poze 50 de ani de barbie si lego

50 de ani de Barbie şi Lego

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 27 Ianuarie 2010 08:00
sala Dalles

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Expoziţia "50 de ani de Barbie şi Lego" este o invitaţie pentru întreaga familie de a urmări istoria de peste cinci decenii a Barbie şi de a experimenta evoluţia de la prima păpuşă realizată în 1959, până la cele din prezent, cu outfituri concepute de designeri contemporani. În secţiunea Lego, vizitatorii pot admira modele originale realizate cu zeci de mii de piese Lego, de la maşini, monumente celebre, până la echipamente de construcţii gigantice.

Despre Barbie
În 1959, Ruth Handler, unul dintre fondatorii companiei de jucării Mattel, a prezentat la Târgul American de Jucării din New York o păpuşă cu totul şi toul nouă: prima Barbie. În timp, Barbie a devenit un mit, un idol iubit de milioane de copii, o piesă de colecţie, şi nu în ultimul rând, Barbie a inspirat designeri, realizatori de film şi artişti. Cu influenţe din lumea modei, a muzicii, filmului, dar şi politică şi sport, Barbie a fost mereu o reflectare a lumii contemporane. Stilul ei de la sfârşitul anilor 50 a fost marcat de Elvis şi muzica rocknroll, dar şi de eleganţa clasică a modei haute couture de la Paris. În anii 60, personalităţi iconice ca Jackie Kennedy şi Grace Kelly au fost o inspiraţie pentru păpuşile Barbie. În era disco a anilor 70, Barbie şi-a schimbat lookul în stilul filmului Saturday Night Fever şi a melodiilor cântate de Bee Gees şi ABBA. A urmat perioada cu influenţe din lumea sportului (aerobic şi tenis), în anii 80, dar şi din stilul de viaţă extravagant din seriale cum ar fi Dallas.

Despre Lego
După 50 de ani de la momentul lansării, Lego continuă să fie una dintre cele mai dorite jucării de către copii. Chiar înainte de noul mileniu, a fost nominalizată ca fiind Jucăria secolului, unul dintre cele mai prestigioase premii din industrie, de către Asociaţia Producătorilor de Jucării din Marea Britanie şi de către revista Fortune din SUA. Povestea Lego a început în Danemarca, în 1932, când Ole Kirk Christiansen a pus bazele unui atelier pentru a produce jucării de lemn. Numele pe care l-a găsit a fost o combinaţie între cuvintele daneze LEg şi GOdt, care înseamnă a se juca bine. După 15 ani, Ole Kirk Christiansen a descoperit plasticul ca fiind materialul ideal de producere a jucăriilor. A realizat prototipul pentru piesele Lego în 1949, care încă reprezintă o sursă de inspiraţie pentru copiii şi adulţii din lumea întreagă. Materialul din care sunt realizate piesele este un plastic strălucitor şi puternic, rezistent la zgârieturi, iar piesele sunt schiţate astfel încât să se potrivească perfect.

Mai multe detalii: http://www.port.ro/pls/w/event.event_page?i_event_id=125103&i_event_area_id=24&i_city_id=-1&i_topic_id=&i_county_id=-1

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 841
Cuvinte cheie: Expozitie , rock , Evenimente Bucuresti
mocanu sorin

Adaugat in urma cu 5203 zile, 19 Ian. 2010

Adaugat de sorin33

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 10

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .