poze constantinopol gloria unei capitale imperiale

Constantinopol – gloria unei capitale imperiale

Bucuresti , Bucuresti. Joi 21 Aprilie 2022 19:00
str. C. A. Rosetti, nr 47, et. 1

Categorii: Conferinte si Seminarii

Metropolă bogată şi înfloritoare, plină de palate, biserici şi mănăstiri cu mozaicuri şi cupole strălucitoare, Constantinopolul a fascinat, a stârnit curiozitatea şi invidia călătorilor străini. Vă invităm în data de 21 aprilie, de la ora 19:00, la evenimentul Constantinopol – gloria unei capitale imperiale, susținut de lectorul nostru, istoricul Monica Neațu, un eveniment care se desfășoară atât online cât și la sediul Fundației Calea Victoriei din sectorul 2, București.


Imperiul bizantin pare pierdut undeva în negura şi complicaţiile istoriei, ultra studiat de specialişti şi puţin accesibil publicului larg. Imaginea sa strălucitoare şi erudită se pierde în spatele stereotipurilor de tot felul, ce mai reţinem astăzi sunt disputele teologice nesfârşite, intrigile politice şi imaginea unei societăţi dominate de fenomenul religios. Inaugurarea fastuoasă a noi capitale imperiale de către Constantin cel Mare (11 mai 330) a aşezat pe harta Europei nu doar un nou imperiu, ci şi o nouă concepţie politică şi culturală. Oraşul-regină, aflat sub protecţia divinităţii preia şi creştinează tradiţiile romane, dar şi pe cele elenistice.
O civilizaţie strălucitoare care a oferit evului mediu un etalon al luxului şi un reper economic, iar Renaşterii italiene moştenirea Antichităţii. Cu ajutorul imaginilor şi a textelor din epocă vom afla detalii legate de viaţa publică şi privată din Constantinopol, vom arunca o privire curioasă în palatul imperial şi vom admira arta şi ceremoniile de la curte. Nu vom uita nici de Sfânta Sofia sau de statuile şi de pe Hipodrom. Atelierul se va axa, în mod special, pe destinul capitalei imperiale, Constantinopol, din momentul fondării până la cucerirea otomană din 1453.
Cei care aleg să participe online vor primi cu o zi înainte de data începerii un link cu ajutorul căruia vor accesa evenimentul pe Zoom.us.
Lector: Monica Neațu
Data: 21 aprilie 2022
Ora: 19:00
Număr ateliere:1
Tip: Teoretic
Cost: 60 de lei
Loc: Hibrid - online și la sediul Fundației Calea Victoriei.

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/constantinopol-gloria-unei-capitale-imperiale/

Pret bilet: 60 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 224

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 170 zile, 12 Apr. 2022

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
evenin jazz

Evenin` Jazz

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 23 Iulie 2023
indagra

INDAGRA

Bucuresti, Bucuresti. 26 Oct 2022 - 30 Oct 2022
targul de turism al romaniei

Targul de turism al Romaniei

Bucuresti, Bucuresti. 11 Nov 2022 - 13 Nov 2022
print sign 2022

Print&Sign 2022

Bucuresti, Bucuresti. 4 Oct 2022 - 7 Oct 2022
  • Ai ceva de zis?

    .