poze bhagavad gita capitolul 8 atingerea supremului

Bhagavad Gita Capitolul 8 "Atingerea Supremului".

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 23 Februarie 2018 19:00 - Vineri 23 Februarie 2018
Matei Voievod 29, cladirea Energi-co, scara b, birou 224

Categorii: Conferinte si Seminarii

Vineri 23 februarie, vom discuta notiunile de baza din Bhagavad Gita, capitolul 8, care se numeste "Atingerea Supremului. Aksara-Brahma yoga".

In acest capitol Krishna ii explica lui Arjuna diferitele momente in care, plecand din aceasta lume, yoghinul ajunge sau nu sa se intoarca:

"Potrivit opiniei Vedelor, exista doua cai de a pleca din aceasta lume, una in lumina si alta in intuneric. Cel care pleaca in lumina nu se va intoarce, dar cel ce pleaca in intuneric, va veni inapoi. Cei care cunosc Supremul Brahman ating acest Suprem parasind aceasta lume in timpul influentei zeului focului, pe lumina, intr-unmoment favorabil al zilei, in timpul celor doua saptamani cat luna este in crestere, sau in cele sase luni in care soarele traverseaza nordul. Misticul care pleaca din aceasta lume atunci cand este fum, in timpul noptii, in cele doua saptamani cand luna descreste ori in cele sase luni cand soarele traverseaza sudul, ajunge pe planeta lunii, dar se intoarce din nou". (Bhagavad Gita 8. 24-26)

Discursul va fi sustinut de Radha Govinda Dasa. Cu o experienta de peste 25 de ani in practica Bhakti-yoga, de-a lungul anilor, Radha Govinda Dasa a studiat scripturile Vedice in India, Europa, si a promovat filozofia Vedica in centrele de studii Vedice din Ukraina, Republica Moldova, Israel, Rusia, India si Romania.

In fiecare seara de miercuri, Centrul de Studii Vedice ISKCON Bucuresti, ofera tuturor aspirantilor spirituali posibilitatea de a se aduna pentru o experienta profunda, bogata si vibranta a culturii spirituale antice indiene.

Programul include intrebari si raspunsuri pe care publicul le-ar putea avea si ofera o oportunitate de a invata despre stilul de viata si cultura adeptilor initiati in succesiunea disciplica Gaudiya Vaisnava, care vorbesc despre filosofia Vedica bazata pe vechile scripturi autentice cum ar fi Bhagavad Gita, Srimad Bhagavatam, Upanisadele si alte manuscrisuri antice.

Si nu in ultimul rand, v-am pregatit un bazar indian, prin care se va duce India acasa achizitionand suveniruri si obiecte artizanale.

CAND: In fiecare miercuri ora 19:00

UNDE: Bucuresti. Str.Matei Voievod 29, cladirea Energi-co, birou 224

CINE: Oricine poate veni indiferent de credinta, conceptii, statut social sau nationalitate deoarece ne intalnim cu totii in intr-o experienta a iubirii universale.

Intrarea este pe baza de donatie.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa sunati la numarul de telefon 0775195417 sau sa trimiteti un mesaj la adresa (iskconbucuresti@gmail.com ).

Va asteptam cu drag!

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/536887136693504/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 484
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

tatiana balan

Adaugat in urma cu 1812 zile, 21 Feb. 2018

Adaugat de ISCKON Bucuresti

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 24

Alte Evenimente din Bucuresti
martisoare faurite in romania

Martisoare faurite in Romania

Bucuresti, Bucuresti. 30 Ian 2023 - 10 Feb 2023
evenin jazz

Evenin` Jazz

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 23 Iulie 2023
petexpo targul dedicat animalutelor

PetExpo - targul dedicat animalutelor

Bucuresti, Bucuresti. 19 Mai 2023 - 21 Mai 2023
workshop de dezvoltare personala prin pictura de mandale la sed

WORKSHOP DE DEZVOLTARE PERSONALĂ PRIN PICTURĂ DE MANDALE – LA SED

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 19 Februarie 2023
  • Ai ceva de zis?

    .