poze cum tratam criza economica prin pr

Cum tratam criza economica prin PR

Bucuresti , Bucuresti. Joi 24 Septembrie 2009 18:00
GalAteCa Gallery

Categorii: Conferinte si Seminarii

Revista COMUNIC@TII MOBILE impreuna cu Editura Curtea Veche Publishing au placerea sa va invite la o dezbatere despre modalitatile prin care relatiile publice pot minimaliza actuala criza economica, pornind de la studii de caz actuale, prezentate chiar de profesorul emerit Dennis L. Wilcox cu prilejul lansarii in premiera pentru cititorii nostri a traducerii româneşti a bestseller-ului american "Relaţii publice: Strategii şi tactici".

Evenimentul va avea loc joi, 24 septembrie 2009, la Galeriile GalAteCa (Galeria Ateneele Cărţii) din cadrul Bibliotecii Centrale Universitare (str. C.A. Rosetti, nr. 2-6, Bucureşti), începând cu ora 18:00 şi va fi urmat de o sesiune de autografe.

Autorul se află în România la invitaţia Catedrei de Comunicare şi Relaţii Publice a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii Bucureşti, care aniversează 16 ani de la înfiinţare, şi pentru a participa la Congresul European de Relaţii Publice al EUPRERA (European Public Relations Education and Research Association), desfăşurat în perioada 23-26 septembrie.

Considerată o carte de referinţă pentru practicienii, dar şi pentru teoreticienii Comunicării şi adesea numită "Biblia relaţiilor publice", acest volum oferă, pe lângă partea teoretică foarte bine structurată şi documentată (35%), o mare diversitate de studii de caz, îndrumări practice şi aplicaţii (65%). Acoperirea la zi a evenimentelor este marele atu al cărţii ce abordează teme legate de rolul relaţiilor publice în politică, afaceri sau cultură, atât la nivel global, cât şi la nivel naţional sau local. Know-how-ul lui Dennis Wilcox are o mare aplicabilitate mai ales pentru ţările Europei de Est, unde acest domeniu este în plină afirmare.

Printre studiile de caz prezentate în carte se numără criza de imagine a lui Bill Clinton în urma scandalului Lewinsky, schimbările de imagine ale Prinţului Charles în calitatea sa de succesor al Reginei Marii Britanii, dar şi modul în care firme precum Ford sau Firestone au gestionat situaţiile de criză cu care s-au confruntat. În cuprins mai sunt incluse şi cazuri de gestionare a situaţiilor de risc, precum cele generate de boala vacii nebune sau colectarea de fonduri pentru Teatrul Old Globe din San Diego, nefiind uitate nici gafele uimitoare făcute de firme precum Coca Cola sau Exxon în campaniile de comunicare. După parcurgerea teoriei şi a studiilor de caz, cititorilor le sunt puse la dispoziţie date ale unor situaţii fictive pe care aceştia trebuie să le rezolve găsind soluţii inovatoare, plecând de la aplicaţiile oferite drept exemplu. Dintre acestea menţionăm: cum să abordăm audienţa sau cum pot fi folosite internetul şi noile media în relaţiile publice, monitorizarea concurenţei, precum şi aspectele legate de cercetare (realizarea de chestionare, interviuri, sondaje).

Dennis L. Wilcox este profesor de Relaţii Publice şi director al School of Journalism & Mass Communication, din cadrul Universităţii San Jose, cea mai cunoscută facultate de profil din California de Nord. În 1984 a devenit "profesor emerit", titlu desemnat de PRSA, iar în 2000 revista PRWeek l-a clasat printre primii zece profesori din SUA.

Proiectul editorial de traducere în limba română a bestseller-ului american "Relaţii publice: Strategii şi tactici" a fost realizat cu sprijinul sponsorilor Vodafone România şi Romtelecom.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1145
iulia kacser

Adaugat in urma cu 5334 zile, 18 Sep. 2009

Adaugat de iulia.kacser

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5002

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .