poze ghizii fericirii seara de film documentar prin poarta estului
poze ghizii fericirii seara de film documentar prin poarta estului poze ghizii fericirii seara de film documentar prin poarta estului poze ghizii fericirii seara de film documentar prin poarta estului

Ghizii Fericirii - Seara de film documentar "Prin poarta estului"

Bucuresti , Bucuresti. Joi 22 Martie 2012 19:00 - Joi 22 Martie 2012
Centrul Seeds for Happiness, Str. Fabrica de Chibrituri nr. 16, sector 4, Bucuresti

Categorii: Expozitii si Lansari de carte , Inaugurari , Spectacole si Filme

Numar min/max participanti: 10/60

În cadrul întalnirilor periodice intitulate Ghizii Fericirii, prezentăm personalităţile unor oameni care pe parcursul secolelor ne-au arătat diferite căi prin care putem să ne cultivăm prin practică spirituală o fericire autentică, lipsită de germenii suferinţei.

Ghizii Fericirii - Seara de film documentar
Joi, 22 Martie 2012, 19:00 - 21:00

În cadrul întalnirilor periodice intitulate Ghizii Fericirii, prezentăm personalităţile unor oameni care pe parcursul secolelor ne-au arătat diferite căi prin care putem să ne cultivăm prin practică spirituală o fericire autentică, lipsită de germenii suferinţei.

Pentru întalnirea din această săptămână vă propunem să vizionăm un documentar poetic care ne introduce în lumea unor tineri care pornesc în căutarea sensului vieţii în timpurile moderne, explorând trei dintre marile tradiţii spirituale ale lumii.

Pentru mulţi tineri vestici, căile spirituale de sorginte orientală reprezintă drumul ătre linişte interioară şi împlinire spirituală.

"Through the Eastern Gate" este un film documentar despre aspiraţiile, practicile şi modurile de viaţă ale unor tineri occidentali care renunţă la confortul şi siguranţa stilului de viaţă vestic în favoarea căutării spirituale, aceştia urmează trei diferite tradiţii spirituale din Est: buddhismul tibetan, yoga şi sufismul.

###################################################

Oare ce îi motiveaza pe mulţi tineri educaţi să renunţe la viaţa lor trăită în confort material pentru a porni o căutare spirituală, caracterizată de incertitudine?


În decorul idilic rural din India de Sud ajungem să o cunoaştem pe Ronela - de origine finlandeză, care işi dedică viaţa practici tradiţionale de Yoga Tantrică. În Dehradun, la poalele indiene de Nord ale Himalayei, ne întâlnim cu sora Yeshe - o tânără calugăriţă australiană care practică budismul tibetan. În cele din urmă ajungem în Turcia unde îl cunoaştem pe Aziz - un derviş Californian Sufi.

•RONELA VAINIO s-a născut în Finlanda, anul 1978. Încă din adolescenţă, Yoga, împreună cu alte tradiţii spirituale din est, i-au stârnit interesul, deşi la acea vreme nu aprofunda temeinic nici una dintre ele. Mai târziu, trăind şi călătorind în India prin anul 1999-2000, l-a intâlnit pe Swami Vivekananda Saraswati în Rishikesh. Această întalnire s-a arătat a fi un punct de cotitură important din viaţa ei. Uimită de puterile şi de înţelepciunea lui Swami, toate învăţăturile primite i-au adus atât de mult sens incât, brusc, toate piesele lipsă ale puzzle-ului de inţelegere a vieţii s-au reunit şi au format o imagine frumoasă: o cale spre Dumnezeu. Rătăcirile ei fără de sfârşit au ajuns la un scop şi viaţa i s-a deschis într-o lumină nouă, într-un sens nou pentru adevăr.

Ronela are studii de teatru şi religie comparată. Ea studiează şi profesează in Asia sub îndrumarea directă a lui Swami din 2002.

•Venerabila YESHE CHODRON este o calugăriţă în tradiţia tibetană budistă. Ea a devenit budist în 1994, la vârsta de 17 ani, întalnind Dharma în timp ce călatorea prin India. A învăţat alături de mari Lamasi tibetani din tradiţia Sakya şi în prezent predă învăţătura la centre de meditaţie din India şi Australia. În plus faţă de practica ei meditativă şi studiile cu caracter personal, ea a lucrat cu săraci în India, cu pacienţi diagnosticaţi cu HIV-pozitiv şi este implicată în numeroase activităţi umanitare. Sora Yeshe trăieşte viaţa contemplativă tradiţională a unui cerşetor rătăcitor - ea adesea poate fi vazută rătăcind pe străzile din Sydney şii India cu un castron de cerşit budist!

Sora Yeshe este autoarea cărţii „Everyday Enlightenment – How To Be a Spiritual Warrior at the Kitchen Sink (HarperCollins Publishers).

•AZIZ ABBATIELLO este un derviş învolburat continunând tradiţiile celor din Ordinea Mevlevi Sufistă care urmează calea marelui poet islamic şi mistic din secolul XIII Jellaleddin Rumi. El a crescut pe coasta de vest a Statelor Unite. Părinţii săi au fost printre primii care au preluat Sufismul de la învăţătorii care au venit din India şi Orientul Mijlociu. La vârsta de 17 Aziz a început să studieze fervent practicile Sufi sub îndrumarea tatălui său, astfel încât el să poată adera ceremonilor alături de familia sa. Acum işi petrece o mare parte din timpul său în Turcia studiind şi practicând alături de sheikhs în Istanbul şi Konya - un oraş sfânt pentru Mevlevi învolburaţi. Restul timpului îl petrece în San Francisco implicat în prelucrarea lemnului şi dulgherie, în timp ce el işi continuă rugăciunile şi amintirea lui Allah.

Aziz este un semazen (învolburat derviş) de şapte ani şi un student de Sheikh Sherif Baba Effendi de cinci ani.

###################################################
În cadrul serii puteţi câştiga în urma unei tombole ultima noutate editorială apărută la Editura Herald, sponsorizată de centru : Alan Watts - "Devino ceea ce eşti".

Vă aşteptăm cu drag şi bucurie să vizionăm împreună documentarul despre viaţa acestor tineri curajoşi. Apoi, putem continua discuţia la un ceai cald, împărtăşind impresiile şi poate, alte poveşti asemănătoare.

Ştim că depindem natural unii de ceilaţi şi de aceea atunci când ne aflăm unii în compania celorlalţi ne putem lua inspiraţia şi energia de care avem nevoie să creştem şi să evoluăm.


>> CONTACT : E-mail: vlad@seedsforhappiness.ro/ mobil: 0735 565 140

Preţ: Intrarea este liberă, dar vă sugerăm o donaţie, astfel încât din sumele adunate Centrul să poată continua organizarea de programe destinate creşterii personale şi spirituale a celor care manifestă un interes autentic în această direcţie.

Adresa : Centrul Seeds for Happiness ; Str. Fabrica de chibrituri nr.16, zona Autogara Filaret –Parc Carol.

Mai multe detalii: http://www.facebook.com/events/132285963566323/

Pret bilet: 5 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 895

Eveniment postat de organizator

doroican vlad

Adaugat in urma cu 4416 zile, 18 Mar. 2012

Adaugat de Renaissance_Vlad

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 24

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .