poze povestea pantofilor de la sandalele greco romane la extravagant

Povestea pantofilor – De la sandalele greco-romane la extravagant

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 2 Aprilie 2016 11:00 - Sâmbătă 2 Aprilie 2016
Str Popa Soare nr.40, etaj 1

Categorii: Conferinte si Seminarii

Numar min/max participanti: 8/14

Fundatia Calea Victoriei va invita sambata, 2 aprilie, ora 11:00, la evenimentul Povestea pantofilor – De la sandalele greco-romane la extravagantele secolului XXI, sustinut de Monica Neatu, istoric pasionat de Costum si Moda.Va invitam sa descoperiti, intr-o discutie relaxata, istoria unuia dintre cele mai iubite si dorite accesorii. Vom afla, cu ajutorul imaginilor, povestea unor creatii mitice, care se afla si astazi printre piesele favorite ale doamnelor cochete.

Vom porni in calatoria noastra din Antichitate, atunci cand a fost impus un model de sanda purtat pana astazi, pentru a ajunge in evul mediu si epoca moderna, cand incep sa se faca simtite primele diferentieri nete intre pantoful masculin si cel feminin. Colectiile muzeelor franceze detin nenumarate schite si perechi ce au apartinut reginei elegantei, Maria Antoaneta. Preocupata de trenduri, regina detinea o colectie impresionanta de pantofi asortati tinutelor sale rafinate.

Epoca de glorie a pantofilor a inceput atunci cand designeri avangardisti, precum Paul Poiret si Coco Chanel, au scurtat lungimea fustelor, oferind privirilor gleznele si pantofii doamnelor.

Vedetele de la Hollywood isi accesorizau tinutele, in epoca Marelui Gatsby, cu pantofii creati de Salvatore Ferragamo. Copilul teribil al modei interbelice, Elsa Schiaparelli, a transformat pantoful in palarie si a oferit modele fabricate din materiale rare. Mai tarziu, colaborarile mitice dintre Christian Dior si Roger Vivier, Coco Chanel si Raymond Massaro/ Rene Mancini au oferit pantofi asortati tinutelor sofisticate.

O istorie a pantofilor nu se poate incheia fara a aminti povestea miticilor balerini. Istoria lor incepe pe Rue de la Paix, aproape de stralucitoarea Opera Garnier. Aici, Rose Repetto a creat faimosii balerini Cendrillon, imaginea stilului parizian.

Lector: Monica Neatu
Data: 2 Aprilie 2016;Ora 11:00
Varsta Minima: 16 ani
Cost: 35 ron, Cost redus: (card fidelitate, studenti, pensionari) 30 ron
Loc desfasurare: Fundatia Calea Victoriei - Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri - B-dul Corneliu Coposu)
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Mai multe detalii: http://www.fundatiacaleavictoriei.ro/2013/povestea-pantofilor-de-la-sandalele-greco-romane-la-extravagantele-secolului-xxi/

Pret bilet: 35 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 670

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 2981 zile, 29 Mar. 2016

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
festival nostalgia 2024

Festival Nostalgia 2024

Bucuresti, Bucuresti. 28 Iun 2024 - 30 Iun 2024
  • Ai ceva de zis?

    .