poze workshop elemente de psihosomatica i psihoterapie holistic integrativa in recrearea starii de sanatate

WORKSHOP: Elemente de Psihosomatică și Psihoterapie Holistic-Integrativă în Recrearea Stării de Sănătate.

Bucuresti , Bucuresti. Duminică 24 Martie 2013 11:30 - Duminică 24 Martie 2013
Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Bucureşti, Şoseaua Panduri, 90

Categorii: Conferinte si Seminarii

Workshop-ul va fi susţinut în cadrul Conferinţei Internaţionale de Psihoterapie Experienţială şi Dezvoltare Personală Unificatoare Interconexiuni creative în psihoterapie, psihologie clinică, educaţie şi optimizare umană (ed. a IV-a, 23-24 martie 2013).

Întrucât orice demers ştiinţific are în esenţă un temei filosofic şi conduce către o interpretare filosofică, acest lucru este cu atât mai mult adevărat în cazul ştiinţelor centrate pe om, cum sunt atât psihologia, cât şi medicina complementară. Trebuie să ţinem însă cont de faptul că procesul ştiinţific nu se desfăşoară linear, ci din când în când au loc adevărate „revoluţii ştiinţifice”. Acestea ne apar ca o confirmare a faptului că, în ciuda caracterului său obiectiv, sau tocmai în virtutea lui, niciodată cunoaşterea ştiinţifică nu este una completă. Mai devreme sau mai târziu, înfruntarea cu necunoscutul necesită un proces reflexiv şi valorizator, de natură filosofică. Între altele, prin acest proces se realizează şi integrarea a ceea ce este perceput ca „noi descoperiri” în ansamblul de cunoştinţe deja sistematizate. Un asemenea demers filosofic este cât se poate de oportun şi util în cadrul „cunoaşterii despre om”, indiferent de ramura sa. Structurile cele mai solicitate astăzi nu mai sunt muşchii, oasele şi organele interne, ci zona emoţiilor, mintea şi sufletul. Adevăraţii aducători de alinare pentru oamenii care muncesc într-o lume pe care nu o mai înţeleg şi suferă din această cauză sunt cei care le sesizează frustrările şi le alină sufletele. Demersul psihoterapeutic spiritual se desfăşoară chiar la intersecţia dintre divin şi omenesc. Acest tip de psihoterapie pătrunde mult mai adânc în procesul de vindecare, el ajutând oamenii să se armonizeze şi să se elibereze de durerea emoţională din corp sau din sistemul energetic şi din nivelul cauzal al conștiinţei. Acest proces duce în final la reunirea părţilor contradictorii din propria fiinţă sau a acelor punți dispărute dintre om şi mediu şi îndepărtează obstacolele din calea realizării spirituale.

Mai multe detalii: http://www.sper.ro/conferinta/workshops/48-w-26-psychosomatic-elements-and-holistic-integrative-psychotherapy-in-regaining-wellness-

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1530
pavelescu violeta

Adaugat in urma cu 4137 zile, 19 Ian. 2013

Adaugat de psy_event

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 29

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .