poze cum sa intelegem arta contemporana

Cum să înţelegem ARTA CONTEMPORANĂ

Bucuresti , Bucuresti. Joi 7 Aprilie 2022 19:00
str. C. A. Rosetti, nr 47, et. 1

Categorii: Conferinte si Seminarii

Cum aleg artiştii contemporani să îşi transmită mesajele, cum reflectă operele lor realităţile lumii în care trăiesc sau ce imagini îndrăzneţe, ludice sau şocante oferă privitorului pentru a exprima ceea ce simt, ce gândesc, ce îi inspiră, îi incită sau îi revoltă dincolo de limite? Vei primi răspuns la toate aceste întrebări la cursul online Cum să înţelegem ARTA CONTEMPORANĂ?, susținut de lectorul Bogdan Teodorescu la Fundația Calea Victoriei.

Din 7 aprilie, timp de 4 ateliere online organizate în serile de joi de la 19:00 vei învăța să descifrezi mesajele, sensurile, să eviți capcanele dintr-o lucrare de artă aflată într-o expoziţie, un muzeu, o galerie de artă sau chiar în mediul digital.

Iată temele celor patru şedinţe:
1. De ce se numesc contemporane şi arta de acum cincizeci de ani şi ultimele lucrări pe care le-am putea urmări la un târg internaţional de artă? De ce nu numim astfel toate lucrările recente şi cum putem face diferenţa, fără să ne înşelăm prea tare, între arta modernă şi cea pe care am pomenit-o deja de câteva ori, arta contemporană? Cât de mult putem să ne bazăm pe această expresie şi când ar putea fi înlocuită vreodată cu altceva? Ne propunem pentru prima noastră întâlnire să fixăm bornele unei călătorii printre imagini şi idei de-a lungul căreia căutăm să fim asiguraţi.

2. Dacă în arta modernă sufixul „-ism” era indiciul unor curente mai mult sau mai puţin dogmatice, în arta cea mai recentă ne pierdem uneori din cauza varietăţii copleşitoare de maniere şi abordări, dintre care nu lipsesc nici elementele de ordin clasic, nici excesele artei avangardiste. Putem îndrăzni oare să ne bazăm pe o privire algoritmizată pentru a aşeza lucrurile la locul lor?

3. Toate producţiile artistice ale momentului nu fac parte din arta contemporană doar pentru că se referă la sensul propriu al acestei expresii. Simplificarea, radicalizarea sau o anumită formă de diferenţiere sunt instrumentele cele mai ispititoare pentru a ne crea o imagine clară, însă rămâne de văzut cât de uşor pot fi folosite acestea. Era oare mai simplu pentru publicul pictorilor impresionişti să-şi facă o părere limpede despre arta timpului lor decât ne este nouă, abonaţii conturilor de Instagram?

4. În arta contemporană se vorbeşte mult de comunicarea cu publicul, de participativitate şi o anumită formă de angajament, dar ne întâlnim şi cu forme de gigantism, cu strategiile elaborate de promovare, cu valorile schimbătoare sau cu efemeritatea. Ce caută artiştii şi ce căutăm noi, publicul de artă contemporană, cei care ascultăm cu aceeaşi plăcere ariile consacrate de operă şi piesele

Cursul are loc online, live, pe zoom.us. Vă rugăm să ţineţi cont de data şi ora la care au loc întâlnirile, cursurile nu se înregistrează. Cu o zi înainte de data începerii, veţi primi un link cu ajutorul căruia veţi accesa cursul pe Zoom.us.

Lector: Bogdan Teodorescu
Data: 7 aprilie 2022
Ora: 19:00
Ateliere: 4
Tip: Teoretic
Cost: 320 lei, pentru patru întâlniri
Cursul are loc online.

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/cum-sa-intelegem-arta-contemporana/

Pret bilet: 320

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 241

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 304 zile, 29 Mar. 2022

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
evenin jazz

Evenin` Jazz

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 23 Iulie 2023
curs design interior prezentari arhitecturale

Curs design interior, prezentari arhitecturale

Bucuresti, Bucuresti. 25 Ian 2023 - 7 Feb 2023
petexpo targul dedicat animalutelor

PetExpo - targul dedicat animalutelor

Bucuresti, Bucuresti. 19 Mai 2023 - 21 Mai 2023
workshop de dezvoltare personala prin pictura de mandale la sed

WORKSHOP DE DEZVOLTARE PERSONALĂ PRIN PICTURĂ DE MANDALE – LA SED

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 19 Februarie 2023
  • Ai ceva de zis?

    .