Dezvoltare personala prin Meditatii Active - Bucuresti, 28 Iunie
Bucuresti , Bucuresti.
Sâmbătă 28 Iunie 2014 11:00 - Sâmbătă 28 Iunie 2014
Categorii: Conferinte si Seminarii
Numar min/max participanti: 8/10
Dezvoltare personala prin Meditatii Active
Stresul cronic afecteaza viata majoritatii oamenilor, acesta numarandu-se, de fapt, printre primele motive ale esecului in multe dintre ariile vietii: in plan personal, in viata profesionala, in viata de familie, in relatiile sociale. Emotiile pe care le traim pe parcursul unei singure zile variaza in functie de gandurile pe care acestea le creeaza, in functie de amintirile rascolite de un gand sau de o situatie din exterior, generand tensiuni in corp si comportamente extrem de variabile.
Nu este intotdeauna usor sa intram in contact cu corpul nostru, dar este o modalitate - atunci cand reusim - de a constientiza blocajele fizice pe care mintea le transmite corpului. Meditatia activa te provoaca la ... joaca - o joaca aparenta, care are ca scop deblocarea tensiunilor fizice, reconectarea cu copilul interior - acel copil care chiar vrea sa se joace si sa se miste liber, fara sa ii pese ca este privit, fara sa cunoasca sentimentul de rusine. Corpul tau vrea sa se miste, dar mintea il opreste.
Cu ajutorul meditatiilor active vei descoperi - poate cu uimire - ce ai facut cu corpul tau, insa vei descoperi si ce ai de facut pentru a-l elibera de toate tensiunile cu care l-ai impovarat. Vei invata sa asculti acest corp pe care il ai si care te serveste zi de zi, clipa de clipa, si de care uiti sa te ocupi.
Meditatiile active faciliteaza exprimarea emotiilor, punand in legatura toate aspectele fiintei: suflet-minte-corp-spirit.
Meditatia intalneste psihologia, dezvoltarea personala si spirituala, influentandu-se reciproc - meditatia fiind una dintre tehnicile terapeutice cele mai importante care ajuta la gestionarea sanatoasa a tonalitatilor afective si a stresului caruia toti ii suntem expusi; ajutand la gestionarea stresului, meditatia ajuta, de fapt, la redobandirea starii de echilibru psihic; beneficiile psihologice si terapeutice ale meditatiei se reflecta, in mod direct, la nivelul sanatatii, la nivelul armoniei gandurilor si la imbunatatirea relatiei pe care o ai cu tine - cea mai importanta dintre relatiile tale.
CABINET INDIVIDUAL DE PSIHOLOGIE MONA GEORGESCU
te invita la
DEZVOLTARE PERSONALA PRIN MEDITATII ACTIVE
''Practicile yoga lungi nu sunt potrivite pentru aceasta lume; acum oamenii nu mai au zile la dispozitie, nici macar ore. Avem nevoie de metode care sa produca rezultate rapide. Daca un om face un angajament de sapte zile, pana la sfarsitul acestei perioade ar trebui sa simta ca ceva s-a petrecut cu el. El ar trebui sa devina un alt om, in decurs de sapte zile… Asadar, eu spun: mai bine sa practicam astazi si sa incepem sa simtim rezultatele imediat. Este epoca vitezei; acum meditatia nu isi poate permite sa fie inceata. Trebuie sa prinda viteza'' Osho
CAND:
Sambata, 28 Iunie 2014, 11.30 - 17.00
UNDE:
BUCURESTI - locul va fi comunicat persoanelor care se inscriu
PRET:
- categoria I: 120 lei
- categoria II: 60 lei, pentru studenti
REZERVAREA LOCULUI se face pana pe 26 Iunie, prin inscrierea telefonica sau pe e-mail (0722.501050 / lucia_mona_georgescu@yahoo.com)
CERINTE:
Pe langa curiozitatea explorarii si pe langa buna dispozitie, este necesar sa ai la tine un echipament lejer, care sa iti permita sa te misti liber si, de asemenea, iti recomand sa ai la tine 2 tricouri de schimb, bluza de trening, prosop, sapun.
Nu este necesar sa ai experienta ca meditator, nu exista cerinte educationale, de varsta, de apartenenta religioasa/politica sau de gen.
CONTRAINDICATII ale meditatiilor active: femeile insarcinate si femeile aflate in perioada menstruatiei nu pot practica meditatiile active.
NOTA: intrucat meditatiile active si dinamice lucreaza pe emotii prin intermediul corpului si presupun un efort fizic (spre deosebire de cele statice/pasive), in cazul in care esti diagnosticat cu hernie de disc, cu afectiuni respiratorii sau cardiace, iti recomand sa te consulti cu medicul tau, inainte de a te inscrie la workshop.
BENEFICII IMEDIATE ALE MEDITATIILOR ACTIVE
- fluidizarea energiei corpului, determinand o anume suplete a acesteia,
- ruperea legaturilor si ‘’nodurilor’’ cu trecutul, provocand intalnirea dintre constient si inconstient, intalnirea dintre reprimarea emotiilor si exprimarea lor prin intermediul corpului,
- redescoperirea capacitatii de a iubi propriul corp,
- redesteptarea copilului interior din fiecare adult, prin chemarea sa la viata, la bucurie, la naturalete si autenticitate,
- echilibrarea intregului sistem corpmintespirit si ''reincarcarea bateriilor'' atunci cand ne simtim epuizati, fara energie, apatici,
- vibratiile energetice si sunetele vindecatoare ale meditatiilor se rasfrang asupra intregului sistem nervos central, se reflecta in disparitia treptata a starilor de agitatie interioara si de insomnie, prin relaxarea corpului emotional.
BENEFICII PE TERMEN LUNG ALE MEDITATIILOR ACTIVE:
- cresterea rezistentei la stress si o mai buna gestionare a situatiilor stresante
- eliberarea de dependente si de obiceiuri toxice
- schimbarea prioritatilor, pornind de la nevoile personale
PRACTICAREA ACESTOR MEDITATII VA DUCE LA:
- eliminarea treptata a starilor de iritabilitate, frica, nerabdare,
- imbunatatirea atentiei si a concentrarii, prin sincronizarea emisferelor cerebrale,
- scaderea stresului si anxietatii,
- bucuria unei stari pline de pace a mintii,
- intarirea sistemului imunitar,
- cresterea motivatiei,
- alinarea unor boli si afectiuni: migrene, insomnii, sinuzita.
DESPRE TIPURILE DE MEDITATII
Exista mai multe tipuri de meditatii pe care eu le practic si le recomand, cu adresabilitate diferita, acestea fiind:
- meditatia statica (pasiva) - este tipul de meditatie cel mai raspandit si cunoscut, practicat de foarte multi oameni, si care vizeaza, in primul rand obtinerea unei calmari a gandurilor,
- meditatia activa - este tipul de meditatie creat de Osho pentru omul occidental - omul activ, stresat, ocupat, caruia meditatia statica (pasiva) nu i se potriveste, nu il ajuta sa atinga echilibrul dorit si necesar pentru a depasi cu bine situatiile stresante in mijlocul carora traieste,
- meditatii dinamice - sunt meditatiei creeate tot de Osho, tot pentru cei carora meditatia statica nu le aduce beneficii majore.
Meditatiile active si cele dinamice sunt meditatii ghidate, insotite de sunete si de muzica special compusa pentru fiecare dintre acestea si sunt alcatuite din stadii, etape distincte, prin care se urmareste: detensionarea corpului, linistirea gandurilor, atingerea echilibrului interior.
Meditatiile active implica mai multe stadii de activitate a corpului, urmate de o etapa de tacere.
Meditatiile dinamice implica, la inceput, concentrarea pe respiratie necontrolata, adanca, in urmatoarele stadii fiind concentrate pe miscare, normalizare si corectare a respiratiei, sunet si tacere.
Rezultatul cel mai important al meditatiilor active si dinamice este, de altfel, si scopul comun al psihologiei si al spiritualitatii practice: atingerea si mentinerea starii personale de fericire prin gasirea punctului central, de echilibru, in care este bine sa ramanem ancorati cat mai mult timp. Societatea in care traim nu ne permite sa traim ancorati si nu are niciun interes sa ne invete sa traim in acest mod, insa putem invata impreuna cum sa atingem acel punct din care sa ne traim viata in armonie si in liniste.
Meditatia activa ne permite sa intram in contact nemijlocit cu emotiile noastre de furie, deznadejde, frica, pentru ca apoi sa putem experimenta emotiile generatoare de bucurie si de fericire. Este vorba despre un proces care are stadii distincte, fiecare avand importanta sa:
- stadiul de conectare la corp si resimtirea intensa a emotiei, eventual manifestata in exterior, insotita de o stimulare a sistemului simpatic,
- stadiul de conectare la emotiile initiale, cu recunoasterea si intelegerea acestora,
- stadiul de relaxare, cu stimularea sistemului parasimpatic,
- ultimul stadiu este tacerea - cu asimilare, cu aspiratia de a transforma emotiile negative si un sentiment de recunostinta pentru constientizarile avute.
In practica mea profesionala, in functie de tipologia pacientilor cu care lucrez am inclus toate formele de meditatie si sunt foarte fericita pentru ca pacientii au observat rezultatele concrete ale meditatiei in viata lor: reechilibrare psihica, redobandirea bucuriei de a trai, imbunatatirea starii de sanatate (femeile pot observa inclusiv normalizarea sau, in anumite cazuri, revenirea menstruatiei, confirmata medical; vindecarea astmului bronsic si a sinuzitei - confirmari medicale)
Vad meditatia ca pe o intalnire cu Bucuria, iar meditatiile active - pe care le-am practicat si in tabara de psihologie si dezvoltare personala pentru femei impreuna cu participantele care mi-au facut onoarea sa vina alaturi de mine - au dovedit din plin ca reprezinta varianta cea mai complexa si completa prin care se pot readuce in echilibru mintea, corpul, emotiile si spiritul, pastrand acest echilibru pe termen lung. (albumele taberelor: aici , aici si aici )
De la o furtuna emotionala pe care incercam sa o stapanim, fara succes, de multe ori, putem ajunge la un calm aparent, dar in scurt timp din nou la agitatie, la exprimarea furiei in situatii nepotrivite sau retinerea, reprimarea unor sentimente care mocnesc in interiorul nostru si care ne fac pur si simplu sa explodam de fata cu persoane care nu au nicio vina pentru ca nu stim sa ne gestionam emotiile negative care ne genereaza anxietate, conflicte interioare si repetate stari de tristete.
Se spune despre meditatie ca este cea mai buna medicatie ... asa ca avem toate motivele sa ii acordam locul potrivit in viata noastra, alaturi de alte modalitati psihologice prin care ne putem redobandi echilibrul psihic si armoniza viata. Traim in viteza, muncim in viteza, ne plimbam in viteza, facem cumparaturi in viteza, crestem copiii in viteza, invatam in viteza, totul este in viteza. Si noi, din ce in ce mai stresati.
PROGRAMUL DE MEDITATII ACTIVE PENTRU OAMENI STRESATI
ESTE FACILITAT DE MONA GEORGESCU, psiholog clinician si trainer de dezvoltare personala
Despre Mona: psiholog clinician, avand o specializare de baza in domeniul psihoterapiei si psihanalizei copilului si adolescentului, un master in tehnici de comunicare si influenta sociala, formari in domeniul terapiilor scurte centrate pe solutie, al hipnozei clinice, al consilierii de familie si al intelegerii adolescentilor si metode de lucru cu acestia, precum si o formare ca Master in Programare Neurolingvistica. Trainer de dezvoltare personala, autor de articole psiho-spirituale si fondator al site-ului de psihologie, dezvoltare personala si spirituala MinuneMica.eu, cu o experienta de peste 15 ani in domeniul resurselor umane, a facilitat cursuri in organizatii multinationale de prestigiu. La cabinetul sau de psihologie din Bucuresti, lucreaza cu adolescenti si familiile acestora, cu cupluri care traverseza perioade delicate si cu femei aflate in dificultate emotionala.
Mai multe detalii despre trainer http://www.minunemica.eu/cine-scrie/
Te astept cu mult drag alaturi de noi, la sambata dedicata meditatiilor active pentru oameni stresati - o sambata vesela, cu dans, cu bucurie, cu armonizare si cu momente frumoase!
''Cand mintea si corpul tau sunt linistite, sufletul tau rade'' Osho
''Linistea este atat baza, cat si scopul meditatiei, precum si spatiul in care se desfasoara sufletul; din aceasta provine orice cuvant adevarat fie ca se refera la meditatie, fie la suflet. Ma inclin in fata acestei taceri.'' Dr. Jacques Vigne, psihiatru
IMPRESII DE LA PRIMUL WORKSHOP- EXPERIMENT DE MEDITATII ACTIVE:
Anca Mariana Cioca: ''Cu ajutorul tau ma simt din ce in ce mai bine in pielea mea, in viata mea. Te iubesc, te respect si te admir. Multumesc, Mona! Tu nu crezi in miracole, dar unul s-a infaptuit!
A fost o experienta unica, rascolitoare, benefica si ma simt din ce in ce mai COPAC. Dintr o salcioara firava devin un stejar bine ancorat. Cine sunt eu? Cine sunteti voi?''
Ionela Alexandreanu: ''Am intrat mult mai profund in meditatie, am constientizat faptul ca sunt puternica si ancorata in realitate; fluxul de energie simtit in ''Meditatia Inimii'' a fost foarte puternic si benefic, empatia cu ceilalti cursanti a fost puternica, iar salutul de final ... a sintetizat perfect obiectivul seminarului: SA CREZI IN TINE''.
Mirabella Pavlovici: ''Meditatia Inimii a reusit sa ridice din greutatea pe care o simteam si a produs ''crapaturi'' si ''fisuri'' in bolovanul din jurul inimii ...''
Gabriel Munteanu: ''Un workshop profund, care a patruns pana in interiorul fiintei mele, mi-a placut foarte mult si doresc sa revin curand la urmatoarele evenimente.''
Mai multe detalii: http://www.minunemica.eu/dezvoltare-personala-prin-meditatii-active-bucuresti-28-iunie/
Eveniment postat de organizator
Targul de Turism al Romaniei, editia de toamna
Bucuresti, Bucuresti. 21 Nov 2024 - 24 Nov 2024Comedia „Între două nu te plouă”
Bucuresti, Bucuresti. Joi 14 Noiembrie 2024- Comentarii dupa (0)
- Poze & Video(0)
- Comentarii inainte (0)
- Participanti (0)
-
Ai ceva de zis?.Da-ti cu parerea