poze introducere in caligrafie atelier cu delia zahareanu

Introducere în caligrafie – Atelier cu Delia Zahareanu

Bucuresti , Bucuresti. Luni 28 Iunie 2021 19:00 - Luni 28 Iunie 2021
str. C. A. Rosetti 47, et. 1, Fundația Calea Victoriei

Categorii: Conferinte si Seminarii

Cultivă-ți simțul artistic, creativitatea și răbdarea la un nou atelier marca Fundația Calea Victoriei:

Afli care sunt cele mai interesante lucrări din istoria acestei forme de artă, înveți tehnici de lucru specifice domeniului și faci exerciţii de caligrafie.

Cursul de caligrafie online îţi oferă posibilitatea de a dobândi un set nou de cunoştinţe creative şi aptitudini practice. Îţi antrenează atenţia şi concentrarea. Îţi creşte gradul de manualitate şi precizie. Pentru unii, caligrafia s-ar putea transforma chiar într-un hobby de lungă durată.

Povestim despre instrumentele şi mediile de lucru ale caligrafilor, despre tehnicile de lucru specifice domeniului, despre ce putem face în ziua de azi cu ajutorul caligrafiei şi vom face exerciţii de caligrafie de la prima şedinţă până la ultima.

Cursul se axează pe patru mari tipuri de scrieri: scrierea Foundational, scrierea uncială, scrierea gotică Textualis Quadrata şi scrierea italică. Este un curs care vizează prezentarea celor mai cunoscute stiluri de scriere din caligrafia europeană şi îşi propune pentru această etapă doar familiarizarea participanţilor cu marea tradiţie caligrafică istorică din Europa.

Temele întâlnirilor:

1. Vom discuta despre noţiunile de bază în caligrafie, despre instrumentele de scris, despre tipuri de hârtie, şi vom parcurge o scurtă istorie a caligrafiei pe continentul nostru, aruncând o privire în treacăt şi asupra caligrafiei pe alte continente.

2. Vom începe explorarea caligrafiei europene de la scrierea Foundational. Considerată de experţi drept scrierea cea mai potrivită pentru iniţierea în caligrafie, Foundational este un stil de scriere elaborat la începutul secolului XX de către Edward Johnston, părintele caligrafiei contemporane, pornind de la scrierea istorică a minusculelor carolingiene, din secolul al X-lea.

3. Vom merge mai departe pe firul marilor stiluri caligrafice din Europa şi ne vom familiariza cu scrierea uncială. Vom face un mic popas printre vechile cărţi şi vom discuta despre unul dintre cele mai frumoase manuscrise, Cartea din Kells (Book of Kells), scrisă într-un stil derivat din uncial (insular script), considerată o capodoperă a caligrafiei medievale.

4. Vom poposi pe tărâmurile fascinante ale literelor gotice şi vom explora scrierea Textualis Quadrata, menţionând însă şi celelalte tipuri de scrieri gotice. Cunoscută generic şi sub denumirea de „Blackletter”, familia scrierilor gotice se bucură în zilele noastre de un reviriment fulminant în cadrul caligrafiei contemporane.

5. Ultima întâlnire este dedicată scrierii italice, o scriere pe cât de elegantă, pe atât de complexă. Scrierea, după cum se poate lesne deduce din numele său, îşi are originile în Italia, în timpul Renaşterii, iar istoria sa este una fascinantă. Stilul italic se bucură şi în prezent de o popularitate extraordinară printre caligrafii lumii occidentale şi nu numai.

Cursul începe din 28 iunie și are loc zilnic, timp de cinci zile, de luni până vineri. Toate întâlnirile se desfășoară la sediul fundației – str. C. A. Rosetti 47, et. 1, de la 19.00 la 21.00. Ca să participi, plătește online taxa de curs – 450 de lei – direct de pe site. Toate materialele folosite la curs sunt incluse în cost.

Dacă vrei mai multe detalii sau vrei să faci cursul cadou, scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/introducere-in-caligrafie/

Pret bilet: 450 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 298

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 1036 zile, 22 Iun. 2021

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .