poze introducere in istoria filmului

Introducere in istoria filmului

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 23 Martie 2010 18:30
Fundatia Calea Victoriei: Intrarea Pristolului 3

Categorii: Conferinte si Seminarii

Fundatia Calea Victoriei va invita, din 23 martie, la atelierul „Introducere in istoria filmului”, cu Anca Gradinariu.

Atelierul va avea 8 cursuri despre istoria filmului si 2 despre marii cineasti. Cursurile vor contine o ora si jumatate de teorie si o ora si jumatate cu proiectii de film.

Cursurile teoretice vor oferi participantilor o introducere in teoria si istoria filmului, incepand cu notiuni despre tehnica si limbaj si continuand cu o trecere in revista a evolutiei cinematografului de la inceputuri si pana in prezent.

Accentul se va pune pe evolutiile majore in cinema-ul narativ si pe cele mai importante curente, pe felul in care filmul a influentat de alte arte, dar si pe impactul pe care ce-a de-a saptea arta a avut-o, la randul sau, asupra societatii. Va incerca sa dea cursantilor cunostiinte de baza in ceea ce priveste regia de film, imaginea, montajul si scenariul.
Cursurile vor imbina clipuri de film si lecturile teoretice cu dezbateri despre peliculele vizionate si discutii cu cursantii despre felul in care cinema-ul le-a afectat vietile.

Partea teoretica va acoperi inventia tehnicilor de film majore, crearea Hollywoodului si curente ca expresionismul sau suprearealismul. Va continua cu introducerea sunetului, inceputurile industriei de film, epoca de aur a studiourilor hollywoodiene, si cu dezvoltarile cinema-ului de autor dupa cel de-al doilea razboi mondial din Italia (neo-realismul), Franta (nouvelle vogue) si Anglia (Free cinema).
Va studia impactul pe care filmele l-au avut asupra culturii populare globale si felul in care au evoluat cele mai importante genuri (horror, noir, SF, melodrama). Va acoperi vastele schimbari in regie incepind cu anii 60, explozia filmului independent si al noului cinema american din anii 80 si 70, descoperirea cinema-ului asiatic, cat si ultimele trenduri din regia internationala din 1989-prezent, culminand cu consacrarea “noului val romanesc”.

Ultimele doua sedinte se vor concentra pe opera si specificul marilor cineasti, cum ar fi Bergman, Tarkovsky, Hitchcock, Fellini, Cassavetes.

Durata curs: 10 ateliere
Frecventa: saptaminal
Cost curs: adulti - 300 ron/elevi, studenti - 225 ron
Loc desfasurare: fundatie
Data: 23 martie, 18:30 (durata unei sedinte: 3 ore si jumatate)

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 714
Cuvinte cheie: Bucuresti
iulia kacser

Adaugat in urma cu 5127 zile, 16 Mar. 2010

Adaugat de iulia.kacser

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5002

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .