poze anca poterasu gallery devine spatiul artei neconventionale odata cu expozitia pitoresc

Anca Poterasu Gallery devine spatiul artei neconventionale odata cu Expozitia Pitoresc

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 21 Ianuarie 2012 18:00 - Vineri 2 Martie 2012
Anca Poterasu Gallery, strada Plantelor, nr. 56.

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Anca Poterașu Gallery devine spațiul artei neconvenționale odată cu Expoziția Pitoresc - Povestea lui nea Nelu, călăuza de artiști

La început de an, Anca Poterașu Gallery le aduce pasionaților de artă un nou eveniment neconvențional: Expoziția Pitoresc, ce va fi găzduita de galerie în perioada 21 ianuarie – 2 martie. De aceasta dată, galeria îmbracă haine de cinema și prezintă invitaților un vernisaj foto-video ce aduce în prim plan ideea de pitoresc.

Artiștii care și-au dat mâna pentru acest proiect sunt Irina Botea și Nicu Ilfoveanu. Colaborarea acestora este o premieră, mai ales pentru că cei doi abordează tehnici și tematici diferite. Special pentru această expoziție, spațiul galeriei va fi transformat într-un mini cinematograf intim, personalizat.

Materialul a prins viață în timpul unei excursii a celor doi în câteva sate părăsite din Apuseni. Deși plecaseră de la ideea unei lucrări despre culegătorii de fructe, cei doi artiști și-au găsit inspirația în persoana unui localnic – Nea Nelu (Ioana Pârva, ghid turistic și scriitor pentru revista turistică România Pitorească), care i-a condus prin sate și le-a făcut cunoscute poveștile locului. Fragmente din această excursie care relatează în imagini povestea locurilor și a oamenilor, dar a mai ales a lui nea Nelu pot fi văzute în exclusivitate la Anca Poterașu Gallery. Documentarul explorează retorica turistică a României și înfățișează sate părăsite și peisaje post-industriale în munții Apuseni.

“Încerc tot timpul să-mi suprind vizitatorii cu ceva nou, inedit. De data aceasta o să avem un altfel de vernisaj, nu cel clasic pe care îl știm. O să vedeți că până și spațiul este diferit. Imi place să spun că acest vernisaj va fi o imersiune într-un spațiu atemporal. De fiecare dată când fac o expoziție mă simt norocoasă să lucrez cu artiști foarte buni care lucrează și transformă acest spațiu micuț în expoziții memorabile, inedite, diferite.” – spune Anca Poterașu, manager și curator Anca Poterașu Gallery.

Vernisajul va avea loc sâmbătă, 21 ianuarie, de la orele 18:00. Expoziția poate fi vizitată în perioada 21 ianuarie – 2 martie, la Anca Poterașu Gallery, pe strada Plantelor, nr. 56.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 653

Eveniment postat de organizator

alexandru ardelean

Adaugat in urma cu 4503 zile, 20 Ian. 2012

Adaugat de public.advisors

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 156

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
concert ara malikian

Concert ARA MALIKIAN

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 25 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .