poze seminar online rela ia parinte copil cu dr edith kadar 2022

Seminar online. Relația părinte-copil cu dr Edith Kadar 2022

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 30 Aprilie 2022 10:00 - Duminică 1 Mai 2022
online zoom

Categorii: Conferinte si Seminarii

https://alexaevent.ro/evenimente/seminar-online-relatia-parinte-copil-cu-dr-edith-kadar-2022/

Seminar online. Relația părinte-copil cu dr Edith Kadar



Când ne întâlnim?
30 Aprilie – 1 Mai 2022
10.00-18.30
Unde ne întâlnim?
ONLINE, Platforma ZOOM

PĂRINTE BUN, PĂRINTE RĂU – cine hotărăște asta?
Că avem cu toții păreri despre orice mișcă-n lumea asta, se știe. Indiferent dacă stăpânim un domeniu sau nu, vom avea o părere clară despre el; chiar și doar dacă gândim și nu exprimăm această părere prin vorbe. De unde vine nevoia aceasta de a nu tăcea, de a vorbi non-stop chiar dacă habar n-avem despre domeniu? Probabil din frica de a nu părea ignoranți, fără să ne dăm seama că exact vorbirea fără cunoaștere ne face ignoranți.
Se spune că toți ne pricepem la politică, fotbal și femei. Adevărul este că ne pricepem la multe altele: în aceste zile am descoperit că majoritatea se pricepe la medicină, virusologie, la prevestirea viitorului și la judecarea oamenilor. Probabil că în copilărie toți „atotcunoscătorii” am avut traume emoționale legate de recunoașterea valorii noastre.
Unul dintre domeniile cel mai puțin cunoscute dar frecvent discutate este cel legat de cum să fii un părinte optim pentru ceea ce are nevoie copilul/copiii.
Avem o plăcere în a-i și judeca și blama pe părinți observându-le copiii. „Ai văzut ce obraznic e copilul ăla? Îți dai seama ce părinți incapabili are!”. Sau „ce dobitoc de copil, sigur e ca mă-sa sau taică-său!”.
Ți-am spus, suntem ași în a-i arăta cu degetul pe cei care fac lucrurile altfel decât noi. Dar, stai, asta ne face pe noi, „comentacii”, părinți mai buni? Dacă tot ce vedem la ceilalți este partea negativă, suntem noi cei care am acumulat toate calitățile din lume, suntem noi cei buni?
Dacă ceilalți sunt – în ochii noștri – incapabili, răi, proști, asta ne face pe noi buni, inteligenți, plini de compasiune și empatici? Eu nu cred asta. Un om cu adevărat bun nu își irosește timp și energie să denigreze pe alții, să pună etichete, nici măcar în gând, ci își vede de viața lui.
Ce face ca un om să aleagă un anumit fel de a fi? Exemplul preluat din familie, de la părinți, pentru că ei sunt primii noștri dascăli. Copiii devin ceea ce sunt părinții fără a ști dacă este bine sau nu, dacă sunt buni sau nu.
Dacă părinții își petrec ziua înjurându-i pe alții și judecându-i, copiii împrumută acest fel de a fi considerându-l normalitate. De aceea mulți adulți continuă să fie toxici pentru alții fără ca ei să realizeze asta.
Că noi am fost copii evitați de alți copii, apoi adulți evitați de alții, nu este o scuză pentru a fi răutăcioși și degrabă judecători ai altora; și nu este o scuză să îi învățăm pe copiii noștri să fie la fel.
Un părinte este bun sau rău în funcție de aprecierea altora. Ceea ce este bun pentru tine ar putea fi rău pentru mine, și invers.
Un părinte este bun pentru cei care gândesc și acționează la fel ca el.
Un părinte este rău atunci când face și gândește într-un fel pe care noi îl catalogăm drept rău.
Un părinte pe care eu îl apreciez ca bun se poate considera incapabil, depășit, toxic pentru copiii lui. Și invers.
Nu suntem părinți buni sau răi doar pentru că alții au stabilit asta, ci pentru că așa credem noi făcând comparație cu alții pe care îi considerăm etaloane.
Bun sau rău sunt doar niște adjective, niște păreri subiective. Putem fi conștienți de trecutul nostru și să-l corectăm pentru a putea fi exemple pentru copiii noștri. Sau putem alege ignoranța noastră și ignorarea copiilor noștri lăsându-i în plata domnului, gândind că nici pe noi nu ne-a ajutat nimeni.
Într-un final întrebarea este: am crescut copii care vor ajuta, vor sprijini societatea, sau care vor vrea să distrugă tot ce e frumos și liniștit?

Te aștept cu drag.

Binețe, Om înțelept!

Edith Kadar

Odată realizată plata, veți primi pașii pentru a putea participa la seminar.
IMPORTANT! Accesul la seminar se face video și audio pentru o interacțiune maximă între trainer și participanți. Condiții minime pentru a participa:
• conexiune internet bună și foarte bună
• preferabil acces de pe laptop, dar se poate și de pe telefon
• camera și microfon – pot fi de la calculator/telefon ideal ar fi sa fiți la calculator pentru și cât mai comozi se va instala aplicația pentru a putea să ne vedem cu toții și să ne auzim. Dorința noastră este să avem contact în timp real, video și audio.

Program
10.00-18.30
Pauza de masă 14.15-15.15
2 pauze de 20 minute
Investiție
Dacă vii pentru prima oară la acest atelier/tematică, costul este de 369 lei. Revenirea la aceeași tematică este 240 lei. Cei ce participă ca și cuplu (soț-soție/logodnici, cuplu), o pot face la prețul de 480 lei. Prețurile includ TVA!

Mai multe detalii: https://alexaevent.ro/evenimente/seminar-online-relatia-parinte-copil-cu-dr-edith-kadar-2022/

Pret bilet: 369 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 387

Eveniment postat de organizator

alexandra condur

Adaugat in urma cu 718 zile, 10 Apr. 2022

Adaugat de alexaevent

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 498

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .