poze exercitii pentru o minte si un corp echilibrate

Exerciţii pentru o minte şi un corp echilibrate

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 19 Ianuarie 2022 19:00
str. C. A. Rosetti, nr 47, et. 1

Categorii: Conferinte si Seminarii

La momentul actual asistăm din ce în ce mai mult la o „trezire”, în întreaga lume, a umanităţii în sensul conectării la sine şi la colectiv. Dacă vrei să renunți la sistemul rigid de valori impuse şi să vindeci construcţiile interioare artificiale, înscrie-te la cursul online Exerciţii pentru o minte şi un corp echilibrate, susținut de lectorul Irina Ungureanu, la Fundația Calea Victoriei.

Din 19 ianuarie, timp de 5 ateliere organizate în fiecare seară miercuri de la ora 19:00, vei învăța să discuţi deschis despre traumă, emoţii reprimate, prezenţă conştientă, mindfulness, stări de conştienţă extinse.

Cursul pe care ţi-l propunem este un concept absolut nou care combină noţiuni din abordarea terapeutică a Dr. Gabor Maté cu exerciţii şi tehnici specifice de respiraţie din cadrul „Procesului prezenţei”. „Procesul prezenţei” este un curent-fenomen gândit de Michael Brown în faimosul său volum „Presence Process, A Journey into Present Moment Awareness” şi practicat la momentul actual de zeci de mii de oameni din întreaga lume. Scopul este descoperirea personală, a nivelului propriu de conştiinţă, a climatului mental şi a dinamicilor subconştiente care ne guvernează atât interiorul, cât şi modul de relaţionare cu universul exterior.

Trauma fundamentală a fiecărui om, explică Dr. Maté, este aceea de a „nu fi văzut”, de a nu fi acceptat în personalitatea sa autentică. Încă din copilărie, dar în măsură cel puţin egală şi în maturitate, fiecare suntem validaţi de construcţiile morale, profesionale şi sociale ale comunităţii în care trăim. Asta în detrimentul validării noastre prin ceea ce suntem realmente şi ceea ce simţim în mod autentic faţă de un om, de o situaţie anume sau chiar faţă ce noi înşine.

Deseori, din cauza zecilor de ani în care am învăţat cum este „acceptabil” să gândim sau să reacţionăm, conexiunea cu sinele adevărat se pierde aproape în totalitate şi este înlocuită de „poveşti” pe care ni le repetăm inconştient şi în care la un moment dat ne blocăm. Aici apar de obicei manifestări ale conflictului dintre credinţele create şi autenticitatea personală, cum ar fi depresia, diverse adicţii, dezechilibre interioare, boli fizice (mai ales cele auto-imune), sau pur şi simplu comportamente distructive venind din suferinţă auto-generată.

Ce vom face efectiv în cadrul cursului: Sesiuni de meditaţie ghidată

Vom trece prin mai multe tehnici de respiraţie, cu scopuri precise, ca de exemplu respiraţia diafragmală, pentru controlul emoţiilor şi restabilirea calmului interior, sau respiraţia conectată / conştientă, pentru ancorare în momentul prezent şi explorare a blocajelor emoţionale.

Vom lucra exerciţii practice din „Procesul prezenţei” care reconectează mintea şi corpul de spirit, reduc senzaţia de separare faţă de lumea exterioară, măresc intuiţia şi cunoaşterea de sine şi contribuie semnificativ la scăderea impulsivităţii şi reactivităţii afective la stimuli de stres.

Vom aplica principiile terapeutice din cadrul metodei Compassionate Inquiry, a Dr. Gabor Maté, pe cazuri specfice ale celor ce vor să participe activ la deblocarea unei situaţii emoţionale dificile din viaţă, prin schimbarea modului de reacţie şi înţelegerea traumei fundamentale care a creat „scenariul” blocajului
Vom face exerciţii de experimentare somatică, prin coordonare a respiraţiei şi energiei interioare cu senzaţii şi mişcări corporale, pentru funcţionarea întregului sistem în echilibru şi pentru recunoaşterea semnalelor pe care le dă corpul în diverse contexte afective.

Vom participa cu toţii la crearea unui spaţiu sigur de împărtăşire a experienţelor şi de discuţii, bazat pe principii de compasiune, respect, lipsă de judecată, exprimare de sine autentică şi comuniune prin suport reciproc.

Scopul cursului este să identificăm aceste poveşti pe care le-am preluat şi pe care ni le repetăm fără să ne dăm seama, lucrând atât cu emoţiile care apar, cât şi cu situaţii clare şi recognoscibile. În acest fel, fiecare participant se va putea reconecta cu adevărul propriu din momentul prezent şi va câştiga claritate, echilibru şi putere de a alege în deplină cunoaştere de sine.

Tehnica folosită caută activ conectarea cu natura umană esenţială, dar necesită şi un nivel de implicare şi sinceritate în lucru din partea fiecărui participant, precum şi înţelegerea faptului că deschiderea unui singur om poate contribui la procesul şi descoperirile întregului grup.

Dacă ai întrebări sau vrei să faci cadou acest curs, scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Cu o zi înainte de începerea cursului, toţi cei înscrişi (taxa achitată) vor primi un link, cu ajutorul căruia să acceseze cursul şi instrucţiunile de conectare la Zoom. Cursul este live, online, interactiv şi nu se înregistrează.
foto: Daria Shevtsova, Pexels

Lector: Irina Ungureanu
Data: 19 ianuarie 2022
Ora: 19:00
Ateliere: 5
Frecvenţă: săptămânal, miercuri
Durata: o întâlnire are 2h
Tip: Practic
Varsta Minimă: 16 ani
Cost: 400 de lei, pentru 5 întâlniri

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/exercitii-pentru-o-minte-si-un-corp-echilibrat/

Pret bilet: 400 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 239

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 805 zile, 14 Ian. 2022

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .