poze city switch

City Switch

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 30 Octombrie 2009 12:00
Centrul Internaţional pentru Artă Contemporană

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

30 octombrie - 28 noiembrie 2009.

"City Switch" reprezintă prima încercare de a folosi spaţiul urban ca "atelier". Amplasarea unui container vitrat în spaţiul unei comunităţi foarte prezente a prilejuit trăirea unei experienţe intense ce a pornit de la confruntarea spaţiului urban cu un context lingvistic şi cultural nou.
Propunerea artiştilor Sophie Dejode şi Bertrand Lacombe vine în continuarea conceptului "Floating Land" care defineşte un spaţiu artistic modular capabil să servească atât ca atelier de creaţie, cât şi ca platformă de relaţionare.

Proiectul Pilot "City Swithc", iniţiat de Galeria Roger Tator, Lyon şi realizat în parteneriat cu Centrul Internaţional pentru Artă Contemporană Bucureşti constă în demararea unui schimb artistic ce urmăreşte realizarea unor intervenţii creative în spaţiul urban. Proiectul este structurat în două etape: prima constă în derularea unei rezidenţe de o lună, timp în care artiştii au ca spaţiu de atelier un container ALGECO vitrat amplasat în spaţiul urban. Cea de a doua etapă constă în prezentarea lucrării realizate în timpul rezidenţei în spaţiul aceluiaşi container ce serveşte de această dată ca spaţiu de expoziţie.
Premisele colaborării dintre cele două instituţii au pornit de la dorinţa de a cerceta vizual spaţiul citadin şi al implica în proiecte de regenerare urbană derulate la Lyon şi respectiv la Bucureşti. Localizarea se datorează existenţei unui interes mai vechi faţă de zona Rahova-Uranus, ce s-a concretizat deja printr-o serie de intervenţii demarate încă din 2005, la care CIAC a fost partener în cadrul initiaţivei de regenerare urbană "VA URMA".

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 941
Cuvinte cheie: Bucuresti
iulia kacser

Adaugat in urma cu 5291 zile, 28 Oct. 2009

Adaugat de iulia.kacser

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5002

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .