poze parfumul din antichitate la extravagantele contemporane

Parfumul: din Antichitate la extravagantele contemporane

Bucuresti , Bucuresti. Joi 30 Octombrie 2014 19:00 - Joi 13 Noiembrie 2014
Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1

Categorii: Conferinte si Seminarii

Numar min/max participanti: 8/14

Fundatia Calea Victoriei va invita luni 30 octombrie, ora 19:00, la un atelier dedicat povestii fascinante a parfumului, Parfumul: din Antichitate la extravagantele contemporane, sustinut de Monica Neatu.Va invitam, de-a lungul a trei ateliere, sa descoperim istoria si semnificatiile parfumului, sa ii aflam secretele si sa ii descoperim utilizarile. In calatoria noastra inmiresmata, ne vom opri asupra unor imagini si reclame celebre, vom afla notele dominante din parfumurile faimoase, iar la final ne vom delecta cu cateva retete si testere.

“Parfumul, deopotriva sacru si efemer, a fascinat oamenii inca de la inceputurile Istoriei. Povestea sa ne pune in fata a numeroase curiozitati si paradoxuri, caci efluviile sale incantatoare ne plaseaza intr-o lume a seductiei. Considerat, in Orientului antic si la inceputurile Crestinismului, dar al divinitatii si simbolul regalitatii sacre, parfumul devine si semn al desartaciunii umane, atunci cand era folosit in exces de cochetele din evul mediu si Renastere. Elegantele veacului al XVIII-lea ne fascineaza si astazi cu manusile lor parfumate si saculetele de iasomie ascunse in faldurile rochiilor.”- Monica Neatu

Temele celor trei intalniri sunt:

1. Lumea Orientului Antic si utilizarea primelor parfumuri. Corintul si inceputurile “industriei” parfumurilor. Miresmele romane si extravagantele de la sfarsitul Antichitatii. Evul mediu si aromele orientale. Aparitia alambicului si regulile distilarii. Parfumul reginei Ungariei si utilizarea alcoolului in compozitie.

2. Aromat si pestilential in epoca Renasterii si Barocului. Atunci cand parfumurile, pudrele si pomezile inlocuiau apa… Manusile parfumate si gloria orasului Grasse. O noua profesie – creator de parfumuri. Epoca luminilor si intoarcerea spre natural. Cu ce se parfumau doamna de Pompadour si Maria Antoaneta? Eau de Cologne Originale 4711.

3. Inceputurile parfumeriei moderne. Guerlain – emotie, atmosfera, personalitate. Creatorii de moda si parfumurile – Paule Poiret, Chanel, Jeanne Lanvin, Jean Patou. Cateva nasuri celebre. Importanta flaconului. Artizanii contemporani si inventiile lor fascinante – de la mure si mosc la parfumul hainelor uscate la soare.

La ateliere vor fi exemplificate (se vor mirosi) diverse tipuri de parfumuri pentru o mai buna intelegere a povestilor si informatiilor prezentate: condimente, plante, parfumuri, uleiuri aromate, sapunuri, pudre, etc.

Lector: Monica Neatu
Data incepere: 30 octombrie 2014; Ora curs: 19:00
Numar ateliere: 3
Frecventa: saptamanal, joi
Cost: 150 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 135 ron
Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)
Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro

Mai multe detalii: http://www.fundatiacaleavictoriei.ro/2014/istoria-parfumului-din-antichitate-la-extravagantele-contemporane/

Pret bilet: 150 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 998

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 3498 zile, 28 Oct. 2014

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
festival nostalgia 2024

Festival Nostalgia 2024

Bucuresti, Bucuresti. 28 Iun 2024 - 30 Iun 2024
  • Ai ceva de zis?

    .