poze inceputurile iernii sfantul andrei si mos nicolae

Inceputurile iernii, Sfantul Andrei si Mos Nicolae

Bucuresti , Bucuresti. Joi 26 Noiembrie 2009 19:00
Galeria ArtMark

Categorii: Conferinte si Seminarii

O conferinta despre Sfantii Andrei si Nicolae.

Din fericire sau din pacate, Apostolul Andrei s-a bucurat in ultimele 20 de ani de o mare mediatizare, prin care o parte dintre noi am aflat cite ceva din viata, legendele si traditiile mai mult sau mai putin taranesti coagulate in jurul acestui sfant. Spectaculoase si, uneori, terifiante, numai bune cat sa ne faca curiosi. Dar atat de multa mediatizare denatureaza si lasa deoparte fapte si intamplari. S-a creat un nou personaj, cam subtirel, care are din ce in ce mai putin de-a face cu acela pe care il stiau taranii si orasenii de dinaintea noastra.

Din fericire sau din pacate, Sfantul Nicolae a fost mai putin mediatizat, cazut in desuetitudine prin micile sale daruri fata de sacul plin de cadouri al lui Mos Craciun. Cine mai sta sa se gandeasca ca Santa Claus, vine, de fapt, de la Nicolaus? Si cine a fost, de fapt, acest mos? Si care au fost legendele lui? Si ce faceau taranii atunci cand era sarbatoarea lui?
Despre acestea si despre efectele mediatizarii asupra traditiilor va propun sa vorbim de data aceasta.

Participantii vor putea vizita expozitia Pinacoteca Municipiului Bucuresti in vizita la galeria ArtSociety Partea a II-a: Traditionalismul in pictura si sculptura romaneasca. Picturi semnate de Nicolae Grigorescu, Camil Ressu, Iosif Iser sau Francisc Sirato au fost selectionate dintr-un patrimoniu de exceptie, privat de un spatiu adecvat de expunere, pentru a ilustra conceptul expozitiei - traditionalismul ca orientare stilistica si tematica in arta romaneasca din prima jumatate a secolului XX.

Locul in care se va desfasura conferinta - sediul Societatii Artmark si Galeria ArtSociety se afla intr-una dintre cladirile istorice ale Bucurestiului. Casa a apartinut familiei primarului Pake Emanoil Protopopescu, figura proeminenta a vietii politice romanesti din a doua jumatate a secolului al XIX-lea.

Taxa: 30 ron - adulti /25 ron - elevi, studenti

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 766
iulia kacser

Adaugat in urma cu 5267 zile, 23 Nov. 2009

Adaugat de iulia.kacser

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5002

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .