poze gold expozitie aniversara de arta vizuala

GOLD - expozitie aniversara de arta vizuala

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 1 Aprilie 2017 19:00
Str. Leonida, nr. 9-11

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Sâmbătă, 1 aprilie, vă așteptăm la expoziția aniversară GOLD. Evenimentul este organizat cu ocazia împlinirii a doi ani de la deschiderea spațiului cultural Gallery, precum și pentru sărbătorirea a doi ani de activitate a Asociației Naționale pentru Arte Vizuale Contemporane. Vernisajul va avea loc în spațiul cultural Gallery (Str. Leonida, Nr. 9-11), începand cu ora 19:00.

GOLD urmează firesc celor două mari evenimente: RED, la debutul activității și ULTRAMARIN, la un an de activitate, fiind o expoziție colectivă de fotografie, pictură, grafică și sculptură, care adună artiști naționali și internaționali într-un eveniment unic, dedicat exclusiv artei vizuale contemporane. 

Auriul, culoarea asociată perfecțiunii, puterii și împlinirii, este tema centrală a demersului artistic al celor ce vor expune în cadrul expoziției GOLD. 

„Îmi este tot mai clar că rostul însuși al artei vizuale, al tablourilor, al sculpturii și al fotografiei e lăsarea lor în urmă, nu ca pe lucruri inutile, dar ca pe niște centre esențiale ale vieții, ca pe niște reziduuri ale unui campion al vieții care, el singur, contează: el singur dă măsura vieții însăși și prestigiul unui bilanț final. Tabloul, sculptura sau fotografia de artă ca urmă - iată igiena uitării. Lași urme: greață, copii, drame, amintiri, lehamite, copaci, cărți, instalații, sculpturi, fotografii, tablouri. Dar a pune artefactul de artă ca scop și conținut de viață e tot atât de inutil cu a lua drept țel oricare din performanțele oricărui campion. Oricărei medalii de aur. Când nu-ți resimți creațiile vizuale drept reziduuri ale unui prânz copios al existenței, când le idolatrizezi (și te idolatrizezi pe tine în ele), ele devin, pe nesimțite, tablouri-valoare, fotografii-epocă de aur, instalații vizuale-inimă de aur, sculpturi-ornament, instalație-carieră, sau biete artefacte-salahorie, morminte ale unei hărnicii inerțiale, în care sufletele se îngroapă într-o vinovată uitare de sine când ți-e sete de aur. Artistul nu e decât hipertrofia unei urme, dilatarea nelegitimă a unui campion. A trăi pentru a crea arta e totuna cu a trăi halucinat de propria ta greutate în aur. E fatal să lași o umbră gălbuie, când stai în soare. Dar decisiv, esențial, obligatoriu este faptul de a sta în soare, de a te mișca eliberat de propria valoare, sătul de aur cum e sătul de sânge un țânțar ghiftuit. Expoziția noastră asta și urmărește să găsească campioni dincolo de aur. Campioni printre artisti, dar mai ales campioni printre privitori.
Veniți să luați GOLD, pentru a scăpa de AUR. De medalia de AUR.” 
- Daniel Sur -

Evenimentul va fi deschis de către criticul de artă Pavel Șușară și se va încheia cu o petrecere aniversară dedicată reușitelor celor doi ani de activitate ai spațiului cultural Gallery și ANAV.

In cei doi ani de activitate ANAV a promovat si a expus peste 500 de artisti nationali si internationali, a sustinut peste 250 de evenimente culturale, a organizat peste 60 de intalniri cu oameni de cultura in cadrul proiectului “Galeria Intalnirilor”, a colaborat cu Ambasada Franţei, Muzeul Naţional de Artă al Romaniei, delegaţia Wallonia-Bruxelles la Bucureşti, Ambasada Mexicului, Muzeul Ţăranului Român, Institutul Francez, Asociația Artiștilor Plastici Chinezi din Regiunea Yinchuan, Institutul Confucius, DFEVA, Universitatea Națională de Arte, Noaptea Albă a Galeriilor, Art Safari, ARCUB, MOYA - Viena, Institutul Cultural Român, Centrul Cultural pentru UNESCO Nicolae Balcescu, Co-organizator in cadrul Bucharest Photo Week si a festivalului stradal de arta vizuala Kulturama, a susţinut proiecte de integrare socială prin artă în colaborare cu organizaţii nonguvernamentale. 

Artiștii care expun în cadrul acestui eveniment sunt artiștii plastici: Ștefan Neacșu, Vasile Pop Negreșteanu, Cuzina, Bogdan Severin Hojbota, Vasile Tolan, Dalina Bădescu, Aurel Tar, Rareș Lupu, Teli Iacșa, Lucian Muntean, Dorothea Fleiss, Marius Burhan, Maxim Dumitraș, Emilia Persu, George Mihai Vasilescu, Ionuț Barbu, Mirela Trăistaru.

Precum și fotografii artiști: Cristian Crisbășan, Vlad Eftenie, Dragoș Cristescu, Cornel Lazia, Pierre Crie (Franța), Dan St. Andrei, Maria Butnaru, Andrei Păcuraru, Dana Dociu, Georges Medawar, Irina Bejenaru, Sorin Bejenaru, Ina Sorescu, Sorin Suruceanu, Felix Stancu, Corneliu Sarion, Mariana Cotoi, Gabriel Kovats, Marius Petrescu, Dragos Dumitrescu, Timis Raul, Florina Luput, Theo Stanciu, Lucia Simion, Delia Herman, Carla Coanda, Alina Usurelu, Dan G. Cojocariu, Alma Ghiulea.


Curatorii acestui eveniment sunt : Mirela Traistaru si Daniel Sur. 

DRESS CODE: Vă provocăm să fiți artiști pentru o seară purtând ceva AURIU!

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/371058589960579/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 856
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

alma ghiulea

Adaugat in urma cu 2556 zile, 30 Mar. 2017

Adaugat de alma.ghiulea

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 19

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .