poze  exil expozitie paul hitter la clubul taranului

''Exil'' - expozitie Paul Hitter la Clubul Taranului

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 29 Mai 2010 20:00
Clubul Taranului Roman: Kiseleff 3

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Sambata, 29 mai are loc la Clubul Țaranului vernisajul expozitiei lui Paul Hitter intitulata "Exil", cu incepere de la ora 20:00.

Invitatii speciali ai serii sunt Taraful de la Marsa in frunte cu Vasile Dinu, lautarii pe care artistul i-a ales pentru a insoti vernisajul cu o cantare in stil balcanic. Expozitia este curatoriata de Simona Vilau si dureaza pana pe 13 iunie 2010.

Artistul Paul Hitter locuieste si studiaza in Mnchen - Germania de mai bine de sapte ani. "Exil" este prima sa expozitie in Romania si marcheaza o etapa importanta din viata pictorului. Cu o abordare neconventionala, Paul Hitter propune un format nou de expozitie si de experienta artistica: vernisajul cu cantare - expozitia cu lautari, pretext pentru o seara cu muzica de petrecere, vin si voie buna "asa cum petrec romanii si cei din Balcani de zeci de ani". Pe scurt, un eveniment introductiv in ceea ce artistul numeste Expresionism Balcanic.

"Povestea dulce-amara din spatele imaginilor lui Paul Hitter e clasica - o convietuire exotica, neimplinita a artistului, care devine observator activ, militant in locurile instrainate pe care este nevoit sa le "populeze" sau sa le "paraseasca", dupa caz, alaturi de conflictul pe care il dezvolta fata de tot ceea ce poate insemna "cliseu conservator", "izolationism" si "complex de uniforma". Relatia este, bineinteles, ambivalenta: pe de o parte, artistul nu poate trai fara conflictul respectiv, pe de cealalta parte, chinul de a trai conflictual este de nesuportat.
Daca ar fi sa transpunem intr-o literatura imaginara picturile lui Paul Hitter, cred ca s-ar transforma in "cantece de dragoste si razboi, sub proiectile". (extras din textul "Exil. Lungul drum al artistului catre casa" de Simona Vilau, curatoarea expozitiei)

Paul Hitter s-a nascut la Bucuresti, pe 12 decembrie 1982. A terminat liceul Nicolae Tonitza din Bucuresti dupa care a tatonat mai multe institutii de invatamant superior: Academia de Arta Luceafaul, Institutul Teologic din Bucuresti, la clasa de pictura bisericeasca si Universitatea de Arte la sectia Pedagogie. Dupa aceste incercari s-a mutat in Germania unde si-a inceput studiile la Academia de Arta din Munchen.

A expus in Germania de mai multe ori. Amintim: Expozitia de grup Jahresaustellung Mnchen, Academia de Arta din Mnchen; Expozitia personala, galeria Living Room Show, Mnchen; expozitia personala 'Leidenschaft' in galeria Kunst Haus Schramm din Starnberg; Expozitia personala din cadrul Zilei mondiale a stangacilor, Giesinger Bahnhof Mnchen.

Expozitia "Exil" de la Bucuresti este organizata de Asociatia Pentru Promovarea Artelor Contemporane cu sprijinul Clubului Țaranului.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 673
Cuvinte cheie: Bucuresti
ana

Adaugat in urma cu 5055 zile, 27 Mai. 2010

Adaugat de aeon

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 294

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .