poze arta tradi ionala romaneasca me teri populari i produsele lor l

Artă tradițională românească, meșteri populari și produsele lor l

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 26 Martie 2014 10:00 - Vineri 25 Aprilie 2014
Piața Alexandru Lahovari, nr. 7

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Primăria Municipiului Bucureşti, prin CREART - Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie, organizează, cu ocazia sărbătorilor pascale, expoziţia ,,Suflet și culoare” care se va desfășura în perioada 25 martie – 25 aprilie 2014, la Galeria CREART, situată în sediul CREART, din Piața Lahovari, nr. 7. Reuniți în acelaşi spațiu expozițional, Galeria CREART, sub titlul generic ,,Suflet şi culoare”, vor expune Ileana Hotopila, Radu Dinca şi Florin Poptean.

Această expoziție este un omagiu adus artei tradiționale, această formă de comunicare a trecutului cu prezentul, a creatorului cu privitorul, oferind iubitorilor de frumos ocazia de a se delecta vizual cu o colecție de ouă încondeiate, icoane şi obiecte din lemn. Astfel, expoziția de față își propune să dezvăluie publicului un strop din măiastra compoziție ornamentală, estetică și artistică pe care țăranul român a creat-o și a sintetizat-o de-a lungul timpului.

CREART vă propune, așadar, un exercițiu de decodificare ornamentală și nu numai, a tradiției încondeiatului ouălor la români, tradiție care se împletește în această expoziție cu una la fel de veche, aceea a picturii icoanelor țărănești pe sticlă.

Galeria CREART devine un spațiu privilegiat în care toți cei care pășesc îi vor regăsi aici pe meșterii tradiționali, alături de creațiile lor, iar acompaiamentul de colinde pascale va întregi spectacolul acestui eveniment cultural.

Vernisajul expoziției va avea loc în data de 25 martie 2014, sărbătoarea Bunei Vestiri, începând cu ora 17:30. La acest eveniment va fi prezent și corul Symbol, condus de domnul profesor Jean Lupu. De asemenea, această zi ce poartă veșmântului sărbătorii și marchează vernisajul expoziției va fi celebrată și cu demonstrații de ouă încondeiate susținute de Ileana Hotopila.

Expoziția poate fi vizitată începând cu data de 26 martie 2014 şi până în data de 25 aprilie 2014, la sediul CREART, din Strada Lahovari, nr. 7, între orele 10:00 – 18:00, intrarea fiind liberă.

Mai multe detalii: http://creart.ro/arta-traditionala-romaneasca-mesteri-populari-si-produsele-lor-la-galeria-creart-cadrul-expozitiei-suflet-si-culoare/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1026

Eveniment postat de organizator

creart

Adaugat in urma cu 3240 zile, 24 Mar. 2014

Adaugat de creart

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 14

Alte Evenimente din Bucuresti
martisoare faurite in romania

Martisoare faurite in Romania

Bucuresti, Bucuresti. 30 Ian 2023 - 10 Feb 2023
evenin jazz

Evenin` Jazz

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 23 Iulie 2023
petexpo targul dedicat animalutelor

PetExpo - targul dedicat animalutelor

Bucuresti, Bucuresti. 19 Mai 2023 - 21 Mai 2023
workshop de dezvoltare personala prin pictura de mandale la sed

WORKSHOP DE DEZVOLTARE PERSONALĂ PRIN PICTURĂ DE MANDALE – LA SED

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 19 Februarie 2023
  • Ai ceva de zis?

    .