora Stanciu.

"O carte de debut este întotdeauna înconjurată de o aură de mister. Ce lucru nou poate să spună un tânăr autor într-o literatură în care, pare-se, s-a spus totul? Ei bine, Andreea Nanu are de spus în cartea ei mult şi multe. Da, lucruri care s-au mai spus, dar întreaga viaţă e alcătuită din lucruri care au mai fost trăite, au mai fost spuse şi auzite, care s-au tot repetat şi totuşi ne apar ca experienţe inedite sau chiar unice. Şi, fireşte, inedit poate fi felul în care spui lucrurile spuse.
Autoarea este o estetă în maniera lui Gaston Bachelard, pasionată să distileze esenţe tari din imagini cotidiene, adunând totul cu meticulozitatea colecţionarului (care se lasă) fascinat de jocurile memoriei." (Antoaneta Ralian)

"Uneori, cuvintele sunt darul cel mai de preţ pe care îl putem oferi. Descurajante prin imaterialitate, cuvintele echivalează cu bătăile inimii: lipsite de greutatea certitudinii, cuvintele dau sens şi viaţă fiecărei zile. Aș vrea să vă dăruiesc această carte despre întâlnirea ca miracol şi despre tot ceea ce ni se întâmplă dincolo de cuvinte, într-o Zi Albă." (Andreea Nanu)

Întâlnirea va fi urmată de o sesiune de autografe.

Persoană de contact eveniment:
Valentin Ajder
Director Editura EIKON
0728.984.802
valentinajder@yahoo.com
www.edituraeikon.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1174
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

maria

Adaugat in urma cu 3697 zile, 07 Mar. 2014

Adaugat de mariatutunaru

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 16

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .