poze cum ne exprimam in scris

Cum ne exprimăm în scris

Bucuresti , Bucuresti. Joi 3 Februarie 2022 19:00
str. C. A. Rosetti, nr 47, et. 1

Categorii: Conferinte si Seminarii

Dacă vrei să îmbunătățești modalitatea de exprimare, să înveți să comunici mai eficient şi mai clar, mai ales în scris, nu rata cursul Cum ne exprimăm în scris – Reguli de comunicare la distanță, susținut de lectorul Mădălina Cazamir, la Fundația Calea Victoriei. Din 3 februarie, timp de patru ateliere organizate în serile de joi, de la ora 19:00, vei înțelege și vei învăța să aplici un set de reguli și recomandări care stau la baza unei comunicări corecte.

De ce să studiem comunicarea, din moment ce o practicăm în viaţa de zi cu zi, mai mult sau mai puţin conştient? Un posibil răspuns ar fi că, prin cunoaştere, ne îmbunătăţim abilităţile naturale şi putem să utilizăm mijloacele şi instrumentele mai eficient. Un alt răspuns vine tocmai din nevoia de comunicare cotidiană, în toate activităţile umane – prin cunoaşterea teoriilor comunicării putem înţelege sensul întâmplărilor din viaţa de zi cu zi şi putem interveni în direcţia dorită.

Sunt o mulţime de contexte în care comunicarea se realizează la distanţă şi în scris (preponderent online), iar nevoia de a ne dezvolta abilităţile şi calităţile de comunicare (în scris) devine vizibilă în tot mai multe situaţii.

În această realitate recentă, dar nu numai, atât în mediul organizaţional, cât şi la nivel personal, am sesizat tot mai multe neajunsuri în procesul de comunicare. Ca şi mine, probabil mulţi dintre voi aţi fost puşi în situaţia de a nu înţelege anumite mesaje, generând situaţii neplăcute şi confuzii sau chiar ratând date importante sau termene de implementare. Comunicarea în scris are neajunsurile, dar şi avantajele ei. Haide să descoperim împreună aspectele care pot face o comunicare în scris (email, scrisoare, prezentare) cat mai elocventă şi cum ai putea scrie şi comunica mai bine.

Indiferent de canalul utilizat - emailul, grupurile de whatsapp, paginile de FB sau Instagram - comunicarea noastră, dar mai ales modul în care o realizăm, devine o carte de vizită.
Chiar dacă ai atins un anumit nivel profesional şi ocupi o anumită poziţie într-o companie, există moduri în care poţi îmbunătăţi felul în care te exprimi şi comunici.

Ce îţi propunem la acest curs:
Să afli cum să te faci înţeles şi să-ţi transmiţi mesajul eficient, chiar şi atunci când „conversaţiile” sunt de la distanţă şi în scris.

Temele întâlnirilor sunt:
1. Noţiuni teoretice introductive. Începem seria întâlnirilor noastre cu una teoretică, în care vei descoperi noţiuni de bază ale teoriilor comunicării.
2. Comunicarea – elementele esenţiale şi alegerea canalului şi a codului potrivit. Discutăm despre cum alegem canalul de comunicare (email, whatsapp etc.) în funcţie de subiect, context, obiectivele urmărite şi de tipurile de scrieri (Prezentare, CV şi Scrisoare de intenţie, corespondenţă business, corespondenţă informală). Tot în această sesiune vom detalia şi cum stabilim tonul discuţiei (formal sau informal).
3. Structură şi informaţie (elemente legate de formă şi de fond). Vom parcurge împreună şi vom analiza diferite tipuri de materiale, articole, scrisori, pentru a înţelege care sunt elementele obligatorii şi cele opţionale în dezvoltarea unei comunicări potrivite cu mediul de comunicare selectat, contextul general, cultural, dar şi obiectivele.
4. Exemple şi recomandări (Dos & DONTs). Cu exemple din practică adunate, împreuna disecate şi apoi cu lecţiile învăţate, ne despărţim având mai multe mailuri eficiente redactate

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/cum-ne-exprimam-in-scris-reguli-de-comunicare-la-distanta/

Pret bilet: 320 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 276

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 795 zile, 24 Ian. 2022

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .