poze tinerete dupa 50 de ani ritualuri de trecere etape stari

Tinereţe după 50 de ani: ritualuri de trecere, etape, stări

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 12 Ianuarie 2022 19:00
str. C. A. Rosetti, nr 47, et. 1

Categorii: Conferinte si Seminarii

Cum măsurăm o zi, un an, o viaţă? Ce valoare le dăm, cum ne bucurăm de ele? Cum sporim valoarea şi bucuria timpului nostru? Dacă vrei să afli răspunsul, înscrie-te la cursul online Tinerețe după 50 de ani: ritualuri de trecere, etape, stări susținut de psihologul Jeanina Cîrstoiu, din 12 ianuarie, la Fundația Calea Victoriei. Timp de 5 ateliere săptămânale, în serile de miercuri de la ora 19:00, poți învăța cum să ai parte de o tinerețe şi o viaţă cât mai lungi și mai bune.

Ne dorim tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte, după cum spune şi povestea. Doar că, pentru a avea o tinereţe lungă, nu e suficient cerem şi să căutăm, ci merită să le construim. Deocamdată nu putem învinge moartea, ci doar teama de moarte. Iar bătrâneţea o putem reconsidera şi revaloriza prin prisma posibilităţilor în care investim în fiecare clipă.

Dacă faceţi parte din generaţia celor tineri de 50 de ani, sigur vă reamintiţi referenul: ,,noi în anul 2000 / când nu vom mai fi copii”. Anii 2000 au venit şi au trecut fără ca noi să simţim pragul.

Creşterea, dezvoltarea şi îmbătrânirea au loc în fiecare clipă, dar anul e privit într-un fel dacă e cel care ne trece de la vârsta de 9 la cea de 10 ani şi într-un alt fel dacă ne trece de la vârsta de 49 de ani la cea de 50. Ritualurile de trecere sunt diferite. Sau, de la o vreme, sunt ignorate. Le putem (re)învesti cu o putere nouă, care să ne ajute să sărbătorim creşterea şi dezvoltarea, în locul îmbătrânirii.

Temele întâlnirilor sunt:
1. Ciclul vieţii, vârste, etape şi stări. Etapele dezvoltării psiho-sociale – diferite perspective (Erik Erikson, analiza tranzacţională). Cu ce asociem fiecare vârstă? Ce e normal la vârsta ta? Stereotipuri şi prejudecăţi pentru diferite etape ale vieţii. Aniversări şi ritualuri de trecere.

2. Creştere, dezvoltare şi maturizare. Adaptare şi evoluţie. Avantajele şi riscurile vieţii de adult. Bucla părinte-copil, schimburile de roluri. Dizolvarea barierei dintre generaţii – când ,,ei’’ se transformă în ,,noi’’ şi invers. Ce important? Ierarhia valorilor în timp. Vârsta şi sexul. Vârsta şi sexualitatea.

3. Ce ar gândi eul meu mai tânăr despre mine acum? Paşi pe linia timpului, paradoxul întoarcerii în timp. Calităţile care se îmbogăţesc de-a lungul anilor. Surse de sens durabile.
4. Perspectivele de creştere a duratei şi calităţii vieţii – obiective pentru trup, minte, spirit (dietă, exerciţii antiîmbătrânire, rezolvarea problemelor emoţionale, explorări şi experimente cultural-artistice). Ce facem la pensie, ce facem acum? Evitabil şi inevitabil; evoluţia e inevitabilă.

5. Elixirul tinereţii, piatra filosofală, tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte. De la prejudecăţi la convingeri sănătoase şi de la stereotipuri la arhetipuri. Sinele viitor şi raportarea la acest Sine.
Dacă ai întrebări sau vrei să faci cadou acest curs, scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Vă rugăm să ţineţi cont de data şi ora la care au loc întâlnirile, cursurile nu se înregistrează. Cu o zi înainte de data începerii, veți primi un link cu ajutorul căruia veţi accesa cursul pe Zoom.us.

Lector: Jeanina Cîrstoiu
Data: 12 ianuarie 2022
Ora: 19:00
Ateliere: 5
Frecvenţă: săptămânal, miercuri
Durata: o întâlnire durează 2h
Tip: Teoretic
Cost: 375 de lei, pentru 5 întâlniri
foto: pexels.com

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/tinerete-dupa-50-de-ani-ritualuri-de-trecere-etape-stari/

Pret bilet: 375 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 222

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 810 zile, 09 Ian. 2022

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .