poze moda europeana de la belle epoque la secolul xxi 18 22 iulie

Moda europeana: de la Belle Époque la secolul XXI (18 – 22 iulie)

Bucuresti , Bucuresti. Luni 18 Iulie 2016 19:00 - Vineri 22 Iulie 2016
Str. Popa Soare nr. 40

Categorii: Conferinte si Seminarii

Numar min/max participanti: 8/14

Moda europeana: de la Belle Époque la secolul XXI (18 – 22 iulie)


Fundatia Calea Victoriei va invita, de-a lungul a cinci ateliere, sa descoperiti o alta imagine a secolelor XIX si XX, spusa cu ajutorul matasurilor, broderiilor si a stofelor de tot felul la cursul: Moda europeana: de la Belle Époque la secolul XXI (18 – 22 iulie).

Este o istorie care se dezvaluie, treptat, prin intermediul palariilor si taioarelor create de Domnisoara Chanel, ne seduce cu jerseurile rafinate gandite de Jean Patou pentru vacantele de pe Riviera franceza sau cu rochiile imaginate de Valentino. Ne vom delecta cu tablouri, fotografii si reclame celebre si vom admira primele reviste de moda. Nu vom uita nici de hainele, pantofii sau bijuteriile care au ajuns pana la noi si care au facut/ fac obiectul unor expozitii cultissime.

Capricioasa, efemera, generatoare de extravagante si revolte, moda pare, la prima vedere, o poveste despre podoabe si gusturi de moment. Trenele, crinolinele, silueta in forma de S si cea tubulara, fusta mini sau jeansii, toate i-au determinat pe barbatii si femeile de ieri si de azi sa isi modeleze trupul dupa un standard anume, sa asocieze o piesa vestimentara unui moment al zile sau unei anumite varste. Privind cu atentie printre volane, costume, rochii si camasi, descoperim nu doar cochetaria unei doamne si eleganta unui domn, ci si spiritul timpului. Caci moda surprinde, aproape imperceptibil, placerile, spaimele, preocuparile estetice sau economice ale unei societati.

Temele celor cinci ateliere sunt:

1. Moda europeana in a doua jumatate a secolului XIX. Aparitia primelor case de moda si a marilor magazine. Parintele conceptului de haute couture – Charles Frederick Worth. Orasele modei. Impresionistii si ideea de street style. Reviste de moda. Transformarile siluetei feminine si masculine in jurul anului 1900.

2. Belle Époque si gloria lui Paul Poiret – de la conservator la modern. Rafinament si eleganta la Jacques Doucet. Secolul XX si revolutia Chanel – silueta tubulara. Disparitia corsetului. O moda de vacanta – Jean Patou. Aparitia hainelor sport. Lanvin, Vionnet si Schiaparelli – drapaje, bieuri si alte experimente. Moda si arta. Costumul masculin – cateva transformari.


3. Moda razboiului si utilizarea unor materiale inedite. Europa postbelica si renasterea modei. Dior, Balenciaga, Givenchy. Moda americana. Revenirea Domnisoarei – taiorul Chanel, geanta 2.55 si pantofii bicolori. Moda italiana postbelica – Pucci, Brioni, Valentino.

4. Cand hainele vorbesc despre tinerete, revolta si proteste – Cardin, Courrege, Quant. Moda futurista – Paco Rabanne. O figura mitica a modei franceze – Yves Saint-Laurent. Minijupa, jeansii si alte „transgresiuni” vestimentare. Hainele unisex. Tricotajele rafinate – Missoni. Glam rock, disco si punk . Femeia insecta – Thierry Mugler. Silueta triunghiulara din anii ’80.


5. Miturile si controversele de la sfarsitul secolului XX. Lagerfeld reinterpreteaza stilul Chanel. Corsete si crinoline la Christian Lacroix. Revolta impotriva ideii de haute couture – Moschino. Moda si deconstructivism – Hussein Chalayan, Martin Margiela, Alexander McQueen. Echipamentul sportiv si moda.

Data incepere: 18 iulie 2014; Ora curs: 19:00
Lector: Monica Neatu
Numar ateliere: 5
Frecventa: zilnic (luni-vineri, 18 – 22 iulie)
Cost: 250 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 225 ron
Loc desfasurare: Fundatia Calea Victoriei - Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri - B-dul Corneliu Coposu)
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro


Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/773931219410244/?active_tab=highlights

Pret bilet: 250 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 922

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 2836 zile, 14 Iul. 2016

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .