poze lowbrow sideshow atelierul de productie

Lowbrow Sideshow @ Atelierul de Productie

Bucuresti , Bucuresti. Joi 9 Decembrie 2010 - Duminică 9 Ianuarie 2011
Splaiul Unirii 160

Categorii: Expozitii si Lansari de carte , Muzica si Concerte , Petreceri

Joi 9 decembrie, Lowbrow Sideshow la Atelierul de Productie, Splaiul Unirii 160.

More clues soon on: http://www.atelieruldeproductie.ro/blog/

LOWBROW SIDESHOW: Aitch, Sorina Vazelina, Suzana Dan, Saddo si Sinboy @ Atelierul de Productie


Artistii din aceasta expozitie sunt diferiti si asemanatori, viziunile, stilurile si activitatile lor au similaritati si diferente. Unii dintre ei au studiat grafica sau pictura in Universitate, altii sunt auto-didacti, cu un approach mai putin academic, stilul unora isi are originea
in comics sau postere punk-rock din anii ‘70/’80, in filme SF si horror, graffiti si street art, iar unii dintre ei sunt inspirati de carti de copii ilustrate, arta naiva taraneasca, pop art, sau mari maestri ca Bosch sau Brueghel.

LOWBROW VERSUS HIGHBROW

Insa viziunile si drumurile tuturor celor 5 artisti se intalnesc deseori, fie ca e in lumea artei urbane, in cladiri parasite sau pe strada, fie in lumea mai corporate a ilustratiei de advertising si a birourilor sau cluburilor customizate / branduite de ei, fie in lumea galeriilor de arta, cel mai bun exemplu fiind expozitia “Night Shift” de la McCann Pop-Up Gallery, in cadrul Noptii Albe a Galeriilor.
Si in ciuda influentelor, originilor si experientelor diferite, sunt reuniti sub denumirea generica de “arta urbana”, sau si mai specific, “arta lowbrow” sau “pop surrealism” – miscare artistica aparuta in anii ‘70 in Los Angeles, opusa artei mainstream “highbrow”.
Este o miscare “underground” care in ultimii ani devine din ce in ce mai prezenta in lumea artistica, in atentia galeriilor, criticilor si colectionarilor, si isi are originea in diferite subculturi cum ar fi comics, arta tattoo, advertising, street art, graffiti, punk rock, etc, si se situeaza cumva la limita dintre underground si mainstream, dintre respingere si acceptare din partea lumii artistice.

SHOW VERSUS SIDESHOW

A doua parte a titlului expozitiei se refera la asa-numitul “sideshow” o componenta importanta a spectacolelor de circ, carnavalelor sau targurilor, un mini-show laturalnic si obscur, in care sunt prezentati “freaks”, persoane cu diformitati bizare, femei cu barba, giganti, pitici, oameni tatuati, precum si reprezentatii obscure/bizare/periculoase de magie si acrobatie. Acest gen de show a cunoscut o perioada de inflorire in special in America in prima parte a secolului, una dintre culmi reprezentand-o filmul “Freaks” al lui Tod Browning, insa treptat publicul si-a pierdut interesul pentru “sideshow” o data cu aparitia televiziunii. Insa recent, prin anumite show-uri de televiziune sau show-uri de circ, “sideshow”-ul incepe sa cunoasca o revitalizare.
Astfel “lowbrow” si “sideshow” – ambele reprezinta niste componente esentiale ale artei, respectiv spectacolului de circ; sunt marginalizate, isi duc existenta in “underground”, laturalnic, obscur, in afara luminii reflectoarelor, se adreseaza unui public restrans, cu gusturi bizare.
Sau poate chiar si publicului mainstream care isi ingaduie din cand in cand anumite “guilty pleasures”.

Mai multe detalii: http://www.feeder.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 746
Cuvinte cheie: rock , Evenimente Bucuresti
george

Adaugat in urma cu 4888 zile, 30 Nov. 2010

Adaugat de georgepopa

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3474

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .