poze workshop long duration performance vera iona papadopoulou
poze workshop long duration performance vera iona papadopoulou poze workshop long duration performance vera iona papadopoulou

Workshop - long duration performance - Vera Iona Papadopoulou

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 12 Octombrie 2018 10:00 - Duminică 14 Octombrie 2018
TOT, Splaiul Unirii 160

Categorii: Conferinte si Seminarii

Înscriem la workshop-ul de performance de lungă durată susținut de Vera Iona Papadopoulou, regizor și performer care a lucrat cu Marina Abramovic și Yoko Ono, în cadrul Black Sea Arts Festival, între 12 - 14 octombrie. La finalul workshop-ului va avea loc și un performance al participanților, în care se va prezenta ce s-a studiat în cadrul atelierului. Până pe 5 octombrie, contravaloarea va fi de 800 lei. Doritorii sunt rugați să trimită o aplicație în format PDF de maxim 10 pagini, în limba engleză, care să conțină: numele și adresa, CV-ul și portofoliul la e-mail zveruko@gmail.com.

Recent descoperim cum forme de artă variate ca muzica, dansul, arta cinematografică și performativă, își duc durata operelor dincolo de limite, la un grad în care efortul depus atât de artiști, dar și de publicul care le vizionează, pare dincolo de barierele percepției umane. Astfel, durata unei opere devine încă un mediu de expresie, parte la fel de integrantă a creației integrantă ca activitatea artistului.

Durata dusă la extrem transformă o operă, oricât de complexă și spectaculoasă, într-un spectacol straniu și încărcat de semnificații, în care eventualul disconfort asumat al artistului și al privitorului dă un plus de valoare creației artistice. Un performance de lungă durată capătă o semnificație de ritual, încetând să fie artă într-un sens convențional și devenind o ceremonie de trecere, de transformare, de sacrificiu.

Acest workshop se adresează actorilor, artiștilor, dansatorilor și oricui își dorește să experimenteze performance-ul de lungă durată ca mediu de expresie artistică – începători și profesioniști, cu vârsta de minim 18 ani, cu condiție fizică bună.

Durata: 3 zile, sesiuni de câte 6 ore/zi.

Dress code: haine lejere, negre.

Pe durata celor trei zile nu sunt permise: vorbitul, fumatul, activitățile sexuale, drogurile, alcoolul și consumul oricăror alte alimente cu excepția cateringului servit în cadrul workshop-ului.

Pentru a participa la workshop, doritorii sunt rugați să trimită o aplicație în format PDF de maxim 10 pagini, în limba engleză, care să conțină: numele și adresa, CV-ul, portofoliul

Numărul de locuri este limitat.

La finalul workshop-ului, fiecare participant va primi o diploma de participare iar în ultima zi de Black Sea Arts Festival va avea loc și un performance care va prezenta ce s-a studiat în cadrul workshop-ului.

Timing:

6 august – deschiderea înscrierilor
6 august – 31 august – early registration – 500 lei*
31 august – 15 septembrie – registration – 650 lei*
15 septembrie – 5 octombrie – late registration – 800 lei*

* taxa se va achita prin transfer bancar în decursul a 5 zile lucrătoare după confirmarea participării și emiterea facturii

Orice întrebări legate de workshop pot fi trimise la adresa zveruko@gmail.com, în limba engleză.


Despre trainer: Vera Iona Papadopoulou este un regizor și artist ce își desfășoară activitatea în Grecia și Moscova. A studiat arhitectura (Academia de Inginerie Civilă și Arhitectură din Odessa), scenografia (LSA: Laboratorul de Scenografie din Atena), regia defFilm (VGIK: Universitatea Rusă de Cinematografie) and arte (Institutul de Artă Contemporană din Moscova).

A colaborat cu Marina Abramovic (GARAGE – Muzeul de Artă Contemporană: Marina Abramovic - THE ARTIST IS PRESENT, 2011) și Yoko Ono (MOMA și GARAGE: Yoko Ono Morning Peace, 2015) și a participat la mai multe expoziții solo și colective.

Vera se concentrează pe procesul de producție artistică, având experiența unor contexte diferite și exerciții fizice variante. Astfel, conferă o importanță deosebită exercițiilor făcute de artiști iar creațiile ei pun accent pe teme socio-psihologice.

Detalii: www.veraiona.com.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/512200402544397/

Pret bilet: 800 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2204
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

anca spiridon

Adaugat in urma cu 2018 zile, 19 Sep. 2018

Adaugat de Miranda14747

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 94

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .