poze lansare lectura cu jam session cucamonga de iulian tanase

Lansare-lectură cu jam session - "Cucamonga" de Iulian Tănase

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 18 Octombrie 2011 19:00
Clubul Țăranului Român, Șos. Kiseleff Nr. 3

Categorii: Expozitii si Lansari de carte , Muzica si Concerte

Iulian Tănase lansează cartea "Cucamonga" la Clubul Țăranului Român, București, pe data de 18 septembrie. Jam session Mani Gutău (URMA) și Mitoș Micleușanu (Planeta Moldova).

Editura Herg Benet, Elefant.ro, revista Kamikaze și cititorul de serviciu de la Radio Guerrilla vă invită marți, 18 octombrie, de la ora 19.00, în Clubul Țăranului Român (șos. Kiseleff nr. 3, lângă Piața Victoriei) la un eveniment superrealist semnat de Iulian Tănase: prezentarea volumului Cucamonga. Lectura cărții va fi doar o mică parte din zaiafet, pe scenă fiind invitați (pentru un jam-session, poate?) Mani Gutău (URMA) și Mitoș Micleușanu (Planeta Moldova). Intrarea și autografele sunt libere.

Cucamonga este o carte de avangardă, experimentală, care cuprinde texte din zonele poeziei, prozei și filozofiei. Cele cinci capitole ale cărții sunt următoarele:

Best Sailor. Este un poem în proză, polemic și critic la adresa societății de consum și a pieței de carte dominate de bestselleruri. Armătura fiecăruia dintre cele șapte capitole ale acestui poem este alcătuită din scurte descrieri ale cărților prezente în topurile de vânzări din Statele Unite ale Americii, topuri publicate în revista The New York Times Book Review (nr. 11 din 24 martie 2008). Unul dintre personajele cele mai sonore care apar în acest text este Barack Obama. Best Sailor este probabil singurul poem din lume cu bibliografie (lista cuprinde în jur de 100 de cărți).

19 povești despre orice. Este un capitol care cuprinde 19 poeme scrise în registre diferite, fiecare fiind despre ceva anume: Despre visele unora plătite de alții; Despre importanța ficușilor în viața călătorilor; Despre pasărea care își ia zborul din om; Despre pescuitul alternativ; Despre cum se pleacă în luna de miere; Despre cum ajunge privirea să vadă; Despre orbirea vorbirii; Despre pompierul care își incendia țigările; Despre rolul menghinei în deprinderea tehnicii zborului; Despre legile rescrise ale ospitalității termodinamice; Despre călătoria pămîntului în jurul omului; Despre morți numai de bine; Despre teorema pescărușului cu cap de lup; Despre fatalitatea de a urmări știrile la televizor; Despre anatomia valurilor; Despre garderoba incandescentă a lui Dumnezeu; Despre conținutul de metal al picioarelor; Despre lumina care ne calcă pe urme; Despre categoriile aristotelice ale liniei orizontului. Ultimele cinci poeme-povești au la bază cîte o ipoteză științifică și sunt scrise într-o manieră inovatoare.

Iubita mea vitregă și Unul dintre domnișoara W și doamna Kuttare sunt două poeme în proză, cu personaje și întâmplări stranii. (Aceste poeme sUnt reluări din cărți mai vechi, apărute în urmă cu 8-9 ani).

Demonadologia este o lucrare de filozofie, o scurtă introducere în metafizica răului, alcătuită din 90 de paragrafe, care parodiază Monadologia, celebrul tratat de metafizică al lui G. W. Leibniz. Monadei leibniziene i-a fost aici substituită demonada, în locul lui Dumnezeu apare Demonezeu, iar cea mai bună dintre lumile posibile a fost înlocuită de cea mai rea dintre lumile posibile. Deși tratează principiile care stau la baza răului din lume, Demonadologia se încheie într-o notă optimistă.

Iulian Tănase s-a născut pe 3 septembrie 1973 în Moineşti (Bacău). A absolvit Academia de Studii Economice Bucureşti (1999) și Facultatea de Filosofie, Universitatea București (2010). A fost timp de 13 ani redactor la Academia Cațavencu (1997-2010). Este realizator programe la Radio Guerrilla (din 2004) și redactor la revista Kamikaze (din 2010).

Dintre volumele publicate: Îngerotica (1999); Poeme pentru orice eventualitate (2000); Iubitafizica (2002); Sora exactă (2003); Ochiul Exploziv (2006); Trusa instalatorului de umbre (2006, împreună cu Dan Stanciu); Abisa (2007); Adora (2009). În străinătate a publicat volumele: Balkanische Alphabete (împreună cu Constantin Acosmei și Vasile Leac), Wunderhorn, Heidelberg, 2009; și Aimétaphysique (la science des amours imaginaires), Éditions Le Coudrier, 2010 (Belgia). A coordonat volumul colectiv Pentru Gellu Naum / For Gellu Naum (Editura Vinea/ICARE, 2002). Împreună cu Dan Stanciu și Sebastian Reichman coordonează publicația Athanor. Caietele Fundaţiei Gellu Naum.

În 2009 a primit, în Germania, Premiul Hubert Burda pentru tineri poeți din Europa de Est. În 2011, un fragment din romanul său Oase migratoare (în curs de apariție) a obținut, în Austria, Premiul 1 la concursul literar „1+1+1=1 Trinitate“, organizat de Kulturzentrum bei den Minoriten din Graz. În 2008 a fost visiting writer la International Writers Workshop, în Hong Kong. A participat cu lucrări la London International Festival of Surrealism, ediţiile 2007 şi 2008. Este prezent cu texte în reviste și antologii din Germania, Austria, Anglia, Statele Unite, Hong Kong, Slovenia, Cehia.

Iulian Tănase este căsătorit și are doi copii: Adora și Sacha (cel de-al doilea fiind în curs de apariție).

Mai multe detalii: http://www.hergbenet.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 812

Eveniment postat de organizator

herg benet

Adaugat in urma cu 4572 zile, 13 Oct. 2011

Adaugat de HergBenet

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 41

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .