poze  triomix dans in realitatea virtuala semnat de gigi caciuleanu

„TrioMix”, dans în realitatea virtuală, semnat de Gigi Căciuleanu

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 7 Septembrie 2022 18:00 - Sâmbătă 17 Septembrie 2022
Ateneul Român, Strada Benjamin Franklin, nr. 1-3

Categorii: Expozitii si Lansari de carte , Muzica si Concerte

Gigi Căciuleanu și Fundația Art Production, cu sprijinul JTI, prezintă proiectul „TrioMix”, un nou mod de a prezenta dansul, în realitatea virtuală.

Filmarea în 360 de grade a beneficiat de procesarea profesională realizată de Les Ateliers NOMAD, în regia lui Andy Lupu, integrând diverse elemente din desenele realizate de Gigi Căciuleanu, care au stat la baza coregrafiei.
În “TrioMix”, spectatorul pătrunde efectiv în spațiul de dans, identificându-se cu camera care filmează coregrafia, dat fiind că nu există unghi ascuns pentru cel care privește.
Este primul proiect de acest tip semnat de Gigi Căciuleanu și printre primele din lume. Iată cum îl descrie Maestrul: „O cameră-univers. / Un univers cât o cameră./ Trei personaje. Două femei. Un bărbat./ Trei singurătăți care se întretaie într-o conviețuire de moment. De momente./ Fraze ale unei povești pe care fiecare o poate interpreta după voie. După propria înțelegere. În funcție de unghiul de vedere pe care chiar el îl alege.../ Destinele noastre sunt foi albe. Unele umplute cu litere mici. Altele pline cu majuscule. Cele mai multe, fiind cele care nu așteaptă decât să fie scrise…” (Gigi Căciuleanu)
„Așa cum scriam în volumul „Gigi Căciuleanu – OmulDans”, Gigi este la apogeul creativității, iar noi avem șansa să ne bucurăm din plin de generozitatea lui. TrioMix reprezintă pentru marele nostru coregraf un nou mod de a demonstra că este omul timpului său și mai mult decât atât, că este un inovator, un artist complex pentru care „prea mult” nu este niciodată destul. Știe să unească lumile, să tălmăcească intraductibilul, iar acum, prin TrioMix, depășește o nouă limită și ne pune la încercare, invitându-ne să ne integrăm într-un univers virtual, cu posibilități neașteptate”, a declarat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications JTI România, Moldova și Bulgaria.

Conceptul, coregrafia, desenele, scenografia și costumele sunt semnate de Gigi Căciuleanu. Un film regizat de Andy Lupu, după o idee a Oanei Iacob, pe muzica lui Anton Reicha. Interpretează Lelia Marcu-Vladu, Ana-Maria Iacob și Bogdan Iacob.

După premiera din cadrul FITS, filmul VR va putea fi vizionat la Ateneul Român înaintea semifinalelor și a recitalurilor din programul Concursului Internațional GEORGE ENESCU 2022, după cum urmează:
- 5, 6, 10, 11, 15, 16 septembrie, începând cu ora 15.00
- 7, 9, 12, 14, 17 septembrie, începând cu ora 18.00

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 222

Eveniment postat de organizator

art production

Adaugat in urma cu 272 zile, 07 Sep. 2022

Adaugat de art-production

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 219

Alte Evenimente din Bucuresti
concert guns n roses

Concert GUNS N’ ROSES

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 16 Iulie 2023
concert tom jones la bucuresti

Concert Tom Jones la Bucuresti

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 18 Iunie 2023
concert depeche mode la bucuresti

Concert Depeche Mode la Bucuresti

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 26 Iulie 2023
concert amon amarth la bucuresti

Concert Amon Amarth la Bucuresti

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 1 Iulie 2023
  • Ai ceva de zis?

    .